A Human Operator Zrt. bedőlése miatt károsult diákok kifizetését kérte a kormánytól a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ).

A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) azt kéri a kormánytól, hogy a Human Operator Zrt. zárolt vagyona terhére az állam fizesse ki a károsult diákok elmaradt bérét – jelentette be Fiák István, a DiákÉSZ elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Ismertette, hogy az állami kártalanítás a dokumentumokat eddig beszerző 68 diáknak 3 millió forintba kerülne, a szám és az összeg azonban növekedhet.

A DiákÉSZ elnöke ismertette, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) 3 milliárd forint közteher meg nem fizetése miatt zárolta a Human Operator vagyonát, emiatt a DiákÉSZ által megindított jogi eljárások végén valószínűleg nem marad elegendő fedezet a károsult diákok díjának kifizetésére.

Fiák István felidézte, hogy Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó iskolaszövetkezetek nagy része a Human Operator Zrt. által közvetített diákmunka után nem fizetette ki a diákok májusi, illetve júniusi bérét.

Akkor az érdekképviselet felajánlotta ingyenes jogi segítségét a károsult diákoknak, az eset óta 151 károsult kérte az érdekképviselet segítségét, közülük 28-an már be tudták mutatni a pénzügyi követelést alátámasztó dokumentumokat, és meghatalmazták a jogi eljárásra a DiákÉSZ-t. További 40-en megszerezték a szükséges dokumentumokat, és arra várnak, hogy a diákok visszaküldjék az jogi eljáráshoz szükséges meghatalmazást, további 83 diák esetében folyamatban van az igazoló papírok beszerzése – ismertette az elnök.

Fiák István arra bíztatta a károsult diákokat, hogy keressék meg azokat a cégeket, ahol dolgoztak, mert legális foglalkoztatás esetén be lehet szerezni a jogi eljárás lefolytatásához szükséges dokumentumokat, például a jelenléti ívet.

A DiákÉSZ elnöke beszámolt arról, hogy csütörtökön tájékoztatták a diákokat a kialakult helyzetről, a megbeszélésen a diákok arról döntöttek, hogy felszámolást kezdeményeznek a Humán Operátor Zrt.-hez tartozó Idehaza Iskolaszövetkezet ellen, ahol a legtöbb károsult diák dolgozott.

Kérdésre Fiák István elmondta, hogy a három szereplős – megbízó, iskolaszövetkezet, diák – jogviszonyban nincs szükség további résztvevőre, közvetítőre, mint például a Czeglédy Csaba nevéhez fűződő Human Operator Zrt.-re.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Mivel Ceglédy pénzét zárolták , nem tudta kifizetni a diakok bérét!
Equus1
a maffiózó kormányt semmi nem érdekli, csak a zavarkeltés és a pénz. Az alattvalók érdekei le vannak szarva!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.