A miniszterelnök a reformáció 500. évfordulójára rendezett ünnepségen beszélt Kolozsváron, menekültekkel szembeni uszítás és sorosozás most nem volt.

A nemzeti büszkeség kora következik az egész Kárpát-medencében – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Kolozsváron, a reformáció 500. évfordulójára szervezett jubileumi év legnagyobb erdélyi rendezvényén, ahol a legszorosabb értelemben vett lelkipásztori szolgálatot fogalmazott meg elvárásként a teológus ifjúság számára.

A kormányfő beszédében úgy fogalmazott: a jövőt magyar nyelven írják.

Nemzeti missziós parancs megkeresni és megtartani a magyar közösségeket, "a mi küldetésünk, hogy kiharcoljuk, hogy szülőföldjükön boldoguljanak, magyarul tanulhassanak, magyarként élhessenek" – emelte ki.

A miniszterelnök – feltévén a kérdést, hogy van-e bennünk még annyi erő, amit a következő 500 év megkövetel – kijelentette: mélyek és erősek azok a gyökerek, amelyek megtartottak, amikor Mohács után három részre szakadt az ország, majd "száz éve öt részre szabdaltak bennünket", megtartottak a kommunista diktatúra idején, és az elmúlt évtizedekben is.

"Ha 500 év történelmének súlya alatt is megálltunk egyenesen, akár a tölgy, akkor meg fogunk állni a következő 500 évben is" – hangoztatta Orbán Viktor.

A miniszterelnök megjegyezte: 500 éve a reformáció volt a válasz az utat tévesztett Európa számára. Feltette a kérdést: van-e "református gyógymódja" Európa mostani kulturális elernyedésének, gazdasági térvesztésének, és demográfiai zsugorodásának, az idegen kultúrákkal szembeni önfeladásnak? Az egyik módszer erre valószínűleg egyébként az lehet, hogy "határozottan, hangosan és érthetően" kell kifejteni az ellenvéleményt, mint azt az Őcsényben történtek kapcsán pénteken helyeslően nyilatkozta.

A nemzeti ellenállás végvárrendszere voltunk és legyünk

Úgy vélte, öt évszázada a reformáció jelölte ki a magyaroknak is a megmaradás ösvényét, megteremtette a magyar nyelvű irodalmat, és "felépítette a nemzeti ellenállás végvárrendszerét: a protestáns iskolákat". Megállapította: az egyházak mai üzenetei Európa, a nyugati világ és Magyarország számára: "maradjatok azoknak, akiknek a Jóisten megteremtett benneteket. Maradjatok meg nemzetbéli, nembéli, és hitbéli mivoltotokban. Tartsátok meg a rendet, és a rend megtart benneteket. Tartsátok meg a templomot, az iskolát, tartsátok meg magatokat a kereszténységben, és a kereszténység is megtart benneteket". Arra emlékeztetett, hogy 1989-ben is egy temesvári református parókiáról indult útjára a szabadság Romániában.

Orbán szerint a magyar nyelven írott jövőben a nemzeti büszkeség kora jön

Kijelentette: mindez biztatást és feladatot ró a maiakra. "Feladatot, hogy őrizzük és folytassuk az egyedülálló szellemi és kulturális hagyományt, amelyet itt Erdélyben, az európai vallásszabadság bölcsőjében a reformáció egyházai hoztak létre. Ezt a szellemi és földrajzi tájat be kell laknunk, ahogy a mi dolgunk az is, hogy otthont teremtsünk benne a magyarok következő nemzedékeinek" – fogalmazott.

Megjegyezte: a magyarok határokkal elválasztva és szétszórva is egy közös test tagjai. "Olyan egységes magyar nemzetet építünk, amelynek közösek a céljai, közösek a feladatai, és már közösek a döntései is" – hangoztatta.

Az sajnos nem derült ki, hogy a magyar-román közös jövő milyen nyelven lesz írva

Közös érdeknek tartotta, hogy olyan legyen a jövő, amelyben a román nemzet és a magyar nemzet viszonya kiegyensúlyozott, és amelyben a magyarok jogait is elismerik. "Közös érdekünk egy olyan jövő, ahol egy iskola bezárása csak rendszerhiba, valamiféle baleset lehet, de nem az élet rendje" – emelte ki. Úgy folytatta: "közös érdekünk egy olyan jövő, ahol nem fordulhat elő, hogy bármely magyar vagy román közösséget megfosztanak attól, hogy a saját nyelvén tanulhasson. Olyan jövő, amelyben a felívelő Magyarország összekapcsolódik a feltörekvő Romániával. Egy olyan jövő, amelyben a visegrádi országok, amelyek az európai gazdaság motorjai, összekapcsolódnak Romániával" – mondta a miniszterelnök.

A protestánsokból lesznek a nemzeti büszkeség előretolt helyőrségei

Orbán Viktor a teológus ifjúsághoz szólva kijelentette: a fogyatkozás és a beszorítottság évei után "a növekedés, a gyarapodás a térnyerés, a felemelt fej, és a nemzeti büszkeség korszaka következik" nemcsak Magyarországon, hanem az egész Kárpát-medencében, és a protestáns gyülekezetek ebben a munkában a magyar nemzet előretolt helyőrségei.

"Az önök feladata lesz, hogy szolgálati helyükön összegyűjtsék családjaikat és elmondják nekik, hogy a jövőt magyar nyelven írják" – fogalmazott.

Azt is hozzátette, hogy olyan korszak következik, amikor a felívelés és a kiteljesedés korlátai nem kívül, hanem belül vannak. "Arra és addig jutunk amíg a bátorságunk, elszántságunk tehetségünk és a becsületünk elegendő" – fogalmazott. Arra kérte a teológus hallgatókat: legyenek büszkék arra, hogy protestáns lelkészekként indíthatják el a magyarság következő ötszáz évét.

A miniszterelnök beszédét a protestáns teológia udvarain kivetítőkön nézhették az ünnepi rendezvény résztvevői.

Fotó és címlapkép: MTI / Koszticsák Szilárd

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Vagyis Magyarország kormánya semmit nem tart tiszteletben abból, amit fennhangon hirdet. Ez a kormány egyedül is képes volt eldönteni, hogy mikor szeret vásárolni a magyar ember, hogy szüksége van-e még a magánnyugdíj megtakarításaira, hogy akar-e putyini atomot, olimpiát, vizes világbajnokságot, stadionokat ameddig a szem ellát, kit szeret és kit kötelessége gyűlölni, hogy milyen sört kell innia, hogy kinek van joga meglopni őt, és ki a patás ördög, akire
hivatkozva szét lehet cseszni még az unokái jövőjét is. Ebben a böszme hangzavarban, ebben az atyáskodó, állandóan moralizáló, hosszú évek óta tartó monológban egyetlen kérdésre még soha nem sikerült kitérni, nem hogy megválaszolni azt: mitől keresztény ez a kormány? Vagy mitől keresztény egy szűklátókörű, az egyház mély erkölcsi válságáról tudomást szerezni nem akaró, lelketlen püspök? Egyáltalán miféle kereszténység az, amelyik a mesterségesen megtermékenyített, ámde életképtelen embriók elpusztulásán forgatja a szemét, miközben a nyomorba született életek sorsára, egy egész ország kifosztására és gyűlölettel idomítására magasról tesz, sőt, asszisztál hozzá?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
""A protestánsokból lesznek a nemzeti büszkeség előretolt helyőrségei""
És ezalatt a többi kisebb és nagyobb vallás illetve a hitetlen és vallástagadók csupán szégyelljék magukat.
Némileg módosult a régi szlogen: "" Mi komm... (nem), mi protestánsok más anyagból vagyunk gyúrva!""
Jól mondom Viktor, hogy a régi KISz-titkársági és a Papa párttikári múltja nem hullott terméketlen talajra?
Csak kellett némi idő és kerülő, hogy a magok ismét kixsírázzanak.
quadrocopter
Csak a szokásos nemzethí, üres néphülyítés, mert ahhoz ért!
staro2
Gyenge szinvonalú hakni, gyenge csúsztatásokkal teli szöveggel.
Egy apró példa:
"a reformáció jelölte ki a magyaroknak is a megmaradás ösvényét, megteremtette a magyar nyelvű irodalmat, és "felépítette a nemzeti ellenállás végvárrendszerét: a protestáns iskolákat".

Az valahogy kimaradt a beszédből, hogy mindez a katolicizmussal és az ellenreformációval szemben történt.
quadrocopter
Itt a magyar jövő:

Ezt tette az Orbán-kormány az országgal hat év alatt - grafikonon a megdöbbentő eredmények.
Növekvő állami kiadások, megduplázódó gazdasági kiadások, megugró sportfinanszírozás az egyik oldalon. A másik oldalon a csökkenő egészségügyi, oktatási és nyugdíjkiadások. Az Orbán-kormány hat éve számokban.
Alaposan átalakított az Orbán kormány 2010-2015 között az állam működését ez egyértelműen kitűnik ha a két év költségvetési kiadásainak szerkezetét összevetjük. Pedig a magyar gazdaságban sok minden nem történt, a GDP értéke még a tavalyi kirívó várható 3,2-3,5 százalékos növekedés után sem éri el a válság előtti szintet. Ezért még nagyobb eredmény, hogy az államháztartási hiányt sikerült rendbe tenni - igaz ehhez "trükkök százaira", pontosabban adóemelések garmadájára volt szükség.

2010-ben, a mostani kormány első évében - amit még társbérletben töltöttek a távozó Bajnai-kormánnyal - 17 463 milliárd forintot költhetett el az állam, ezzel szemben az idén az állami kiadások már 19792 milliárd forintra rúgnak. Nem is annyira a növekedés szembetűnő - hisz a nominális GDP-t nem csak a növekedés, de az infláció is növeli - hanem az, hogy a kiadások szerkezete miként alakult át: egyre drágábban működik az állam, több pénz kell államadósság finanszírozására, jelentősen nőttek a gazdasági támogatások - eközben befagytak a szociális, oktatási, egészségügyi kiadások.
quadrocopter
Az állam működési kiadásaira 2010-ben 2370 milliárd forint jutott ezzel szemben jövőre 2878 milliárdot költenek az elfogadott költségvetés szerint. Ebben a körbe tartoznak a kormányzat parlament működési kiadásai, amely 200 milliárd forinttal 1006 milliárd forintra emelkedett, ami 25 százalékos növekedés öt év alatt - miközben az olcsóbb állam szlogenjével kampányol úton-útfélen a kormány.
Csökkentek viszont a védelmi kiadások, tovább folytatódott a honvédség legatyásodása. A NATO elvárásai szerint a GDP 2 százalékát kellene tartósan minden tagállamnak a védelmi kiadásokra fordítani annak érdekében, hogy a védelmi szövetség ütőképesen működjön. A magyar honvédelmi kiadások 2015-ben a GDP 0,65 százalékára rúgnak, amely még Magyarország esetében is mélypont; a 2008-as válság előtti években még egy százalék felett volt a honvédelmi kiadások aránya, azóta ez az érték csökkent. A 2015-ös számokban viszont nincsenek benne az év közepére tervezett honvédségi béremelések - bár ez nem fogja megfordítani a csökkenő trendet és a Magyar Honvédség sem lesz ütőképesebb tőle.

A második Orbán-kormány szereti magát rendpártinak feltüntetni, ami több szempontból igaz is - ám ez a rendpártiság nem látszik meg a rendőrségi költségvetésen sem. A rendőrség, a bíróságok,a tűzoltóságok és az igazságszolgáltatás együttes kiadásaira 2010-ben 562 milliárd forint jutott - idén pedig 576 milliárd forint - vagyis a változás minimális, sőt reálértéken csökkenést jelent. A tűzvédelmi kiadások jelentősen csökkentek - ez a katasztrófavédelem átszervezésével lehet összefüggésben - a másik három soron enyhe növekedés látható.
quadrocopter
Ömlik a pénz a gazdaságba

Az államadósság elleni harc felemásan alakul, azt ugyan nem sikerült csökkenteni a jelentős 3000 milliárdos magánpénztári vagyon elköltése ellenére sem, ugyanakkor a GDP-arányos mutató, ami a legfontosabb, csökkenni kezdett. Igaz ennek a GDP nominális növekedése volt az egyetlen hajtóereje, ugyanis a forintban számolt államadósság tovább nőtt. Ennek fényében már nem olyan meglepő, hogy az államadósság finanszírozási költségei sem tudtak érdemben csökkenni. 2010-ben két évvel a 2008 pénzügyi összeomlás után évi 1146 milliárdot költött az állam az adósságfinanszírozásra. Azóta eltelt kvázi négy békeév, ám emelkedtek a költségek: 2015-ben 1196 milliárd forintot fordítanak erre a célra.
A kormány egyre inkább rátelepedik a gazdaságra is - ez látszik a számokból is - ami nem meglepő, hisz ez elérendő kormányzati cél lett az elmúlt négy évben. Sőt azóta felpörgött a gazdaság államosítása, csak az elmúlt hónapokban két bankot is vett a kormány - ez pedig még súlyos milliárdokba fog kerülni az adófizetőknek. Öt évvel ezelőtt az állam gazdasági célú kiadásai még csak 2462 milliárdra rúgtak évente, idén ez már 4172 milliárd forint lesz, vagyis a növekedés 69 százalékos. Megháromszorozódott - évi 39 milliárdra emelkedett - az energiapolitikai kiadások számlája, ami az időközben bekövezetezett "rezsicsökkentés" ára. A fogyasztói költségek 2010-hez képest ugyan befagytak, de ezzel párhuzamosan nőttek az állam ilyen célú kiadásai. A mezőgazdasági támogatások kis mértékben nőttek - ez a megugró uniós támogatások hazai részét teszik ki. 2015-ben már 460 milliárdnyi adóforint megy a mezőgazdaság támogatásába.
quadrocopter
Nagyot nőttek közlekedésre fordított kiadásokra kiadások: az öt évvel ezelőttinél jelentősen több pénzt visz el a tömegközlekedés finanszírozása, de igazán jelentős mértékben a "közlekedési infrastruktúrák fejlesztésére", illetve a "szakigazgatás költségeire" fordít többet a kormány. Ez utóbbi tételre 2010-ben évi 198 milliárd folyt el, idén pedig már 680 milliárd forint - ráadásul mindez a költségvetési törvényben követhetetlen módon. Jó hír viszont, hogy a környezetvédelmi kiadások is jelentősen nőttek, 2015-ben már 806 milliárd jut ezen célokra a 2010-es 307 milliárddal szemben.

Ezek az igazi megszorítások

A növekvő állami működési és gazdasági kiadásokat valahol le kell verni, nem maradt más mint a szociális és oktatási szféra. Az államháztartás jóléti kiadásai hat év alatt 11034 milliárd forintról, 11157 milliárdra nőttek. Mint az látható az állami kiadásokban még mindig ez a legnagyobb tétel. Nehezen vitaható az a tézis, hogy ha egy ország a jövőjébe akar befektetni, akkor jól teszi ha az közoktatást fejleszti. Az Orbán-kormány azonban ezzel a vélekedéssel teljesen ellentétes oktatáspolitikát folytat; csökkenteni kívánják a felső és a közoktatás szerepét, az elmúlt években szakmunkásképzés lett a kívánatos cél, a gimnáziumi és egyetemi oktatás leépítésével párhuzamosan. Jól látszik az oktatás költségeinek alakulásán - amely hat év alatt pár milliárd forinttal csökkenti is - vagyis reálértéken számottevően mérséklődött.

Oszt' jó napot!
Nessy
Na, most akkor Csaba királyfi jön a csillagösvényen, vagy inkább visszafordul? Mi van a nagy keresztény gyökerekkel? Ugyanis ha a"vastag nyakú kálomista" Orbán nem tudná, a református, evangélikus stb. az keresztyén!
a helység kalapácsa
„Az összeomlást gőg előzi meg, a bukást pedig felfuvalkodottság. Jobb szelíd lelkűnek lenni az alázatosok közt, mint zsákmányon osztozni a gőgösök közt.”
tudode
Ez a falusi gyere, mint a Bibó kollégisták legtöbbje nyertek már FÜLKEFORRADALMAT, a POLITIKAI KALANDOR pedig hatlövetű POFAGOLÓJÁVAL, v az oroszok II. világháborúban bevetett KATYUSSÁHOZ hasonlóan éjjel, nappal, lélegzetvétel nélkül NYOMJA A SÓDERT!
.
Le se kell feküdnie ahhoz, hogy MAGYAR NYELVEN áldják, vagy átkozzák ezt a NEM IS TUDNI milyen NEMZETI BÜSZKESÉGÜNKET, v ISTEN NEM VER BOTTAL, csak Gorbánnal!!!
.
Egy kis emlékeztetző:
.
Nagyon jó összeállítás!!!
.
Orbán Viktor figyelmébe
www.youtube.com/watch?v=5srmbCV9tRM&t=39s
.
RémeSS FideSS!!!
Eladott Ország
Vagyis Magyarország kormánya semmit nem tart tiszteletben abból, amit fennhangon hirdet. Ez a kormány egyedül is képes volt eldönteni, hogy mikor szeret vásárolni a magyar ember, hogy szüksége van-e még a magánnyugdíj megtakarításaira, hogy akar-e putyini atomot, olimpiát, vizes világbajnokságot, stadionokat ameddig a szem ellát, kit szeret és kit kötelessége gyűlölni, hogy milyen sört kell innia, hogy kinek van joga meglopni őt, és ki a patás ördög, akire
hivatkozva szét lehet cseszni még az unokái jövőjét is. Ebben a böszme hangzavarban, ebben az atyáskodó, állandóan moralizáló, hosszú évek óta tartó monológban egyetlen kérdésre még soha nem sikerült kitérni, nem hogy megválaszolni azt: mitől keresztény ez a kormány? Vagy mitől keresztény egy szűklátókörű, az egyház mély erkölcsi válságáról tudomást szerezni nem akaró, lelketlen püspök? Egyáltalán miféle kereszténység az, amelyik a mesterségesen megtermékenyített, ámde életképtelen embriók elpusztulásán forgatja a szemét, miközben a nyomorba született életek sorsára, egy egész ország kifosztására és gyűlölettel idomítására magasról tesz, sőt, asszisztál hozzá?
tudode
@tudode: .
Jav. ... falusi gyerek, ...
Egy kis emlékeztető:
Eladott Ország
Magyarországon az elmúlt 100 évben még minden korszak a saját söpredékének az uralmával ért véget: a Monarchia a Tanácsköztársasággal, a Horthy-korszak a nyilasokkal, a Kádár-korszak a Fidesszel... Ismétlődően ugyanaz az önjelölt elhivatottságtudat, ugyanaz a gátlástalan erőszakosság, ugyanaz a pökhendi magabiztosság, ugyanaz az erkölcsnélküliség, ugyanaz a lumpenproli tolvajtempó. "Kérlelhetetlen proletár őszinteség"-et jelez ám, ha egy magyarnak mondott vezető politikus csak úgy beköltözik József főherceg hagyatékába...
Equus1
jó... akkor most szeressük a reformátosokat... ok... de mi van a jezsuitákkal, pl. Pázmány Péterrel? Őt is szeretni kellene? Kit kell a mai napon gyűlölni? És kit kell holnap? Mert azért egy kis jövőképnek sem ártana, ha lenne...
Clavigo
Haba-haba-haba-haba...csak szavazzatok rám..oszt jó napot.
papa.49
Azért mert ez a féleszű marha elböfögte ezt Kolozsvárott, az nem jelenti azt hogy igaza is van !!!
mackoka46
Miért kell foglalkozni ezzel az akasztani való mocsokkal ?
Nessy
@Equus1: Az aznapi gyülölet tárgyát a csillagok konstellációja határozza meg!
Standard gyűlölni való : Soros, Brüsszel,mingráncs! A többi változó.
justhpeter
@nyanya001: Szellemes és találó ebben az esetben is
justhpeter
Fel nem fogom minek képzeli magát ez a nemzet szégyene ! Talán már annyit dörzsölődött az őt pénzért imádó "bevált" egyházaihoz, hogy már valami Istentől felkentséget gondol magával kapcsolatban ? Egy közönséges köztörvényes gazember, aki az ország lakosságának a felét már elindította a nyomor felé, a másik felében most akarja elültetni az értelmetlen gyűlölet magvait, miközben eszement baromságokon alapuló "harcot" folytat a kormányát adományokkal életben tartó brüsszeli bürokraták ellen. A mai szerepléséről csak annyit, hogy mackoka46-nak igaza van. Egy akasztani való mocsok.
a helység kalapácsa
Amikor orbán mond valamit - már mindegy, hogy mit, mert a mentális deficit nyilvánvaló -, arra csak egy jó reakció van: MMM MMM MMM MMM
kokopelli
@papa.49: (16:50)
...nem hiszem,hogy érdekelné őt,hogy éppen hol,kinek és mit hablatyol,mert neki
ez a "hivatása",és Ő ebben biztos! Egy elmebeteg barom,akinek a csicskái ezt állan-
dóan gerjesztik! Már csak a város felgyujtása hiányzik,amiben a még meg nem épí-
tett budai vár balkonjáról a scheggnyalóival gyönyörködhetne! Ave Orbán "Néro" Viktor! :--((
Rózsika Hatházi
Viktor, te 1/2 eszű! Mire legyünk büszkék? Arra, hogy a busz kék? Mert másra nemigen lehetünk. :))))
troppauerhumer
És aminek az élén természetesen - tisztelt hölgyeim és uraim! - Ő áll, a Tahópárt Fel- és Alcsúti Szötyiköpködője, a döglött lovakon lovagló Sudribunkó, a Zsebhokibajnok, a Gyűrött Nadrágok és Ingek Lordja, A Hordóhas Szónoka - ugyan, ki más?!
solidedge
Vegyék már észre hogy Orbán orvosi segítségre szorul.
Grafix69
Azt a nemzeti szocialista héber roma anyámat.
bakegya
@GeoCravker: nem értem...erre van igény?-tragi-komádia!
justhpeter
@solidedge: Nincs az az orvos, aki segíthetne. Marad a kényszergyógykezelés a zárt osztályon.
papa.49
@desiro: Amíg tolja oda a suskát igen !!!
Grafix69
@Clavigo: Most mé ? Nem így van ? Attól , hogy nem lehet beszélni róla , még a valóság.
Clavigo
@Grafix69: :) :)DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD :) :)
Grafix69
@Clavigo: Nyilván én is nagyon jókat derülök , mikor meghallgatom a baromságait . Azért érdekes egy simulékony kis gazember nem? Tud valamit nem. Most képzeld el ha szidják a cigányokat akkor simán megsértődhet , mert ugye ő nem az ( a sárgák sem sárgák csak Kínaiak ). Na de ha pl bántanák a roma származása miatt akkor kétszeresen is megsértődhet , egyrészt azért mert ő nem az ( illetve még nem mondta neki senki meg mert nem lehet ), másrészt meg ha az lenne akkor a jogaiban esne csorba mint kisebbségi . Amikor arról beszélünk , hogy vallási hovatartozása az úrnak ugye keresztény , persze ha annak kell lenni az ( mondjuk tiszta keresztényi kereszt neveket viselnek a gyermekei , Sára , Ráhel stb ) , de mikor elmegy izráelbe látogatásra akkor a fején van a tökfödő . A társadalmi élete is ilyen napraforgó , mikor liberális volt akkor is mindig megvolt sértve, amikor kommunista volt akkor meg megmondta ,hogy nem volt az . Most amikor nyíltan , vagy ha kell burkoltan fasiszta akkor ember legyen a t
Grafix69
@Grafix69: szóval ember legyen a talpán aki eligazodik ezen a szélhámoson , aki munka nélkül is milliárdos lesz , ráadásul jogosan .
Grafix69
Nyugodtan mondhatják rám ,rasszista. Sajnos a magyar kormány és a benne szereplő vezetők nyíltan azok. Olvasd el a plakátokat meg az a leveleket ,amikben nyíltan uszítanak emberek emberek ellen , közben arábiában nyíltan kiáll az arabok mellett ( felnézünk az iszlám kultúrára ). Brüsszelben is ezt teszi , hinta politika . Olyan mint egy kaméleon , és az emberek megeszik , ajnározzák . Soha nem gondolkodnak el azon , hogy nem mások miatt szar az életük hanem azért mert ilyen népnyúzó sumákok vannak a nyakukon. Képzeld el ha óránként képes az ideológiát megváltoztatni , mire képes az egész királysága ?
peterkelemen
Ebből a beszédéből is világosan kiderül, hogy már teljesen elveszítette a maradék eszét is. Ilyen szavak és mondatok és főleg a jövőre vonatkozó mondanivalója diktátorok szájából hangzott el a történelem során. Azt hiszi neki küldetése van akárcsak a többi diktátor, akik a történelem szemétdombján végezték bizony ez az aljas gazember is ott fogja végezni.
bakegya
@Equus1: azt 500 év múlva is ráérünk kitalálni...addig az orsos diktálja le mi nekünk a jó...magyarul,nem olául vagy lovari nyelven,még akkor sem ha azok lesznek többen!
A pastuk,a hazarák meg menjenek haza!!!
Tökös püspök mindenesetre rendesen osszerittyentette ezt a "fekete sereget"fxán tapsikoltak a vicctorkának!A csuhások RENDESEN TÉRDRE ERESZKEDTEK!
Lackó50
ESZMÉLETLEN!!! ​
-- Pár forint Orbán Viktor "takarékos" kormányzásának köszönhetően:
Orbán kisvasútja 850 000 000 Ft.
Orbán Várba költözése 19 000 000 000 Ft.
Rogán új minisztériuma 24 000 000 000 Ft.
Orbán röszkei kerítése 22 000 000 000 Ft.
Fazekas S. egy brókercégnél bukott 1 400 000​ 000​ ​Ft.
MET, az értelmetlen offshor gázcég 100 000 000 000 Ft.
Szíjjártó, Magyar Kereskedőház Zrt. 2 400 000 000 Ft.
Ex USA kongresszusi képviselő, C. Mack 1 400 000 000 Ft.
FK Csíkszereda focicsapat 1 200 000 000 Ft.
Századvég 2014-es tanulmányai 1 400 000 000 Ft.
KOGART galéria évi 200.000 m. 600 000 000 Ft.
450-es mobil hálózat Miért is? 13 000 000 000 Ft.
Nyúltenyésztési „szakkönyv” 31 000 000 Ft.
Látványsportok 190 800 000 000 Ft.
* Felcsúti focicsapat 9 200 000 000 Ft.*
Nem működő csődvédelem 626 000 000 Ft.
Munkahelyteremtés 0 új állás 300 000 000 Ft.
MTK stadion 1 530 000 000 Ft.
Nyugdíj kassza 3 000 000 000 000 Ft.
MNB műkincsre 4 év alatt törvénytelenül 30 000 000 000 Ft.
Közmédia 2015 100 000 000 000 Ft.
Államkötvények offshor értékesítése 27 000 000 000 Ft.
Matolcsy villavásárlás 1 000 000 000 Ft.
Roma önkormányzat dajka képzés 1 500 000 000 Ft.
Győri Tibor sajtófigyelés 4 400 000 000 Ft.
Zöld Erdély Egyesület 11 200 000 Ft.
MMA Fekete Görgy 6 500 000 000 Ft.
Laslie Mándoki koncert 100 000 000 Ft.
Corvin lánc vendégház 1 000 000 000 Ft.
Erdélyi kulturális programok 1 470 000 000 Ft.
Bánsági magyarság kulturális programok 150 000 000 Ft.
Olimpiai központ 40 000 000 000 Ft.
Zsidó emlékezet 4 700 000 000 Ft.
MKB bank 300 000 000 000 Ft.
Határon túli papok és lelkészek 420 000 000 Ft.
Kormány autóflotta 6 000 000 000 Ft.
Nemzeti infokommunikációs stratégia 1 400 000 000 Ft.
Ózdi filmes élménypark 1 000 000 000 Ft.
Brain Bar koncert Bp-en /143 eladott jegy/ 100 000 000 Ft.
Ócsai lakópark 2 700 000 000 Ft.
* összesen 3 919 188 200 000 Ft. (felfoghatatlan összeg!!!)* (háromezer-kilencszáztizenkilenc milliárd)
--Mindenki döntse...
Lackó50
--Mindenki döntse el, hogy mire lett volna szüksége az országnak,
hazánknak és ebből az irdatlan mennyiségű pénzből mi minden ÉRTÉK
születhetett/készülhetett volna!!!??? (kórházak, autópályák,
útak, vasút stb... jutott volna bőven az orvosok, ápolók, tanítók,
mentősök stb. stb. fizetésemelésére!)
És még amiről nem tudunk...
Ami még kimaradt a felsorolásból:Laosz: 160 millió, Iraki keresztények: 580 millió, Fülöp-szigetek 6000 millió, Oroszoknak stadion: 17,5 millió, Kenya, Jordánia: 534,6 millió, SriLanka 285 millió, Vietnam: 379 millió, Szerbia: 387 millió, Ukrajna 415 millió, Ukrán nyugdíjasoknak évi 10 milliárd, Nigéria 17 milliárd.
Tovább is van, mondjam még?! Ilyen gazdagok vagyunk! Ha továbbra is így költekezünk, akkor nem tudom milyen nyelven fogják írni nálunk a jövőt.
Yoda69
@Lackó50: Remelem valaki egyszer meg szamonkeri rajtuk.
Eladott Ország
@Lackó50: És ez még csak hab a tortán a túlárazott beruházásokról nem is beszélve.
Desischado
Ez egy elmebeteg, nem is kérdéses. Már mindent elmondtatok, amivel egyet is értek, csak halkan kérdezem, ki a nagyobb bolond? orbán, vagy mi, mert tűrjük ezt a megalomániás, embertelen, hazug parazitát a nyakunkon! Na, erre mi a válasz?
magyarbakancs
Ez az esze veszet semmit mondó, zavaros ideológiai beszédek.
Kinek a zakkant agyában formálóadnak ezek a gondolatok, amit Orbán elmond?Mert ezt olvasva,meghallgatva olybá tűnik mintha elme osztályról szabadult egyén mondaná,írná ezeket a szavakat. amit Orbán mond
Sámannus
Még mindig az ellenkezőjét csinyája, mint amit mond. Ha Gyurcsány böszme, ez egy elmebajos hazudozó. Ahol kinyissa a száját onnan menekülni kell a magyaroknak.
Pálinkás Pál
Ekkora marhaságot is csak a magyarul is tudó románok előtt mond...kellenek a szavazatok...de remélem buktok mangalica..és többé a román híveid sem szavazhatnak,ha tőlem függne ,ugrana az állampolgárság is!!!
kiscsillag66
Tudja ez az "ember", hogy mit beszél? Nem hiszem.
glorianna
@kiscsillag66: üres hülyeségeket, pl: "A nemzeti ellenállás végvárrendszere voltunk és legyünk"
Hogy mer a nagy nyilvánosság előtt ilyen üres és értelmetlen szóhalmazokat eregetni kifelé az ő száján? Nem tart attól, h a hallgatóság nem bír uralkodni magán, és hanos röhögésben tör ki?
kiscsillag66
@glorianna: Bár úgy lenne, hogy röhögjenek, de a zemberek gyávák, sajnos.
glorianna
@kiscsillag66: A groteszk, bizarr, szánalmas és nevetséges sajátságos keveréke előbb-utóbb hangos röhögésbe fúl... idő kérdése. Hacsak nem a szörnyebbik forgatókönyv szerint forog majd az ország filmje :(
bencemacska
Én csak azt az egyházi anyakönyvet szeretném látni , amelyikben a keresztelése és bérmálkozása szerepel.
Mindent megadnék ezért a két anyakönyvi kivonatért!!!
Grafix69
@bencemacska: Néz rá , nem kell semmi könyv .
bencemacska
@Grafix69: ma, 17:43
Tudod, aki ennyire hivalkodik a vallásával - mikor anyja, apja kommunista funkcionárius volt - nem hiszem el, hogy nem miniszterelnök korában keresztelték meg. Mert akkor divat lett a vallásosság!
Azt hiszi el lehet takarni vele "térdre csuhásokat"!
Szerintem se az anyja se az apja nincs megkeresztelve!
Grafix69
@bencemacska: Az édesanyja héber vallású , tökéletes zsidó hittel , édesapja , Orsós vezeték néven volt anyakönyvezve de két vezetékneve is volt talán a második német beütésű tradicionális zsidó név. A gyermekei zsidó keresztnevet kaptak , mindegyik , tehát nem véletlen dologról van szó. A származását tekintve minden bizonnyal roma , és zsidó származású , bár utóbbi inkább csak vallás nem etnikum . Amikor megnézed az egész család fényképét , nem is kell magyarázni , pedig mindenki kerüli mert ez egy roppant érzékeny téma. Bár azt mondják ,okosok nem szabad a vallás illetve a származás miatt megítélni bárkit is ( ebben nem is vitatkoznék ), viszont nagyon érdekesek azok a kirohanásai amik más vallás illetve etnikumokat érintenek. Magyarul Ő igényli magával szemben a liberalizmust , de mindenkit támad aki nem tetszik neki , akár vallás akár politikai akár nemzetiségi kérdésről legyen szó. Teljesen nyilvánvaló , hogy minden fórumon azt mondja amit hallani akarnak , én soha nem láttam még olyan politikust aki percenként tudja változtatni az ideológiai nézeteit. Hazudik bele az emberek arcába és semmi nem korlátozza ebben . Az én szememben katasztrofális , hogy egy szélhámos akinek gerince elvei kizárólag a hatalomba maradást szolgálják , félretud vezetni egy egész népet .
bencemacska
@Grafix69: Én nem ismerem ilyen részletesen a származását, de azt - mint tősgyökeres református papi család sarja - vonom kétségbe.
Biztosan nem kapott protestáns vallási nevelést!!!
Grafix69
@bencemacska: Ezt nem tudom , de a jellemét azt nagyon könnyű eddigi munkásságából lemérni. Nem vagyok senkinek az ellensége , de érdekesnek találom , milyen nyugodtan hajtják igába a magyarok a fejüket , még ha valaki miatt is tennék ezt , na de ,hogy egy szélhámos miatt?
Elgondolkodtató .
quadrocopter
@Pegero: Barétom! Megszokott, hogy a mocskos bűnöző és hordája azok ellen is uszít, akiket a a rezsim fogadott be és helyezett védelem alá! Na, erről szól a jegyzett mondat!
kukac50
Sajnos Én úgy látom,hogy Orbánnál a butaság, a gondolkodni képtelenség kora jön.
Eladott Ország
Orbán, a 21. sz. Kinizsi Pál, a sefüle, sefarka szóvirágokkal együtt.
kokopelli
@Eladott Ország: ..van egy érzésem,hogy az O.V dyslexia-s! A sok,mindíg mások által
írott szellemi hulladékot nem érti,nem emlékszik rá,ill. nem tudja rendszerezni! Egysze-
rűen "továbbadja" abban a hiszemben,hogy mindig "ül" az okos,frappáns és igaz szelle-
mi melléktermék! A kissebbségi érzést (akkora mint egy puli ülve) kompenzálnia kell vala-
hogy! Szeretném azt is tudni,hogy csak a skrizofénia kezelése miatt volt-e a sógoroknál"!!;--)
kiscsillag66
@glorianna: Reméljük, hogy nem a legrosszabb forgatókönyv valósul meg. Rajtuk múlik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.