A riporter véletlenül futott össze a mosdóban reménybeli interjúalanyával, aki dolga végeztével szépen rázárta az ajtót.

A HírTV Célpont című műsorának riportere, Báthory Róbert a Reflektor blognak mesélte el bizarr kalandját a karcagi polgármesterrel. Mint elmondta, évek óta próbál interjút kérni a fideszes polgármestertől, Dobos Lászlótól, de mindig lerázzák. Legutóbb szeptember közepén kereste a polgármestert, a Karcagon felállítandó “milánói sámándob-épület” üzemeltetéséről és kapcsolódó részletekről, valamint a település “Tilalmas” nevű részének a vízellátásáról szerette volna kérdezni. Dobos a titkárságán keresztül üzente, hogy csak jövő héten érne rá, de addig is fel tudja neki ajánlani egy TV2-nek adott interjúját.

Rendeltetésszerűen használták a vécét

Báthorynak ez nem felelt meg, viszont megtudta, hogy szerdán délután testületi ülés lesz az önkormányzatnál. A stáb így nem sokkal az ülés kezdő időpontja előtt megjelent az épületben, remélve, hogy tudnak pár percet beszélni a polgármesterrel. A riporter a kezdés előtt úgy gondolta, beugrik a mosdóba, ahol azonban épp belefutott polgármesterbe. Köszöntek egymásnak, majd az újságíró belépett az egyik fülkébe – nem sokkal később pedig hallotta, amint a polgármester elhagyja a mosdót és rázárja az ajtót.

Vécébe zárta az újságírót a karcagi polgármester, csak ne kelljen nyilatkoznia

Bezárta, mert mindig bezárják

Báthoryt végül a stáb és a titkárság segítségével szabadították ki. Amikor összefutottak Dobossal, rögtön megkérdezték, miért zárta be kollégájukat, de a polgármester nem volt hajlandó válaszolni semmilyen kérdésre, és elhajtotta őket azzal, hogy keressék a jövő héten, ahogy arról eredetileg szó volt.

A Reflektor blog megkeresésére Dobos László már azt is letagadta, hogy ismerné az újságírót, és azt állította, csak azért zárta be a vécé ajtaját, mert azt mindig zárni szokták, és feltételezte, hogy ha a fiatalember mégis itt van, akkor ő is kulccsal jött be.  

Fotó és címlapkép: Pixabay / Capri23auto CC0

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A jelek szerint a polgi hivatali kötelességének tartja, hogy állandóan egy wc-kulccsal a zsebében járja a hivatali mellékhelyiségeket? Akkor mi mást lehet mondani: Ez egy gondos, minden wc-re kiterjedő figyelemmel rendelkező köztisztviselő. Igazi közszolga. Reméljük, takarítani is ilyen gondosan fogja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
Meg is van a magyar nyelv jövője fideszes értelmezés szerint.
Magyarul kérdezel?Budiba zárunk.Innen már csak egy lépés a fényes jövő.
Magyarul kérdezel fideszeskakaházit?Dutyiba zárunk.
justhpeter
Logikailag teljesen rendben van a dolog. Azért jár rendszeresen a budiba és azért van nála folyton a budikulcs, mert ott érzi csak valakinek magát és mert oda való.
Cicamama55
Kilógok itt a sorból a véleményemmel már megint, úgy látom. Az én munkahelyemen minden dolgozónak volt a személyzeti WC-hez kulcsa, oda idegen, csak a mi segítségünkkel mehetett be. Ha beléptünk, a bejárati ajtóban elfordítottuk a kulcsot, közben más oda be nem tudott lépni.. Gondolom ott is van idegenek számára is mosdó, amit a személyzeti zárt wc-ajtó esetén megkeresett volna a riporter. Mivel csak telefonon beszéltek előtte, meg titkárságon keresztül, miért törvényszerű, hogy arcról felismerje az újságírót?
karma1
@Cicamama55: Dragam, ugy kezdodik a cikk, hogy a mosdoban ossze is futottak egymassal, es udvozoltek egymast. A riporter nem eloszor ohajtott beszelni dobossal, es szemmel lathatolag keszult a palibol. Tehat tevedes kizarva: mindenki tudta, hogy ki a masik.
Igen, leteznek ilyen WC-k, de altalaban ettermekben es korhazakban, egeszsegugyi intezmenyekben, ahol feltetelezheto, hogy a WC-t hasznalo publikumban lehetnek fertozo betegek is. Ugyanezen okbol van a vendeglatoipari egysegekben is ilyen megoldas.
Ebben az esetben viszont dobos meg fel is ajanlotta egy korabbi nyilatkozatat, amit a tv2-nbek adott. (vajna tv-nek, tehat erosen fideszpropagandas).
Ha dobos azonnal felismerte a kulsos ujsagirot, akkor azt is tudhatta, hogy mint kulsosnek NINCS kulcsa. A kozhelyeken is osszesen EGY fulket szoktak maguknak zarni mindket WC-ben (1 noi, 1 ferfi), szoval dobos DIREKT zarta be Bathoryt.
Nem fogom sajnalni ezt a seggnyalo futyiszest, ha szemelyes szabadsag akadalyozasaval feljelentest fog benyujtani ellene az ujsagiro. (Persze, ugyis el lesz sullyesztve a feljelentes - de az is lehet, hogy nem. Remelem, hogy a polgi megszivja).
Cicamama55
@karma1: Elolvastam én a cikket, azért reagáltam rá úgy, ahogy. Az egymás üdvözlése az nálam köszönést takar, nem parolázást, főleg nem egy mosdóban... Titkárságon keresztül történt az általad is említett üzengetés...Nekem a véleményem változatlan, de ez úgysem jelent semmit! :))
kukac50
Amelyik polgármester vagy politikus nem válaszol a kérdésekre azt nem szabad többször megválasztani. Ők azért vannak alkalmazva,hogy az érdekeinket képviseljék és arról be is számoljanak,minden kérdésünkre válaszoljanak legyen véleményük arról is legyenek képesek beszélni, és főleg értsék meg a kérdést és arra válaszoljanak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.