Székely János szerint a rászorulók megsegítése legalább annyira fontos, mint a keresztény értékeken nyugvó kultúra védelme.

„Én szívesen vendégül látom néhány napra a gyerekcsapatot, akár itt a püspökségen” – mondta Székely János szombathelyi megyéspüspök, aki a hvg.hu munkatársától értesült arról, hogy Őcsény falugyűlésén úgy döntöttek, nem járulnak hozzá, hogy oltalom alatt álló gyermekek pihenhessenek a település egyik magánpanziójában, az ingatlant felajánló vállalkozó autójának pedig kiszúrták a kerekeit.

Orbán Viktor, mint emlékezetes, helyeselte, hogy az őcsényiek kiálltak a véleményük mellett.

A szombathelyi püspök vendégül látná az Őcsényben elutasított menekülteket

Őcsény (Fotó: YouTube/ATVzrt)

A püspök emlékeztetett: Fontos és helyes a saját, keresztény értékeken nyugvó kultúránk, a társadalmunk biztonságának védelme, ám épp így fontos a rászoruló, a családja biztonságát és túlélését mentő ember segítése. Az is fontos – tette hozzá –, hogy a menekültek számára ne vesszen kárba az az idő, amit a hazájuktól távol töltenek, s a helyzet jobbra fordultával képesek legyenek visszatérni.

Mint ismert: a Tolna megyei település falugyűlése menekültként elismert – tehát nem illegális migráns – emberek pihenését akadályozta meg, akik esetében a hivatalos hatósági eljárások is arra jutottak: oltalomra szoruló menekültekről van szó.

A történtek nyomán a települést 11 éve irányító Fülöp János polgármester lemondott. „Itt 11 évig béke és nyugalom uralkodott. Együtt tudott élni a magyar, a cigány, a sváb, a székely. Semmiféle gyűlölet vagy kirekesztés nem volt. Ezt sikerült most felrúgni.”

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A Fidesz hamarosan közleményt ad ki, hogy Jézus is Soros bérenc volt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Na végre ez tényleg egy hívő ember cselekedete lenne!
desiro
Van még normális ember a katolikus egyházban, ami nem mondható el erdő péterről.
Qqberci
@solidedge: Sőt! Soros fizette Júdást is!...
mackoka46
Vannak hát. Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát is elszállásolta a menekülteket, a tihanyi apát is, a körmendi plébános is, akiket mindennek elmondtak. Csak hát a botrányos eseteket egyszerre kiszúrjuk, egyből tudjuk, hogy nem arra tanítottak bennünket a hittanórán és a templomban.
quadrocopter
Vannak tisztességes egyházfiak és vannak a szervilis, mocskos nyalogányok, akiknek nem számítanak a keresztény tanok!
Manhattan
Mivel változik a Föld éghajlata, itt a globális felmelegedés. Pár év, és a világ 1/5-ének nem lesz ivóvize, vagy a tengerszint emelkedése miatt az otthona víz alá kerül..
2025-re megközelítőleg 20 millió klímamenekült várható...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.