Garázdaság vétségében bűnösnek mondták ki és három évre próbára bocsátotta a Szegedi Törvényszék László Petrát, a 2015 szeptemberében menekülteket rugdosó operatőrnőt.

A másodfokú tárgyaláson Ivány Borbála ügyvéd az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését javasolta – írja beszámolójában az MTI. A Helsinki Bizottság munkatársa szerint a nyomozóhatóság nem vizsgálta a cselekmény mögötti szándékot, és felmerül annak lehetősége, hogy L. Petra előítéletes motiváció miatt követte el a bűncselekményt, ami így az közösség elleni erőszak bűntettének, illetve annak kísérletének minősül.

Szabó András tanácsvezető bíró elmondta, a bíróság kötve van a vádirathoz, amelyben nem szerepelt, hogy a nőt motiválta volna a sértettek származása.

L. Petra az N1 TV megbízásából készített anyagot 2015. szeptember 8-án Röszkén, a Dugonyi úti gyűjtőpontnál, amikor négyszáz migráns kitört a várakozásra kijelölt területről.

A vádlott közvetlenül a rendőrsorfal mögött állva dolgozott, amikor egy migráns lendületében nekifutott. A következő fiatal férfit talppal lábszáron rúgta, majd egy szintén futó kislányt is térdmagasságban megrúgott.

Másodfokon is bűnösnek mondták ki a menekültrugdosó László Petrát

Ezután egy gyermekével kezében elszaladni próbáló férfit egy rendőr próbált visszatartani. Amikor kiszabadult, a vádlott a férfi felé emelte lábát, és erőszakkal igyekezett megállítani.

A vádlott így ezzel a tettével is kirívóan közösségellenes magatartást követett el

– állapította meg az elsőfokú ítélettől eltérően a törvényszék.

A televíziótól még az eset napján elbocsátott operatőr arra hivatkozott, hogy csak távol próbálta tartani magától az embereket.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Kozossegellenes magatartas?Hol vasaroltak ezek az ugyvedek a papirjaikat? Ezek mind a Mc-Donald rajfilmekben vannak.Petra NEM bunos.Hogy lehett bunos? Ez a sok senkihazi ha
hivatalason jon att utlevelell a hataron akor ez nincs! Vagyis csaltak,es jol tette Petra
amit csinalt,Oruljenek,hogy nem p-----a'n rugta oket,ILLEGALISAN jottek mint a barmok.Erdekes
a Biro profeta eszt nem emlitette meg,hogy,hatar is van ott is lehett jonni!Me'g akor a Helszinki is beszol! Ahelyet,hogy Merkelnek szolnanak,ki vegett jotek ezek a bosz-torhok szaz ezrevel.
Peller Anikó
@fekete: Lefordítom, mert észtvesztő a helye sírásod, elég nehéz olvasmány

Közös segg ellenes magva tartás? Hol vasárultak ezek az úgyvédek a pappirjaikat? Ezek mind a Mc-Donald rajzfilmekben vannak lakva jól. Petra NEM bunkós. Hogy lehetett vona büdös? Ez a sok senki házinéni ha hívja a vasaláson át jónáttán útlevélell, vízummal a határátkelőn akkor ez nem történik meg! Vagyis csaltak hazudtak és loptak, és jól betette a Petra magának amit odacsinált, örüljenek, hogy nem picsánrúgta őket ILLEGÁLISAN, jöttek mind mint a barmok. Érdekes a Bíró pro feta -észt vagy lett- sajt azt nem említette, hogy határátkelő is van a határon és ott lehet bejönni Magyarorrsárgára! Még akkor a Helsinki is beszól! Ahelyett, hogy Mérkellnek szólnának be, aki miatt jötttek ezek a bosz-torhók százezrével. Húuhh.

A bíróság emez ítélkezésével az útlevelet mint intézményt semmissé nyilvánította és minden magyar állampolgárt feljogosított az államhatár kénye kedve szerinti átgyalogolására és letaposására valamint a határátkelő helyek elkerülésére, mivel ott csak macerálják az állampolgárokat, feleslegesen hiszen az államhatárt átlépni a legcsekélyebb mértékben sem bűn vagy szabályszegés.

Minő szerencse, hogy Bornemissza Gergely csak felrobbantotta a törököt és nem gáncsolta el vagy nem rúgta térden egyiket sem, mert még post humusz kapná a felfüggesztést.
Equus1
nézzük másik szempontból, ügyvéd urak. Egy segítő szándékú állampolgár, aki a maga akaratából mellé áll a törvény szabályait kikényszeríteni akaró hatóságnak, bűncselekményt követne el?
fekete
OK. Sajnalom,de a Magyarom ma'r elege kevert 68-ota.Hogy Bornemissza maskep csinalta?
Petra is. De gondolatom az volt,hogy a sok migrancs ha hivatalosan jott volna akor ez
az ugy NINCS!
fekete
Utolag koszonom a forditast.Tanks a lot

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.