Bár az olimpiát végül nem rendezi meg az ország, a stadionfejlesztési program nem állt meg. A Rákóczi hídtól délre egy 15 ezres stadion épülhet, amit 55 ezer fősre lehet majd bővíteni.

Az olimpiai álmok ugyan idén februárban szertefoszlottak, de a kormány stadionfejlesztési programja, a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program nem állt meg, emiatt elindulhat egy 15 ezres stadion építése a fővárosban.

A Napi.hu cikke szerint a 15 ezres atlétikai stadiont – melyet akár 55 ezer fősre is ki lehet majd bővíteni – a Rákóczi hídtól délre, az egykori Vituki-telepen építenék meg. A 15 hektáros területet 2014-ben 16,5 milliárd forintért vásárolta meg az állam, az eladó a Wing Zrt. – korábban Wallis – volt.

Váratlan fordulat: 15 ezer fős stadion épülhet Budapesten

Az első helyezett pályamű egyik látványterve

Fotó: kemenyferencprogram.org

A cikk szerint a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. tette közzé, hogy a megvalósításra kiírt tervpályázaton a Napur Architecht Építészeti Iroda Kft. lett az első, ők ezzel meg is kapták a 7 millió forintos díjazást. 

A Napurban Ferencz Marcel Ybl-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja és Détári György a két vezető főépítész, ők jegyzik a stadion terveit is, és az iroda tervezte többek közt a 40 milliárd forintból felhúzott Duna Aréna uszodát is. 

A második helyezett az Építészkohó Kft., a harmadik pedig a Bord Stúdió Kft. lett, 6 milliós, illetve 5,5 milliós díjazással. A pályázatok közül még Károlyi István tervét vásárolták meg 1,5 millió forintért a cikk szerint.

(Címlapi kép: kemenyferencprogram.org)

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
már éppen ideje van ennek. Kellene még egy stadion az István kórház helyére is. Az ára megtérül, mert a galambok csak pénzért járhatnak majd oda szarni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@Macskaszem: Gondolom vannak olyanok is,de hidd el nem jellemző. Ha van is márkásabb tévé,azt kaphatták gyerekektől,vagy vették,mert lehet vele dicsekedni,de a kábeltévére nem nem fizetnek elő.Vidéki kisvárosokban,falukban inkább ez a jellemző,hogy nincs rá pénz.Ezért aztán Ők csak a rizsát hallják,így vagy nem mennek el szavazni,vagy ha elmennek a FideSS-re szavaznak.Nálunk (már amennyit én a belvárosban járok) szinte csak FideSS plakát van. Kicsi,nagy, Óriás,de csak a FideSS. Budapest lakossága cirka 2 millió,a többi vidéki ember.Ezeknek elég ha a fele bedől a kampánynak és már meg is van a kétharmad.Sajnos olyan törvényeket hoztak,az ellenzék meg annyira önző és impotens,hogy még arra az egy napra is képtelenek összefogni.
Csizmás Kond
@cikicakk55: ..mongyuk ez nagyon érdekes amit írtál..." ...nekem szerencsém van,mert van netem...A propin szerencsére főleg olyan emberek írnak,akiknek bízok a véleményükben,így ma már én sem vagyok bizonytalan "
...ez aztán a fenenagy felvilágosodás...:)))
reagens
@cikicakk55: Kérlek tedd meggyőződésed szerint és szavazz azokra, akikkel egyetértesz! Ezt csak támogatni tudom. Ez a demokrácia! Az is vele jár, hogy a többség véleményét és szavazás eredményét el kell fogadni!
Zavarjátok el Orbánt, sok sikert kívánok!
Amennyiben nem sikerül, akkor viszont illik tudomásul venni, hogy vélemény ide, vagy oda, a többség szava dönt!
cikicakk55
@Csizmás Kond: Ha hiszed ha nem,nekem tényleg a propi törzsgárdája az a közeg akiknek hiszek és akiket tisztelek is. Itt még senki nem bunkózott,vagy idióta öregasszonyozott le. Annyira már megismertek,hogy én a koromnál fogva aok mindent másként fogok fel,vagy fel sem fogok. Itt már tudják,hogy amit leírok az a saját véleményem,vagy átélt tapasztalatom. Szerintem itt van a legjobb társaság,épp azért mert velem is komolyan beszélnek,egyenrangú társnak tekintenek. Sok online hírportálon a 10. hozzászólásnál már azt sem tudják mi a vita indító cikk. Lényeg a másik sárbatiprása.
cikicakk55
@reagens: Eemélem sikerül elzavarni és számonkérni és főleg vissza szerezni azt a többezermilliárd forint, Euro, dollár, ami valahol messzi messzi,az óperenciás tengeren túli kis szigetek bankjaiban várják,hogy felhasználják. Ha nwm leszünk résen így is lesz és itt áll egy új kormány üres államkasszával.
Csizmás Kond
@cikicakk55: ...ha nem akarsz ne válaszolj...mióta is koptatod itta billentyűt ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.