A Jobbik frakcióvezetője szerint csak "büdös" diktatúrákban van olyan, hogy közintézményeket kényszerítenek az ellenzékkel való leszámolásra.

Csak "büdös", harmadik világbeli diktatúrákban kényszerítenek arra közintézményeket, hogy megpróbáljanak leszámolni az ellenzék vezető erejével – mondta Volner János, a Jobbik frakcióvezetője kedden az Állami Számvevőszék (ÁSZ) fővárosi székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A frakcióvezető elmondta, pártja minden alkalommal eleget tett beszámolási kötelezettségének, és törekedett arra, hogy mindenben együttműködő legyen az ÁSZ ellenőreivel. Az azonban nem normális – tette hozzá –, hogy a hatóság akkor akar ellenőrizni, amikor a gazdasági igazgató szabadságon van, miközben a törvény ötnapos határidőt biztosít a kért iratok rendelkezésre bocsátására.

Jobbik: csak diktatúrákban kényszerítenek közintézményt az ellenzékkel való leszámolásra

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Elmondta azt is, az elmúlt napokban többször próbálták felvenni a kapcsolatot a számvevőszékkel az iratok átadása miatt, de az intézmény ettől elzárkózott.

Volner János szerint ezzel az ÁSZ politikai szereplővé "avanzsált" a kormány oldalán, pedig elvileg egy független szervezet.

A sajtótájékoztató közben Volner János és Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója megpróbálta átadni a kért dokumentációt az ÁSZ székházában. Volner János később úgy tájékoztatta a sajtót, hogy az ÁSZ megtagadta az iratok átvételét, arra hivatkozva, hogy az törvényellenes lenne.

Hozzátette, az iratok online feltöltésének lehetőségét a hivatal korábban elzárta a párt előtt.

Az M1 azt szerette volna megtudni a frakcióvezetőtől, hogy a magukkal hozott két kartondoboznyi irat között megtalálható-e a Simicska Lajos cégével kötött szerződés is. Erre Volner János azt válaszolta, minden külső céggel kötött szerződésről beszámolnak, ahogy eddig is.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Kovács Tamás)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Ez bizony egy büdös diktatúra telis tele haszonhúzó mamelukokkal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
Orbán aljas és velejéig romlott diktatúrája. Nem szavazni kellene tulajdonképpen hanem szétverni és a földbe döngölni Orbánékat.
szep napot
A Vona lehet, hogy egy rendes ficko, de mint politikus szart sem er.Ide oda csapong; az egesz jobbik atment Mszp-be evvel a jaj csak valtsuk le az Orban Viktort cellal.
justhpeter
A jobbik a végén még szoci lesz. Vicc.
Jozefina
Az ÁSZ lehet, hogy orbán szervezete? Ki tudja!!! Vagy mészárosé? Már az sem lenne meglepő!!!
Pálinkás Pál
@szep napot: és ezzel mi a baj...elsősorban el kell zavarni a dúcsét,utána lehet marakodni!!!
human
@peterkelemen: Vagy az a sorsunk, hogy pár évtizedig megjárjuk a poklot, hogy aztán egy évszázadig ne felejtsük el milyen fontos is a demokrácia és a szolidaritás.
Tudod az okos ember más hibájából tanul. A buta a sajátjából sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.