Rétvári Bence államtitkár szerint mind a kelet-európaiaknak, mind a magyaroknak sokszor meggyűlik a baja a kettős mércével, ezt egy kommunizmussal foglalkozó konferencián sikerült elmondania.

A kelet-európaiaknak, magyaroknak sokszor meggyűlik a bajuk a kettős mércével – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára A Kominform hatása a kommunisták magyarországi tevékenységére című konferencián Budapesten csütörtökön.

Vannak akik rá akarják kényszeríteni a kommunizmus egykori áldozataira a vörös csillag elviselését, miközben a kereszt eltávolításáért kardoskodnak. A feje tetejéről a talpára kell állítani az ilyen megközelítéseket és ki kell mondani: a vörös csillag a diktatúra jelképe, a kereszt pedig az európai, magyar kultúráé – szögezte le az államtitkár.

Rétvári Bence: a magyaroknak sokszor meggyűlt a baja a kettős mércével

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Derzsi Elekes Andor

A kommunista diktatúra pénzt, energiát nem sajnálva igyekezett az egyenlőség birodalmaként bemutatni magát. Ez a tévhit a nyugati értelmiség széles köreiben elterjedt és még Hollywoodba is beférkőzött – mondta a kereszténydemokrata politikus.

Ezek a kommunista torzítások máig nem múltak el nyomtalanul, ezt jelzik például a vörös csillaggal kapcsolatos viták – fűzte hozzá.

A magyar kormány jelentős erőfeszítéseket tesz a kommunizmus áldozataiért, például 60 plusz 40 százalékos nyugdíj-kiegészítésben részesítette őket, ugyanakkor elvette az egykori állampárt funkcionáriusaitól a párthűségükért adott kiemelt nyugdíjakat. Augusztus 23.-a emléket állít a kommunizmus áldozatainak, a Gulág emlékévben emlékhelyeket hoztak létre országszerte számos településen, az év elején málenkij robot emlékhelyet is adtak át a ferencvárosi pályaudvarnál amihez kapcsolódóan hamarosan egy kiállítás is nyílik – sorolta az államtitkár.

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy a kommunista hatalomátvétel nyomán Magyarországon 360 ezer embert sújtott bírósági ítélet, 800 ezer embert pedig a Gulágra, málenkij robotra hurcoltak.

A Kominform hatása a kommunisták magyarországi tevékenységére című, a Kommunizmus Bűnei Alapítvány és a Konrad Adenauer Stiftung által közösen szervezett tudományos konferencia előadói az 1947-ben megalakult, szovjetizálást, hatalom kisajátítását koordináló szervezet magyarországi vonatkozásait tárják fel.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Derzsi Elekes Andor)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Amikor meglátom ezt az álkeresztényt mindig az a kérdés jut eszembe, hogy hogyan lehet a magyar kormányban a leghülyébb tagot megtalálni. Aztán rájövök hogy találomra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Ettől a dumától meg világgá megy lassan a fele magyarság.
mackoka46
Na most a fidesz ne komcsizzon, semmiféle erkölcsi alapjuk nincs erre, és persze másra se.
Fegyházba a sanyargató despotákkal.
Lepényleső
...de sosem volt annyi baja vele,mint a bán gyerekeivel?
Jozefina
A kommunizmusról tartanak konferenciát és a vöröscsillagró??? Nagyon hülye ember már nem a jövőről kellene beszélni. A kereszttel egyébként mit akarsz??? A kereszt szellemében hány embert küldtek annó háborúba és hány embernek oltotték ki az életét??? Miről beszélsz tudod egyáltalán???
Eladott Ország
Szarházi fidesz banda, mi ez ha nem kettősmérce? Alávaló cinikus szarháziak.
Persze, b*szki, én voltam a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség titkára. Az én apám volt az
MSZMP párttitkára. Én voltam az, aki az ’56-os emlékév fénypontjaként kitüntetett egy III/III-as ügynököt. Az én seggemet nyalják a rossz emlékű MSZMP udvari tollforgatói és válogatott elismerésekben részesített tagjai, akik úgy forgatták világ életükben a köpönyeget, ahogy nem szégyellték. A dicstelen múlt eme nyakunkon maradt dinoszauruszai most álnemzeti köntösbe bújva tagadják, hogy közük volt bármihez is az egykori KISZ-titkár legnagyobb elégedettségére. Én feküdtem keresztbe mindenféle mondvacsinált (ind)okokra hivatkozva az ügynökakták nyilvánosságra hozása előtt. Sőt, én vagyok a világ legsötétebb autoriter rezsimjeinek – Azerbajdzsántól Törökországig, Kazahsztántól Oroszországig – elsőszámú csodálója, aki ezeknek a példaértékű államberendezkedéseknek a tökéletességét megirigyelve szántom be és hintem be sóval a szabad sajtó emlékhelyeit, korlátozom a szabadságjokat és rugdosom pofán a civil társadalmat minden lehetséges eszközzel. Én hirdettem meg ezekre kacsintgatva az illiberális magyar csodát is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.