Dunai Mónika fideszes országgyűlési képviselő a pedagógusok világnapja alkalmából biztosította a tanárokat a kormány támogatásáról.

Ma a létbizonytalanság helyett kiszámíthatóság jellemzi az oktatást, a pedagógusok biztosak lehetnek abban, hogy számíthatnak a kormány támogatására – emelte ki Dunai Mónika fideszes országgyűlési képviselő csütörtök délután a pedagógusok világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A kormánypárti politikus kifejtette: a jövő generációját, a gyermekeket a pedagógusok nevelik, oktatják, ezért kiemelten foglalkozni kell azzal, hogy ne csak erkölcsileg, hanem anyagilag is megbecsüljék őket. Ezt szolgálja többek között a pedagógus életpálya és az ahhoz kapcsolódó béremelések is.

A baloldal tehet mindenről

"Sajnos a pedagógusok helyzete nem volt mindig ilyen" – fogalmazott Dunai Mónika, hozzátéve: a 2010 előtti időszakban a baloldali kormányok nem becsülték meg a pedagógusokat sem erkölcsileg, sem anyagilag. "A baloldali kormányzás alatt mindig csak kihasználták és átverték a pedagógusokat" – jegyezte meg a fideszes politikus, kifejtve: egy teljes havi bért elvettek a pedagógusoktól, folyamatosan csökkentették, kivonták az oktatásra szánt pénzeket. A sorozatos pénzelvonások miatt iskolák százait zárták be, s pedagógusok ezreit tették az utcára.

A kormánypárti politikus kitért arra is, hogy a parlamenti padsorokban most is ott ülnek, akik korábban megszavazták, hogy elvegyenek egyhavi bért a pedagógusoktól. Példaként említette a DK-s Gyurcsány Ferencet és Vadai Ágnest, valamint a szocialisták közül Gőgös Zoltánt, Gúr Nándort, Hiller Istvánt. Dunai Mónika szerint a "baloldalon azóta sem változott semmi", ezért mindegy, hogy most mit ígérget a baloldal a pedagógusoknak, ezek "csak reménytelen helyzetben lévő pártok kétségbeesett ígérgetései".

Dunai Mónika felhívta úgy vélte, hogy ha az ellenzéken múlna, most sem lenne több pénz oktatásra: nem lenne pedagógusbér-emelés, nem lennének iskolafejlesztések sem. Ugyanis – mint megjegyezte – az ellenzéki pártok Gyurcsány Ferenctől a szocialistákon át a Jobbikig azt sem szavazták meg, hogy jövőre 572 milliárd forinttal többet adjanak az oktatásra, mint amennyi az "utolsó szocialista költségvetésben" volt.

A Fidesz 2010 óta folyamatosan pótolja az oktatásba a szocialista kormányzatok által kiszivattyúzott pénzeket: a bérek 2013 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedtek, az állam felelősséget vállal az iskolák fenntartásáért, tornatermeket, uszodákat építenek. Több mint félezer településen iskolákat fejlesztenek, új iskolákat építenek – sorolta Dunai Mónika.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
"A baloldal tehet mindenről" ,

sajnos, a pedagógusok nagy része ezt el is hiszi Dunai Mónikának.
papa.49
Igen a pedagógusok számíthatnak a fütyiszre, HOGY MEGINT, MÁR SOKADSZOR IS ÁTBASSZA ŐKET !!!
Kookas
@papa.49: ezért kár volt ennyit tanulniuk mert a tudatlant se lehet orba szájba átbaszni mert az első átverés után szarik az átverőre nem úgy mint a pedagógusok ők hisznek az ssnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.