Védjük meg közösen az emberséges társadalom határait! – ezzel a címmel tett közzé petíciót öt ismert ember. Veiszer Alinda műsorvezető, Gundel Takács Gábor tévés, Hajós András zenész, Beer Miklós váci püspök, és Gégény István hitoktató, a Szemlélek blog elindítója azt írja, olyan országban akarnak élni, ahol "a nézeteltéréseket a párbeszéd, a jog és a felebaráti szeretet szellemében" igyekeznek megoldani.

A petíció elsőként az ő aláírásukkal jelent meg, de bárki csatlakozhat ahhoz az interneten.

Pár óra alatt 100-nál többen jelezték, hogy igent mondanak az emberséges társadalom építésére

- fogalmaztak a kezdeményezők.

A petíció teljes szövege alább olvasható:

Mi, ennek a petíciónak az aláírói olyan országban akarunk élni, ahol a nézeteltéréseket a párbeszéd, a jog és a felebaráti szeretet szellemében igyekszünk megoldani.

Az elmúlt napokban drámai képet kaphattunk arról, hogy az idegenellenesség, a félreértések és indulatok elhatalmasodása hová vezet: olyan társadalommá lettünk, amelyben az előbbi értékeket bármikor felválthatja az ismeretlentől való félelemből fakadó agresszió, ahol a vitás helyzeteket bicskával, téglával oldják meg az egyébként békés állampolgárok.

Tegyük fel, mert a jövőnk érdekében mindenképp fel kell tennünk a kérdést: mi történt velünk? Merünk-e szembenézni a tükörben azzal a Magyarországgal, ahol ilyesmi előfordulhat?

Ijesztő látni, ahogy normális életet élő polgárok félinformációk, számukra ismeretlen tények és meg nem ismert emberek kapcsán egymás ellen fordulnak, a jó szándékra halállal fenyegetéssel válaszolnak.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy megvédjük hazánkat, hogy a határainkat ellenőrizzük, hogy tudjuk, kik jönnek hozzánk, kikkel osztjuk meg az életünket. Ugyanígy közös érdekünk, hogy megvédjük az emberséges társadalom határait. Az elmúlt napokban ezt az intézményt érte olyan támadás, amely ellenreakció nélkül önpusztító folyamatok sorát eredményezheti.

Ellene mondunk az emberséges társadalom lerombolását célzó törekvéseknek! Aki a továbbiakban aláírja ezt a petíciót, velünk együtt elkötelezi magát, hogy saját környezetében megkeresi, kialakítja azokat a fórumokat és eszközöket, amelyek segítségével közösen megoldást találhatunk a nemzetünket érintő súlyos kihívásokra. Ez munkával jár, de nem spórolhatjuk meg az erőfeszítést, ha nem akarjuk, hogy megsokasodjanak a hasonló esetek.

Mondjunk nemet együtt a félelem eluralkodására! Védjük meg közösen az emberséges társadalom határait!

Beer Miklós, Veiszer Alinda, Hajós András, Gundel Takács Gábor, Gégény István

Forrás: Facebook, 444.hu, Index

Címlapi fotó: Facebook/Veiszer Alinda

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Szép szóval, petícióval ki lehet törölni a s...ket !
Az itteni trolloknak meg csak egy csemege ( dubrincsfajzatok )
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
elnyomott
Nagyjából egyetértek.
Csak azt nem értem, hogy ezt hogy lehet petícióval elérni?
quadrocopter
Ó, már nem a szép, míves beszéd ideje van, hanem a bészbólütőké és a molotovoké!
Érezze a mocskos rablóhorda törődést!
volvós
Szép szóval, petícióval ki lehet törölni a s...ket !
Az itteni trolloknak meg csak egy csemege ( dubrincsfajzatok )
keresztapa
A valós életet élő falu lakói nem petíciót írnak, hanem döntenek az élhető falu megtartásáért, mert ők tudják, hogy a petíciót írók, nem tartoznak a falun élők lelkületéhez, hisz a szórakozás teszi ki életük nagy részét.
kiscsillag66
Két évvel ezelőtt kellett volna írni, amikor még nem volt ennyire durva a közélet!!! Azt hiszem, most már kevés a petíció, ennél már több kell!
human
Konkrétan az kellene, hogy hiteles emberek faluról falura járjanak és szóba álljanak az emberekkel. Az ugyanis a baj, hogy a vidékiekkel senki nem áll szóba. Neki csak a kormányzati média létezik, és így csak csap a propagandából tájékozódnak.
Fradigege
Megint egy fingfűrészeléssel állunk szemben. Vonják bele a zsírmorét is! Így szart se ér az egész, csak fingfűrészelés. Aztán Simicska és az Orbán nyíltan kúrják egymást meg, a kibékülés szimbólumaként.
Pálinkás Pál
"ahol a vitás helyzeteket bicskával, téglával oldják meg az egyébként békés állampolgárok." ez illik hazánkban egy népcsoportra...csak ők nem békések,és sajnos vagy 600 éve nem is idegenek...inkább paraziták!!
Kopacsi bacsi
Ha annyira emberségessek vagytok miért nem a magyar eleseteken segítetek??Vannak jópáran! Rokkantak betegek hajléktalanok! De gondolom ti csak a migrásokra gondotok! Vannak az országban olyanok akik kénytelenek megélni 30.575 forintból egy hónapig nem egy napig!!Vagy még kevesebbõl!! Ez például én vagyok akit az építoiparban megrokkantam ! Most ennyi a járandóságom! On hibámon kivül kerültem ilyen helyzetbe már lassan husz éve de senki sem segít a hajléktalanok gondolom még rosszabb helyzetben vannak! De szerintem te és a társaid csak a haza árúlásán jár az eszetek!!Mert nem hiszem hogy rajtunk akartok ilyen vehemencíával segíteni!!Ti aztán rohadt jó emberek vagytok! Ugyanaz mint a kádár érában akkor is az emberek szegények voltak de mindenfelé kellet segíteni!! :Lehet hogy ti nem is tudjátok mi volt a kommunista szombat!! Aki nem ment annak minden juttatását megvonták!! Hajrá Magyarok aki beteg vagy elesett az dögöljön meg!!Csak kifelé azt lássák ti aztán rendes emberek vagytok!!Minden szarházi liberális azt szajkózza szegény emberek, nem is olyan szegények mert leszarják a magyar sertés húst amihez mi meg hozzá sem igen jutunk azért mert nekünk az is drága!!Igen nagyon sajnálom hogy a szarházi barátaitok akik ölnek és rakásra gyilkolják az embereket ti nagyon szeretitek őket! Van egy ajánlatom menjetek ti az arab országokba és csináljátok ti is azt amit ők tesznek itt európában valószínű hogy fejnélkül jönnétek csak haza vagyis inkább hoznának benneteket!!Gondoljátok végig amit írtam!!Köszönöm a megértéseteket! Amúgy meg Amerikának kellene jótékonykodni mert Ő indította el ezt a lavinát! Azt hiszem ti is szégyellhetitek a pofátokat a kormánnyal egyetemben, de abban az egyben igazat adok a fidesznek hogy nem kellene úgy járni mint a nyugati országok!!Hogy itt is gyilkoljanak a terroristák!! Mert az igenis látható hogy van össze függés a muzulmánok itt élése között és a gyilkosságok között!!Nyugodalmas jó éjszakát de ne tudjatok nyugodtan aludni amíg egy meg gyilkolt ember...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.