Azzal, hogy a KSH a hazai össztermék, a GDP szokásos revíziója és egy módszertani változtatás során 2014-től mindhárom év növekedési számait megnövelte, alaposan feladta a leckét a gazdaságkutatóknak, hogy mit tippeljenek az idei esztendőre és a választási évre. A válasz: viszonylag gyors növekedést, de lanyhábbat, mint amit a kormány feltételez. Félúton találkozott a GKI és a Pénzügykutató növekedési prognózisa. Mindketten azt tippelik, hogy az idei esztendőben a hazai össztermék 3,8 százalékkal bővül. Ezzel szemben a kormányzat 4 százalék fölötti dinamizmust vár. A GKI az év elején még csak 3,2 százalékos növekedést feltételezett az idei évre, ezt emelgette a minap megjelölt 3,8 százalékos szintre, ami szerinte jövőre is tartható. Ezzel szemben a Pénzügykutató a tavaszi hónapokban még elképzelhetőnek tartotta, hogy a GDP a kormány szándékaival egyező módon, 4 százalékot meghaladó mértékben bővül, most viszont már kevésbé optimista. 2018-ra szintén 3,8 százalékos növekedéssel...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Hamis statisztikai adatszolgáltatás, rezsimigények szerint!
karma1
Istenkem, es akkor meg ok mondjak azt, hogy utaljak a komcsikat!
Kozben van pofajuk siman atvenni a Kadar-rendszer dicso vivmanyat, az UTOKALKULACIOT!
Ilyen intezmeny minden termelo vallalatnal volt, mindig minden nap kerte a diri az aznapi termelesi adatokat , aztan odaomlesztettek az utokalkulacionak, es csak azutan ment a fokonyvelohoz az adat, szepen csinosra kozmetikazva, ahogy azt Hofi megenekelte a 14 malac fialasanak eseteben...(Aztan ha megse jott be a hazugsag, akkor mindig a fokonyvelot vittek bortonbe)
Sámannus
Most én úgy saccolom, hogy a stadionok kongásából állapítható meg a GDP. Ha ez igaz úgy simán meg van a 10% is, mert a fijjug igen kiválóan pengetik a citera lábukat. Hamarosan a szotyi kupacok fogják adni a termelés másik felét, amiből a kuszaszemű a nyereségét termeli a családnak és a derékmelegítőjének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.