Élesedik az Orbán-LMP vita a magyar országgyűlésben. A miniszterelnök szerint fontosabb, hogy egy beszállító külföldi-e, mint az, hogy olcsóbb.

'Mennyi pénzt kapott ezért?" – Orbán élete legkorruptabb ügyével találkozott a parlamentben
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Hadházy Ákos az LMP társelnöke az országgyűlés hétfői ülésszakán arról beszélt, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) korábban lélegeztetőgépek beszerzésére írt ki pályázatot. Hangsúlyozta, hogy a négy ajánlatból három körülbelül 1,7 milliárd forintról szólt, a General Electric által benyújtott negyedik viszont mintegy 800 millióval olcsóbb lett volna. Ezt követően az ÁEEK egy orvosilag nem indokolt apróságot írt be a kritériumok közé, amivel kizárták a General Electricet – mondta a képviselő.

A cég jogorvoslati kérelmének beadása után a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a tendert – emelte ki a politikus, hozzátéve: a kormányzat viszont jogi útra terelte az ügyet, hogy az állam "dupla annyi pénzért vehesse meg" ezeket a készülékeket.

Orbán Viktor miniszterelnök azt felelte, a kormány álláspontja az, hogy olyan gépeket kell beszerezni, amelyek a legjobbak a betegeknek és a kórházaknak. A kormányfő közölte: vizsgálatot kér, mert lehetetlen, hogy egy magyar parlamenti képviselő nyíltan lobbizik egy külföldi cég mellett és megpróbál befolyásolni egy folyamatban lévő közbeszerzési ügyet.

"Mennyi pénzt kapott Ön ezért?"

- kérdezte az LMP-s politikust a miniszterelnök. Szavai szerint ennél korruptabb ügyet még nem látott a parlamentben és arra szólította fel a képviselőt, hogy szégyellje magát.

110 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
És akkor még a mocskos patkánynak áll feljebb bazdmeg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kookas
az ss nél mióta volt fontos elsődleges az olcsósság?
solidedge
Kijelenthető, hogy a demokratikus Magyarország legnagyobb ellensége Orbán, aki támogatja pedig hazaáruló kollaboráns. Orbánék gyakorlatilag ki akarják végezni az ellenzéket. Nagyon bízok benne, hogy ez inkább Orbánék végét jelenti. Ébresztő uraim!
peterkelemen
Gyalázat az, amit ez a fideSS művel a parlamentben is. Orbán meg olyan ideges volt, hogy nem győzte gombolgatni a zakóját. Ezek már az utolsó rúgkapálásaik, de hiába el lesznek számoltatva.
Hellcat
És akkor még a mocskos patkánynak áll feljebb bazdmeg.
bencemacska
"Mennyi pénzt kapott Ön ezért?"
Nem tudom, de egész biztos, hogy kevesebbet kapott,mint VALAKI a

BALTÁS GYILKOSÉRT!!!
És ez a legkorruptabb ügy, mert nem OV barátja szenvedett vereséget, hanem a KERESZTÉNY MAGYARORSZÁG!

Ha 3 ajánlat közel azonos, akkor nincs kartell gyanú?
Nessy
Ilyen cinikus, pofátlan indoklást már rég hallottam.
Az nem lobbizás, tisztelt agyatlan képviselő urak, ha valaki megkérdezi, hogy miért a drágát kell megvenni, mikor van olcsóbb. És a General Electrice nem egy sufni vállalkozás! Ki volt a másik kettő? Most már Isten bizony érdekelne!
quadrocopter
Ez a büdösbogár, okádék, korrupt Geci elmesélte már, hogy miért érkezett a 7 millkós dollár?
Béla333
Ugyan az a forgatókönyv, mint amikor Hadházy Lázár neje által vezetett alapítványnál hozta nyilvánosságra a bűncselekményt!
Ott is, itt is védeni nem lehet a védhetetlent, ezért mint a sarokba szorított patkány: visszatámadnak!
Remélem lesz még egy néhány olyan korrupció infó a választásokig, ahol agyvérzést kapnak a Fideszesek!
tudode
Azok miatt a VÁLASZOKÉRT amit adott a kérdést feltevőnek KÁR VOLT "LOPNI" a saját idejét.
.
Ha hiszi, ha nem az IDŐ AZ NAGYOBB úr, mint a SZEGÉNYEK NYOMORÁN KÉJELGŐ akárki!!!
.
Jwohl jut eszembe nem is olyan régen
.
----NIF: Orbán jogszerűen adta át a Felsőszölnök-Kétvölgy összekötő utat
444.hu/2014/01/13/nif-orban-jogszeruen-adta-at-a-felsoszolnok-ketvolgy-osszekoto-utat
.
Bagoly mondja madárnak, hogy NAGY FEJŰ, hiszen Orbán, többek között, illegálisan épülő utat adott át!!!
.
Olyan már ez a bujkáló, mosakodó, össze, vissza ketyegő cinikus RAKÁS SZERENCSÉTLENSÉG, mint egy ÜLDÖZÖTT VAD!!! Talán már a saját ÁRNYÉKÁTÓL IS MEGRETTEN!!!
MEGLESZ AZ AZ ÖNGÓL!!!
Béla333
Az hogy Orbán így rácuppant az LMP-re, azt mutatja, hogy az LMP jó úton jár!
Szerintem!
colibri
@tudode: Ha megretten mindentől és meglesz az öngól, akkor ez MI??? Rosszul lesz az ember, még akkor is, ha az origó írja!
www.origo.hu/itthon/20171009-mandatumbecsles-fidesz-ketharmad-szetesett-ellenzek.html
tudode
@colibri: .
A pártok képtelenek leváltani úgy beágyazta a hatalmét.
Sztem majd a nép zavarja el, HA BERÚGJA AZ utolsó ÖNGÓLT - foci nyelven, mivel a szakemberek szerint is NAGYON KÁRTÉKONY a lehetőségek birtokában, és
.
""""Ami 2016 és 2018 között történik Magyarországon, az nem csupán a következő 10 évre határozza meg Magyarország és a magyarok sorsát, de kihat a következő 100 évre is. Az Orbán-kormány 2016 és 2018 közötti döntéseinek következményeit áldják vagy átkozzák rajtunk kívül az utánunk jövő generációk is.."""
.
Ennyi!
division
@peterkelemen: 2018 - ban a választások után erre majd visszatérünk:-))
colibri
tudode@: Ezekkel minddel egytől egyig egyetértek, de miért tűr a nép még, miért nem csinál egy újabb "fülkeforradalamat", mint 2010-ben és miért csak abban mutatkozik meg az ellenük tevés, hogy aki nem akar politikailag és anyagilag tönkre menni, fogja a kis családját és elköltözik Európa nyugati országaiba? Egy választási veszteség sem tudni hova vezetheti a fidesst, de legalább áldozatokat nem követelne.
nevemnick
Egy varangyos béka is különb mint ezt a csuti dagadt masiniszta.
Equus1
cigány ember reakciója, ha lopáson tetten érik...
papa.49
Tudtam hogy egy jelemtelen koszos szaralak, de MA TÚL TETT MINDEN EDDIGIN !!!
Sámannus
Te Zsiga hát mi van az ingedbe dugva?
Hát varnyú!
Az nem varnyú, hanem kacsa.!
Kacsa? Hát akkor nem is kell!
reagens
Ismét egy újabb, bizonyítatlan vagdalkozás. Hazai gyártók helyzetbe hozása a hazai ipart erősíti. Ha ezzel a hazai eü. termékek gyártója fellendülhet, megérte az áldozatot.
Ideje nekünk is gyártani már a piacra nem csak összeszerelni és importálni! Ehhez viszont be kell indulni és kell egy kis előny a hazai piacon!
anka
@papa.49: - mindig az ugat a legjobban akinek a háza ég!
- pedig Hadházy ismerhette a dakotát milyen...
Ez kiakarja csinálni az egész ellenzéket!
hetöndöe
"Mennyi pénzt kapott Ön ezért?"

Tán eszébe jutottak a gyökérnek a Grippenek meg a baltás gyilkos?
papa.49
@anka: Én csak itt láttam a netten, te az olyan ideges volt, hogy már a papírjait is összekeverte, nem lányos, hanem öregasszonyos zavarában ))))))))))))))))
Erre volna szükség minden lehetséges alkalommal megfingatni a koszos cigányt, képes lenne 5 percen belül ellent mondani saját magának !!!
anka
@papa.49: IGEN! - az ilyen korrupt ügyeket kéne neki nyomatni, had vigye el a rohamkocsi!
- már rég a viccosztályon lenne a helye és nem a parlamentbe!
Sámannus
@reagens: Kösz hogy figyelsz. Miért nem figyeltél a busztenderen is?
Ott ugyan azokat a buszokat vették meg sokkal drágábban. Azt ki gyártotta le dupla áron? Úgy hogy csak az ára változott egy év alatt?
Pálinkafőző Rézüst
Milyen hisztit levágott a kis pohos...:)))) Azt hittem,hogy letépi magáról a zakóját...:)) Oda a magabiztosság, érzi a vesztét a jószág...
reagens
@Sámannus: Nem tudom. Világosíts fel!
papa.49
@Horizont: Biztos le kellett előre adni a kérdéseket !!!
Sámannus
A budapesti busztendert tartották vissza egy évig azt hiszem 150 buszról volt szó. Meg találod a guglival ha akrod.
papa.49
@Horizont: Na de akkor hogy lehet ,,AZONNALI KÉRDÉSEK,, ez fából vaskarika !!!
gibgab
Orbán kétségbeesett tobzódása egyre fenyegetőbb, párttársai szervilizmusa pedig egyre szánalmasabb.
Nessy
@gibgab: Ezt nevezik illiberalizmusnak!
papa.49
@gibgab: A bajára megoldás egy skuló a szeme közé...
karma1
@reagens: Azert allatira kivancsi lennek, hogy melyik az a magyar ceg (amirol egyebkent NEM volt szo, mert a masik ket ceg sem magyar volt), akik jobbat es olcsobban gyartanak , mint a General Electric, a vilag legnagyobb precizios muszergyarto es elektromos kutyu gyartoja!
Veded a vedhetetlent, meg magadat is hulyenek tuntetve fel, pedig nem kene...
human
Orbán a 800 millióval drágábbat választotta a havertól. És még neki áll feljebb. Aha.
Fradigege
A mocsok valamelyik csókos haverja nyerne, és extra profitként felárral nyomná a lélegeztetőgépet. Persze, hogy támad, a more.
lampa laz
Meddig hagyjuk még, h így legyen? Hogy egy miniszterelnök ilyen hányaveti, lekezlelő, útszéli stílusban válaszoljon az ellenzék kérdéseire, ahogyan ezt orbán teszi. A hülye idióta hívei meg extázisba esve tapsolnak ennek a bunkónak. Az embert már a düh feszíti szét amikor ilyet lát.
szaboria1
Szomorú, hogy Orbán mára már teljesen elvesztette a józan ítélő képességét. Már nem tudja felfogni a saját szavainak értelmét sem. A legszomorúbb nincs a környezetében senki aki megmernék neki mondani rossz úton halad.
Desischado
@human: A jó isten áldjon már meg! Hát mit gondolsz te, persze hogy azt választotta! Akkor miből lopnának! Erre megy ki a játék! Jól túlárazzák, aztán mehet a nemzethy cslez-lopez, á la fidesz módra! Van itt gógyi kérem, a lopásban verhetetlen a rablóbanda, a dádéval az élen!
papa.49
@human: @Desischado: Megmerem reszkírozni a kijelentést, hogy a ,,magyar gyártó,, tulajdonképp kínai, lehetett, csak az átcsomagolás került 800 millióba !!!
A kínaiak, képesek bármit lemásolni, olyan szinten, hogy piacképes legyen, persze a tartósság már nem igazán tartozik ebbe bele !!!
1bitang
@Nessy ("...Ki volt a másik kettő?..."): Az egyik a Mészáros-művek ...
papa.49
@anka: Jó kép, és pontosan leképezi ezt a szerencsétlen flótást !!!
1bitang
@papa.49: Sajnos, a magyar egészségügyben sok "tartós" (15-20-25 stb. éves) cikk (pl. röntgen, ultrahang, CT stb.) van. Ma a "tartósság" alatt bármit lehet érteni.
És különben is, ismeretes: ami nem kínai, az hamisítvány.
staro2
Kérem, hogy mindenki csukja be a szemét és képzelje el, hogy 3-4 ilyen kinézetű és ennyire bezizzent faragatlan tahó ( mint tegnap orbán) közrefogja egy aluljáróban és pénzt kér tőle...

Van még kérdés??
papa.49
@1bitang: Igen de azok jó részét még a Medikor gyártotta ...
A .,kínai,, tartósságról tudnák beszélni órákig, volt alkalmam olyan helyen dolgozni ahol az ott gyártott gépeket forgalmazták ...
Az érdekesség csupán annyi volt, hogy a ,,törzs márka,, jó műszaki színvonalú volt, megbízható stb. míg az ugyan ott gyártott nem márkás cucc kritikán aluli volt ...
lusta
@papa.49: Ugyanis két részből áll az interpelláció. Az előre leadott kérdésekre válaszolnak a kérdezettek. Most jön a második rész. A válaszra lehet válaszolni és erre a kérdezettnek van lehetősége reagálni. A magyar rendszer és az egybites 300 forintos budiforradalmárok lényege, hogy senki sem veri az asztalt a röhögéstől, amikor a spontán, azonnali választ a sorosbérenc felcsúti kis tolvaj pocakos zsebcézár szintén papírból olvassa fel.
magyarbakancs
Rózsafüzér hadművelet!
Szigorúan titkos!.
minden az enyém.
papa.49
@lusta: Igen gondolom pont ezért lett bevezetve, mert a gyenge elméjű csutugeci nem tud értelmesen kimakogni két mondatot se ha nincs leírva neki !!!
Igaz néha még a ,,felolvasás,, is gondot okoz !!!
lusta
@papa.49: Azért ez már a kabaré kategóriája, ugyanis a válaszra reagál a z interpelláció benyújtója és erre kellene azonnal reagálni az interpelláció megválaszolójának. Általában a válaszra adott válasznak spontánnak kellene lenni, de ebben az országban ilyet még nem nagyon láttunk. A spontán válasz előre leírt és még azt is makogva olvassa fel. Miután a kérdés és a rá adott válasz nem mindig koherens, ezért ezen csak röhögni lehet. Egy idő után a röhögés már fájdalmas.
Csizmás Kond
...ilyen ez amikor sokan a parlamenti lehetőségeiket nem az ország érdekében használják hanem valaki ellen.
glorianna
Minden esetre kevesebbet, mint OV a Gripenekért...
anka
@Csizmás Kond: - mint ahogy a dakota tette és teszi!
human
@staro2: Én Orbánnak adnék kölcsön szívesen, ha cigire kellene a sitten.
bakegya
@anka: ...és mivel ez nem a mészáros orbán terv-ÁLLAMPÉNZEN ami még köztulajdont ránkhagytak a viktorka szerint "kommunisták"KASTÉLYOKAT ,DE MA MÁR AZ EGÉSZ Balatont is FELTURBÓZNI,AZTÁN LEPAPIROZNI AZ ORBÁN PEREPUTTY 1000 milliárdja mellé még egy ezermilliárdost osszegrundolni!!! -leszarja ez hány busz gyullad ki-a Metró megáll?-hát annak is a GYURCSÁNY AZ OKA.eNNYIT TUD EZ A TOLVAJ-KORRUPT RÉTINÉGER.
tudode
Na na!
POLITIKAI KALANDOR pénzről, lóvéről, bárkit illet józan paraszti ésszel SEM RENDELKEZŐ POLITIKAI KALANDORKÉNT kérdést feltenni SZENTSÉGTÖRÉS!
.
Kronologikusan egy két SUMDÁM, BUNDÁM a világháló jóvoltából egy pár CSÍNYTEVÉS a társadalom ellen:
.
Állj meg Felcsút vándora, LASSÍTSD LE LÉPTEID, TETTEID, mert az élte nyitott könyv az oknyomozó újságírók cikkei, és a róla írt meséket, VAGYONOSODÁSÁRÓL SZÓLÓ KÖNYVEKET senki nem CÁFOLTA, tehát IGAZ amit már az átkosban is megengedett magának, napjainkig, tehát A TISZTESSÉG, emberség NEM AZ Ő TULAJDONSÁGA!!
.
Tehát az átkos átvágása amúgy még csak alias Orbán módra:
.
FÉSZEKRAKÁS ORBÁN MÓDRA
www.youtube.com/watch?v=NOer5SZ2Jt8
.

Torgyánnak köszönhető 1988-as győzelme után
..
Szüret - Az Orbán-vagyonok nyomában
Ferenczi Krisztina
www.libri.hu/konyv/ferenczi_krisztina.szuret.html
.
Oszt a FÜLKEFORRADALOM UTÁN még mindig gazdagodott az, aki a vagyonnyilatkozatában 772.000, azaz HÉTSZÁZHETVENKETTŐEZER forint vagyonosodásról nyilatkozott:
.
2014. március 6. csütörtök
Narancsbőr – Ferenczi Krisztina új könyve az Orbán-vagyonokról, részlet
atlatszo.hu/2014/03/06/narancsbor-ferenczi-krisztina-uj-konyve-az-orban-vagyonokrol-reszlet/
.
A mi kis MESEBELI KIRFÁLYFINKRÓL, és telhetetlen családjáról még HIHETŐ, megtörtént MESE is született
..
Orbán család története
www.youtube.com/watch?v=NOer5SZ2Jt8

Évtizedek óta végzek a nálam elesettebbek érdekében ÖNKÉNT VÁLLALT társadalmi munkát, de ILYEN SÜKET FÜLEKKEL, és zsugori VAGYONOSOKKAL MÉG NEM TALÁLKOZTAM még az un. átkosban sem, mert ők VALAMIT VALAMIÉRT a POLITIKAI KALANDOR kegyeiért ESEDEZNEK, az elesetteknek egy garast sem, mert ŐK CSAK ÖRÖK GYERMEKI SZERETET KÉPESEK cserébe adni!!!
.
A LEGSZOMORÚBB, FÉLELEMKELTŐ az, hogy 27 ÉV UTÁN MÉG MINDIG VANNAK KÖVETŐI!
.
A legnagyobb VESZÉLYT Ő JELENTI ennek a szerencsétlen országnak!!!
.
Gerincbaja lehet szerencsétlennek, MERT KÉPTELEN A KÖRÜLÖTTE FELLELHETŐ KÍSÉRTÉSNEK...
lusta
@tudode: Van gerince? Ez számomra újdonság.
tudode
Mondat befejezése:
.
... KÍSÉRTÉSNEK.ellenállni!!!
Csizmás Kond
@hetöndöe: Te melyik hazai típust ajánlottad volna helyette ?
Aki Én
@Csizmás Kondom: Tök igazad van bolhás. Tényleg nem az ország érdeke a felesleges herdálás. Ez akár lehet hűtlen kezelés is lehet. Ráadásul ennek feltáróját támadják. Igazad van, hogy háborogsz :)
Örülök, hogy helyén az igazságérzeted és tisztánlátásod.
silber13
: @Csizmás Kond: Nem hinném,,hogy @hetöndöe - aki a JAS 39 Orbán által irányított beszerzés esetén - magyar gépregondolt volna, mivel nincs!
nezelodo
Milyen bájos, ahogy a tiszta kezével babrálja a hordón szárított ingét, zakóját. A patyolat tiszta lelke meg előbb utóbb arra indítja, hogy elkérje a létrás juhásztól az elhíresült létráját, és felkapaszkodjon igaz, Istenfélő, emberszerető keresztényként az égi trónusra, lelökve onnan a most még ott uralkodót, mert ő egy szerény, bűntelen, megdicsőült ember.
mackoka46
Abba a mocskos diktatúrába szökhet zárszámadáskor a mocsok a sleppjével, ez a fizetség.
Fradigege
@Fradigege: Rájöttem bazmeg! 800 millióért megveszem a General Electric-től a gépeket és 1,7 milliárdért odatolom állambácsinak. Ez van a háttérben!!! Bazmeg more!
tudode
@tudode: .
Elnézést, de rájöttem, hogy nem megfelelő linket csatoltam a korábbi hozzászólásomhoz.
Pótolom!!!
.
FÉSZEKRAKÁS ORBÁN MÓDRA
www.hocipo.hu/content/view/128_feszekrakas_orban_modra
.
cikkhez, amelynek az az előzménye, hogy KIVÁLTSÁGOSKÉNT a Soros Alapítvány is FELKAROLTA, de miután figyelemmel kísérték, hogy szégyent hozott arra aki KIVÁLTSÁGOS falusi gyerekként Sorosra is
.
Törölték Orbánt az oxfordi egyetem dicsőségfaláról
www.borsonline.hu/aktualis/toroltek-orbant-az-oxfordi-egyetem-dicsosegfalarol/84932
.
Aztán akkor, amikor az Illatos úti vegyigyár rekultivációnál is JELEN VOLT, és azzal dicsekedett, hogy ő ismeri EZT A KÖRNYÉKET, mert LAKÁSÜGYI ELŐADÓ VOLT, aztán mégsem az volt, mert LEBUKOTT ezzel a szükségtelen hazugságával "is"
.
Orbán Viktor mint lakásügyi előadó
jozsefattilalakotelep.hu/2016/02/12/orban-viktor-lakasugyi-eloado/
.
(...)
Szóval, a miniszterelnök nem dolgozott lakásügyi előadóként, hanem gyakornokként tevékenykedett a lakásügyi előadó mellett.

A ferencvárosi gyakorlat teljesítése után két évvel, ismét hivatalos kapcsolatba került volt gyakorlati helyével, amikor 1989 -ben, egy IX. kerületi tanácsi lakásba költözik a Mester utcába."""
(...)
.
Kár, pedig ő volt a RENDSZERVÁLTÁS REMÉNYSÉGE, aztán HUNCOTKODÁSA MIATT sorra kerülnek fel a VILÁGHÁLÓRA, hogy mindent kiérdemelne POLITIKAI KALANDORKÉNT, de fikarcnyi TISZTELETET azt NEM!!!
DR Eric CARTMEN
Néztem, ahogy fröcsögött a püffedt pávatáncos. Komolyan arra gondoltam, ez az ember nem teljesen beszámítható. Azt se tudja miről, mit mond. ... és ez a miniszterelnök...uram irgalmazz ...megyek megkeresem a rózsafüzéremet...
kukac50
A kurva anyját az ilyen miniszter elnöknek!
Ezen kellene spórolni a mocskos férgének nem a rákos betegnek való gyógyszeren!
A Kórházi fertőzések kérdésére azt gondolta,hogy Szél Bernadett kampányol!
Még a kérdést sem érti el kell zavarni, még az országból is száműzni kell mindegyik Fideszest aki az ilyen törvényeket megszavazta!
Van ettől még lejjebb mint a Fidesz -KDMP?
Orbánnak nincs semmi programja a vidéki emberek életszínvonalának javítása érdekében, ezért Sorosozik sátánokat vél látni,pedig a Fidesz -KDNP tagjai a sátánok!
bakegya
@anka: és ha kevés lesz neki az oxigén a csövön ..nekem aztán reklamálhat...BÁR MÁR OTT TARTANÁNK,MINDENKI9 FÖLLÉLEGEZHETNE.
bakegya
@magyarbakancs: ...és még mindig szabadon járhat,kelhet!-
anka
@bakegya: -..., akkor kap egy sípos seggű lovat..., fújhatja szívhatja ahogy tetszik! :D
Csizmás Kond
@silber13: ...tudomásom szerint az amerikaiak igértek jattot az akkori gépvásárláskor nem a svédek...szóval hogy is állunk ?
silber13
@Csizmás Kond: Hát te biztosan jobban tudod fél Európánál, hogy az osztrák gróf kiket is képviselt!:-)
cs.n.
Nem mindig büdös nekik a GE, tavaly pl. a parlamentben tárgyaltak az alelnökével:
www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok/hirek/felsooktatasi-ipari-egyuttmukodesrol-es-a-paksi-bovitesrol-is-targyalt-orban-viktor-a-ge-alelnokevel
Ennyi erővel akár azt is meg lehetne kérdezni, hogy mennyit kaptak azért, hogy bevegyék őket a paks2 bizniszbe?
Csizmás Kond
@silber13: Nem a tudásról van szó ...
Az a régi mese, hogy egy ország vezetői csakis a nép érdekeit szolgálják már idejemult...de van aki nem akarja feledni, és épp erre építenek sokan...elhitetik a hinniakarókkal hogy csak ők a jók, csak ők akarnak jót és csak ők tudják a tutit...és láss csodát még nagyon sokan hiszik.
silber13
@Csizmás Kond: A JAS 39 megrendelés 2001-bóre daatálódik és szinte tejes egészében Obán egyéni döntése volt, a szakemberek F-16-os javaslata ellenére.
Csizmás Kond
@silber13: ...tudom mert azt már akkor kiveséztük...de emlékszel azokra a szakikra akik a f16-kat javallták ?
ja és kinek a kiszuperált légiereje voltak azelőtt ?
reagens
@karma1: Én is példálózhatnék azzal, hogy minek tünteted fel magad, csak udvarias ember vagyok.
A hazai cégeket, ha drágább eszközöket is gyártanak, mindenképpen helyzetbe kell hozni, egyébként csak kinder tojásokat foigunk szerelni. Teszek a General Elektrichre, gyártson ilyet magyar. Ez a valódi állami támogatás!
Aki ezt nem érti, nincs mit magyaráznom rajta!
egyvandor
A GE elkövette azt a hibát, hogy nem kalkulált az "alkotmányos költséggel". Gorbán szemszögéből ez korrupció. Az meg micsoda dolog hogy a zsebcézár bevételei csorbuljanak?
egyvandor
Amikor dojcstompika vádolta GyF-et korrupcióval akkor azt követően bírósági tárgyalás következett, nem pedig dojcstompika elleni eljárás. Az is hozzá tartozik a történethez, hogy a véglény rendesen égette magát a vádjaival. Azoknak akik össze akarják mosni a dolgokat,
Gorbán és GyF között minimum ez a különbség!
Gorbánt eddig mindenből kimosták remélem egyszer azért rákerül a sor és csak a bűneiért fogják elítélni. Nem tudok olyan súlyos ítéletet elképzelni, hogy sajnálatot tudnák iránta érezni.
egyvandor
@Clavigo: "Baltakufár"
Viszont jövedelmező, a ner törvénye sem talál kivetni valót benne, meg adómentes a bevétel is.
hetöndöe
@Csizmás Kond: F/A-18 Hornet de anno szó volt F-15 és F-16-ról is,illetve MIG 29-esek modernizációjáról is.Repülési szakemberek szerint is a Grippen a lehető legszarabb választás volt,persze a felcsúti geciláda zsebének nagyon megfelelt.
hetöndöe
@Csizmás Kond: "2001 nyarán korrupciós botrány alakult ki a gépek modernizálásáról szóló 2000. július 3-án,[50] Szabó János honvédelmi miniszter által aláírt, 20 milliárd HUF értékű szándéknyilatkozattal kapcsolatban. A szándéknyilatkozat értelmében a DaimlerChrysler Aerospace (DASA) az RSZK MiG-gel közösen modernizálta volna a magyar gépeket, azonban a Nemzetbiztonsági Hivatal értesülései szerint a HM egyik vezetője, aki országgyűlési képviselő is volt egyben „megvesztegetési pénzösszeget” fogadott el a szerződés gördülékenyebb kivitelezése érdekében.[51] Mivel később a magyar kormány nemzetbiztonsági kabinete a MiG–29-esek felújítása helyett új, többfeladatú típus beszerzése mellett döntött, így az „ügy” kikerült az érdeklődés középpontjából,[52] a vizsgálat anyagait titkosították. Nem sokkal később, a kormány 2001. szeptember 10-én aláírta a Gripenek lízingeléséről szóló szerződést, amely szerződés az előzőleg elfogadott országgyűlési határozat követelményeit nem elégítette ki. A modernizációt kidolgozó német MiG Aircraft Support Production GmbH (MAPS) csak 17, illetve 14 darab gépre adott be pályázatot, ugyanis vizsgálataik szerint a „donornak” használt gépek felújítása már nem gazdaságos, azok teljes újjáépítésére lenne szükség. A nyáron minimalizálni kellett a típus kiképzési repüléseit a repülési adatrögzítők filmhiánya miatt, melyeket néhány hét után beszereztek. 2001. nyár végén a magyar fél önálló pályázatot kért be az RSZK MiG-től is a felújítás ügyében. Előzetes tervük szerint a modernizációt a még fennmaradó orosz államadósság terhére vitelezték volna ki, de ettől az orosz fél elállt. A végleges szerződést október 31-én írták alá Budapesten, 5 milliárd HUF maximalizált költséggel.[53] Ez a maximalizált ár a gépek állapotfelmérése előtt lett meghatározva az orosz árajánlat szerint." Ki is volt 2001-ben a miniszterelnők?Már a MIG-29-esek kapcsán is felmerült a korrupció gyanúja.
karma1
@reagens: Ha nem tudnam, hogy a MOM szet van verve, akkor meg talan hinnek is neked, hogy volna magyar ceg, aki tud jobbat gyartani. DE NINCS! Hiaba probalsz melymagyar lenni, ez kurvara nem megy neked, hagyd is a francba.
Kar ide futyisz-hivokent baromsagokat beirnod. Senkit nem tamogat a jelenlegi kormany, csak a sajat zsebet.
Ne nezz hulyenek senkit
bakegya
Mondhat,kérdezhet,parancsolgathat amit akar a köpcös!Korruptabb és hazugabb ember ma MAGYARORSZÁGON NINCS ,mint "orbánmészáros"!!!
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...ebben te vagy a szakértő, viszont a szakemberek nem a gép minőségét jellemzték, hanem a nato stb kontabilitást...és szerintem azért volt jó ez a választás mert a feljavított effes gépek csak úgy kerülhettek volna a magyar légierő birtokába ha azokat távirányitott robottechnikával felszerelik...ami az én értelmezésem szerint azt jelenti, hogy bármikor kikerülhető a pilóta parancsa a gép felett...
reagens
@karma1: Hidegen hagy a pártállásod. És igazad van, magyarkodok, mert magyar vagyok. Nem zsidóskodok, nem cigánykodok, nem románkodok, mert a saját nemzetem felemelkedését pártolom.
Nem kell velem egyetérteni, sem a Fideszt dícsérni, vagy szidni, egy a lényeg: a hazai ipart be kell indítani! A GM nek is adott a kormány 800 millió dollárt mikor szarban volt, tehát a hazai ipar fölötti bábáskodás is megérdemel egy kis áldozatot.
Persze, akinek szúrja a szemét a magyar ipar felemelkedésének lehetősége, az csak beszéljen így, ahogy te. Nem látjátok be elvtársaitokkal, hogy Magyarország a lényeg, nem a politikai pártok blablája. Ebbe a Fidesz is beletartozik. Gyurcsányék ilyet a büdös életbe nem tettek, csak kiszolgáltattak a külföldi tőkének.
human
Eszembe jutnak Pintér Sándor szavai 2014-ből amiket az amerikai ügyvivőnek címzett egy korrupció ellenes konferencián.
"nemcsak a korrupció, de az azzal való vádaskodás is károkat okozhat államnak"

(Azóta is látjuk mit jelent ez részükről. Aki korrupciót tár fel, nyilvánosságra hoz az ellenség.)

Ugyanitt, ugyanekkor:
"Pintér arról is beszélt, mennyire fontos a civil szervezetek szerepe a korrupció elleni harcban. Szerinte a civilek azok, akik felismerik a hiányokat, és az intézményrendszernek szüksége van a civilek jelzéseire. Ezért különös jelentősége van annak, hogy a rendőrség és a védelmi szolgálat szerződést kötött a Transparency Internationallel a korrupció visszaszorítása érdekében. "

Mekkorát fordult a világ.
vs.hu/gazdasag/osszes/pinter-sandor-figyelmeztette-goodfriendet-1211#!s1
hetöndöe
@Csizmás Kond: Az a baj,hogy a Grippen éles bevetésen még az életben nem bizonyított,viszont a békeidőben repült órái alapján kurva szar a repülőesemény statisztikája.Ráadásul Orbán olyanokat vásárolt,amiknek a fegyverzete nem volt Nato kompatibilis és a légi utántöltésre is alkalmatlan volt.Ezt a két "apró" hibát az átkos "zemútnyócba" korrigálták a gonosz szocik.
lusta
@reagens: Drága sztrovacsek. Gugli a barátunk. Egy kis kereséssel megtalálná a maradék 3 magyar céget. Egyik sem gyártó. Ők csak közvetítők, a lovetta beszedői és az alkotmányos költség megtérítői. Ellenben a GE nagy tapasztalattal rendelkező gyártó.
lusta
@hetöndöe: Hát kérem szépen van egy kis összehasonlítási alap. A lengyelek az F-16 mellett tették le a garast. Megszakértve a kapott gépek és a velük járó ellentételezéseket, mi jobban jártunk a grippenekkel, mint a lengyelek a yenkik gépeivel.
mackoka46
A vén mocskos despota, hogy nem sül ki a szeme.
lusta
@hetöndöe: Én még emlékszem azokra az idékre és a lengyel sajtó annó elég alaposan kivesézte ezeket a nagy amerikai átveréseket. Persze idehaza is nyögvenyelősen mentek a dolgok, de csak egy apróság, mert a cégek szerint ezek az offset üzletek a gripenek beszerzése nélkül s megvalsultak volna. A lengyel esetekrül csak egy pár infó.
www.altair.com.pl/magazines/article?article_id=207
www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/wielki-przekret-z-baza-f-16-w-nbsp-tle,75736.html
hetöndöe
@lusta: Nem győztél meg.Anno a magyar sajtó ugyanígy tele volt avval,hogy milyen szar üzletet kötött Orbán.Ráadásul később tényleg még nagy pénzeket kellett költeni a gépekre,hogy valamire jók is legyenek.
papa.49
Azt elfeledte hozzátenni a csutigörény RAJTA KÍVÜL ezen volt a hangsúly !!!
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...te még hiszed, hogy egy esetleges háború esetén a magyar hadsereg bármilyen légierővel meg tudná egyedül védeni magát ?
hetöndöe
@Csizmás Kond: Biztos,hogy nem de ennek semmi köze ahhoz,hogy milyen balfasz beszerzést intézett Orbán.Ha egyszer veszünk valamit,akkor lehetőleg ne szarra költsük.Képzeljük el,hogy a mi Grippenünk leszáll egy német légitámaszponton egy háború esetén és egy kurva lőszerrel sem tudják feltölteni.Mit csinál a pilóta,köveket dobál az ellenségre?:-)A légiutántöltés lehetősége is hiányzott.Pont azért kellet volna Nato kompatibilis gépet venni,amit te feszegetsz.Amúgy a magyar sereg valójában jelenlegi állapotában egy határ fos.Tovább feszegetve kérdésedet,ha így állunk hozzá,akár fel is lehetne számolni az egész magyar haderőt,mert minek?
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...úgy tudom csak bérelik...vagy valami ilyesmi..
amúgy a gripenekről...htka.hu/2008/04/23/jas-39-gripen/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.