Október közepéig lehet praxistámogatásra pályázni a háziorvosoknak

Október 15-ig lehet praxistámogatásra pályáznia a háziorvosoknak.

A háziorvosi praxisvásárlási és letelepedési támogatásra a hét végéig, október 15-éig lehet pályázni – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Ónodi-Szűcs Zoltán emlékeztetett: egymilliárd forinttal növelték a háziorvosi praxisvásárlásra és letelepedésre fordítható támogatás keretét, így összesen 2,25 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra, és már alapellátó fogorvosok is jelentkezhetnek.

Október közepéig lehet a háziorvosoknak praxistámogatásra pályázniuk

Fotó: pixabay.com CCO

Az államtitkár egy korábbi sajtótájékoztatóján elmondta, a letelepedési pályázatok esetében az elnyerhető támogatási összegek alakulása attól függ, hogy hány éve volt az adott praxis betöltetlen. Így például 12 millió forint nyerhető el az egy éve, 14 millió a két éve, 16 millió a három éve üresen álló praxisokra.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
A praxistámogatás pályáztatásának nem kellene határidőt szabni, u.i. a háziorvosok kiöregednek, esetleg megbetegedhetnek, meghalhatnak, tehát folytonos hiány van M.o. más-más településén háziorvosból. Szerintem a megüresedett helyek folyamatos pályáztatással betölthetők lennének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.