Az Aszódi Javítóintézetben helyezné el a kiskorú menekülteket a kormány.

A Népszava úgy tudja, a mintegy két tucat kísérő nélküli menekültnek, menedékkérő gyereknek a gyermekotthon korszerűsítő program miatt kell elhagynia a fóti Károlyi István Gyermekközpontot. Aszódon egy eddig nem használt iskolában alakítanának ki egy 48 (+40) férőhelyes szálláshelyet, mintegy 416 millióért.

A lap értesülését megerősítette a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, amely ugyan arra nem válaszolt, miért a javítóintézetre esett a választás, de azt ígérte, hogy a

kísérő nélküli kiskorúak gyermekotthoni ellátását a kormányzat a jövőben is gyermekotthoni keretek között fogja biztosítani,

mint Fóton. Az ottani gyermekotthont jövő nyárra felszámolnák. 

Herczog Mária szociológus, gyermekvédelmi szakértő az aszódi helyszínt azzal magyarázza, hogy a kormány a szökéseket akarja megakadályozni.

Javítóintézetbe helyezné el a kormány a kiskorú menekülteket

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

Az egy zárt, szigorúan őrzött intézmény, Fóton előfordult, hogy az idősebb, 15-17 éves gyerekek továbbálltak, amikor tudomást szereztek rokonaik hollétéről.

A Magyar Helsinki Bizottság jogi szakértője szerint az intézkedés nemcsak hazai, hanem európai szinten is botrányos. Eddig egyetlen európai ország sem próbálta a családjuktól elszakított gyermekeket ilyen környezetben elhelyezni.

Lényegében egy büntetés-végrehajtási intézet hátsó kertjébe zárják őket, ami azt az üzenetet erősíti, hogy menekültnek lenni bűn, menedékkérelmet kérni bűn.

Azt Szekeres Zsolt is elismerte, hogy Fóton többször volt szökés, amire azonban nem gyógyír a kiskorú menekültek elzárása, elszigetelése, ami éppen ellentétest hatást fog elérni. Fizikailag nehezebb lesz elhagyni az intézményt, de sokkal csábítóbb lesz a szökés.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
S a retkes, büdös cigány purdét hova teszik akkor???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Horizont: Nem érdemes vitázni vele!Máshol kötelezik,hogy vegyes osztályokba úgy
legyenek elosztva,hogy minnél kevesebb azonos anyanyelvű legyen egy osztályban!
Így lesznek rákényszerítve a helyi nyelv gyorsabb elsajátítására,és akár a családba a
szülőknek is megkönnyítik a nyelvtanulást! Évtizedes tapasztalat a nyugati országokban!
kokopelli
@1magyar: hánnyal beszéltél már te paprikás idióta?
Pálinkás Pál
@Horizont: Látom itt megint elszabadulnak az indulatok...kijelentem világosan,nem kell ide arab,ha gyerek ,ha nem!!!És igaza van 1magyarnak,nézd a videókat mennyire gyerekek ezek...ne csak a libsi sajtóban lévő bociszeműeket...mellesleg lehet hogy a fényképeszkedés után vidáman átvágja a torkod!!!
human
@1magyar: De ezek a gyerekek nem pont azok elől menekültek el akikről te beszélsz? Cseverből vederbe.
Most volt hír, hogy 22 embert fejeztek le Afrikában valahol csak mert menekültek a háború elől. Öcsényben is torok átvágással fenyegették a panzióst. Nem semmi párhuzam.
1magyar
@Pálinkás Pál: Ezeknek beszélhetsz, ha nincs meg a magukhoz való eszük akkor...
1magyar
@Horizont: Nehogy szégyelljem már, hogy a saját családomat, fajtámat védem! Idióta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.