Az MSZP szerint az emberek egészsége is a jövő évi választás tétje, mivel a Fidesz egyre több helyen szüntette meg szerintük a közegészségügyi ellátást.

Gurmai Zita, a szocialisták elnökségi tagja, nőtagozatának elnöke fogalmazta ezt meg szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva, hogy a Fidesz egyre több helyen szüntette meg a közegészségügyi ellátást.

Emlékeztetett: napközben Nagykőrösön tartanak tüntetést, amiért a nőknek a 24 ezer lakosú településről Kecskemétre kell átmenniük reggel 8 és 10 óra között, ha nőgyógyászati kezelést szeretnének kapni.

Ide vezetett, hogy a Fidesz évente 100 milliárd forintot ellopott a magyar emberek gyógyításából

- fogalmazott Gurmai Zita. Hozzátette: régebben csak azoknak kellett privát rendelésre járniuk, akinek volt rá pénzük, ma pedig már mindenkinek fizetnie kell a gyógyításért, különben áldozattá válik.

A Fidesz egészségügyi politikájának eredményeként évente többen halnak meg egészségügyi fertőzésben, mint közlekedési balesetben, 1,2 millió ember nem jut orvoshoz, 2 millió ember pedig hiába vár sürgősségi ellátásra, miközben naponta két orvos és három nővér hagyja ott az egészségügyet – sorolta.

A MSZP ezzel szemben 2018-as kormányra kerülése esetén "igazságot tesz az egészségügyben is", és "nem stadionokra, hanem jól felszerelt rendelőkre, kórházakra, korszerű műszerekre, jól fizetett orvosokra, nővérekre" fordítja az adófizetők pénzét – jelentette ki Gurmai Zita.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Ne értsétek félre, a következő véleményem nem azt jelenti,hogy a Fideszre fogok szavazni,vagy,hogy a Fidesz Jobb mint a szocik voltak. 1000x rosszabbak,mert kb annyival többet is loptak.Amiért én már nem dőlök be ennek a dumának az,hogy volt 8 évük,hogy segítsenek az egészségügyön, az oktatáson, a beígért elszámoltatásokon, a lyukas szociális hálón való befoltozásokon. Jó tudom,volt rá annyi törekvés,hogy megpróbálták a 300 ft-os vizit díjjal jobbá tenni az egészségügyet.A FideSS megtorpedózta az ügyet és az emberek ebben a FideSS pártját fogta,pedig nem kevés pénzébe került annak idején átszervezni a 300 ft-os vizit díjra az egész országot.Valahol megértem az embereket is,mert a kisnyugdíjas beteg emberek elég gyakran mentek orvoshoz és minden alkalommal 300 ft azért egy 50-60.000 ft -os nyugdíj mellett elég húzós volt.Egy nap meg nem lehetett elintézni mindent,mert ugye emlékszünk rá,hogy ha egy nap egy orvosnál már kifizettük a vizit díjat az nap már másik orvosnál nem kellett.Na de a több órás várakozás épp elég volt egy orvosnál is az idős embereknek.Tehát szép és jó is amit ígérnek,hogy mi lesz ha ők kerülnek kormányra,de ugye nem haragszanak,ha én ezt már nem hiszem el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.