Két nyomozás is folyik a 4-es metró kapcsán, az egyikben az Alstom-szerelvények beszerzését, a másikban a tanácsadói és egyéb szerződéseket vizsgálják a hatóságok.

Meghosszabbították a 4-es metró beruházásainak ügyében indult nyomozást, az új határidő január második fele – olvasható a Magyar Idők cikkében. 

A cikk szerint a 2-es és a 4-es metró vonalán futó francia Alstom metrókocsik 2006-os beszerzése miatt folyik a nyomozás 2016 szeptembere óta, a Központi Nyomozó Főügyészség két embert gyanúsít, és egy harmadik ember ellen elfogatóparancs van érvényben. Két nyomozás is folyik a 4-es metró ügyei miatt

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Módis Ágnes

A vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával indult nyomozás határidejét legutóbb december 3-ig hosszabbították meg.

Az Alstom-kocsik beszerzésétől függetlenül a 4-es metró beruházásaival kapcsolatban egy másik nyomozás is fut, ezt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja ügyészi felügyelettel. A nyomozás tárgyát a 4-es metró beruházásához kapcsolódó különböző tanácsadói szerződések, valamint a projektmenedzsmenttel kapcsolatos kérdések, döntések képezik, a nyomozást január 23-ig hosszabbították meg. Gyanúsítottat még nem hallgattak ki ebben az ügyben a lap szerint.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Módis Ágnes)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A bilincsek a kampányidőszakban fognak csattanni és ez az egyik fő téma lesz. A kampány után meg szépen minden elcsendesedik és felmentő határozatok fognak születni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
A bilincsek a kampányidőszakban fognak csattanni és ez az egyik fő téma lesz. A kampány után meg szépen minden elcsendesedik és felmentő határozatok fognak születni.
papa.49
@lusta: Ez a várható forgatókönyv...
wagabund
...talán még annyit, hogy Demszky szerint neki köszönhető a négyes metró, ami egy világszínvonalú műtárgy...aztán ahogy kell, ekézte Tarlóst...mindezt a horvátországi nyaralójában, gyönyörű kilátással a tengerre...

(by ATV privát szféra)
Eladott Ország
Ezek annyira idióták, és annyira mélyen járnak a mocsokban, hogy még hazudni sem képesek
koherensen.Az viszont csak vicces lehet, ami úgy kezdődik, hogy a Fidesz tájékoztatást kér saját magától. Úgy értem, Polt Pétertől, minden nyomorúságunk legnagyobb okozójától. Ez az a Polt Péter, aki 2011 óta, azaz hat év alatt összesen 4, azaz négy európai pénzeket-forrásokat érintő ügyben jutott el a vádemelésig. Miközben az utóbbi években szinte hetente, de volt már olyan, hogy naponta derültek ki látványos, pofátlan, vagy legalábbis gyanús ügyletek, túlárazások, el nem készült létesítmények, magáncélú örömöket szolgáló lenyúlások, ennyire futotta a szarelkenésügyi Poltnak: összesen negyedmilliárd forintot érintő korrupciós ügy felgöngyölítése. Úgy, hogy Magyarországra napi 2 milliárd uniós forrás áramlott be. És úgy is, hogy egyebek mellett az Orbán nevű ember és miniszterelnök közbeszerzésekből degeszre gazdagodott vejének ügyében is megszűnt a nyomozás.
A Fidesz ismét tájékoztatást kér a legfőbb ügyésztől a 4-es metró beruházása kapcsán.
youtu.be/HHe14gV0zho
karma1
@Eladott Ország: Juj de erdekelne, hogy az elso esetben ki van szokesben... :o))))
papa.49
@karma1: Azt még nem döntötték el ))))))))))))
Eladott Ország
@papa.49:Bagoly Bettina: "a Fővárosi Főügyészség szóvivője tájékoztatott – egyelőre senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként. " B*sznak az egészre csak bohóckodik a fidesz ügyészsége.
papa.49
@Eladott Ország: A régi fütyisz recept, jól felkeverik a kulát aztán rácsapják valakire aki útban van !!!
r2d2
@lusta: A kutya oda nem sz@rik, ahol eszik!
karma1
@papa.49: Pedig azt lehetne tudni, mert ott 3 gyanusitott meg van nevezve...:o)))
namihami
A megrendelés 2006-os, de mikor és ki volt, aki ezt kifizette? Mert az viszont szimplán a hűtlen kezelés bűntettét követte el. És az már 2010 után volt. Vagy ott még nem tart a Közp. Nyominger Főszügyészség. Mert ugye nem az a leállás oka, hogy az már a Fidesz-kutyák kölyke? Mert én ilyenre még csak gondolni se merek.
Béla333
Ez is Fidesz-MSZP (SZDSZ) közös mutyinak tűnik, ezért nem jut a nyomozás sehová már vagy 5 éve!
Hasonlóan a Gripen kenőpénzekhez, vagy éppen az autópálya felülszámlázott és ellopott pénzekhez. Ahol mindkét oldal kapott a lopott közpénzből, ott csak az agyonhallgatás, a sz@rpasszírozás megy!
A maffia csapat két oldala. Jó lenne már eltakarítani mindannyiójukat!
egyvandor
@Béla333: Schiffer csak a GyF-et képes feljelenteni? Akkor miről beszélünk?
Szerintem a magyar politikai elit csak azon része maradt ki ebből eddig amelyiknek még nem volt alkalma. Köszönhetően annak, hogy sikeresen gátolják, vagy imitálják a valóságos civil kontrollt.
Amelyik politikus viszont akár csak rá világított a helyzetre, maga lett a patás ördög.
Béla333
@egyvandor: 19.06
Most a 4-es metró közös mutyijáról szól a cikk, ne terelgess.
Az LMP ezek a mutyik ellen lépne fel, azért, mert a korábban döntési helyzetben lévő politikai "elit" lopkodását láthatjuk! Ezek már bizonyítottan korruptak, összejátszanak, közösen próbálják eltussolni az ügyet!
Ez a lényeg, nem a Schiffer!
Béla333
@egyvandor: 19.47
Úgy látom, hogy az a cél, hogy a sz@rt szétpasszírozzátok olyanokra is, akiknek semmi közük nincs ezekhez a bűncselekményekhez, de ez a bűncselekmény és ennek a fektetése is azt mutatja, hogy az elmúlt évtizedekben a politikai "elit" nevű bűnöző csapat közösen lopta a közpénzt!
Ilyen kor az agyonhallgatás megy, a bűncselekmény másra való kivetítése, a hazudozás!
Ez is azt mutatja, hogy bizony az "elit" közösen, egymást segítve, támogatva, a hátunk mögött összekacsintva lopta az elmúlt évtizedekben a közpénzt, az Uniós pénzt!
Béla333
Simon Gábor féle százmilliók eredetét kinyomozták már?
Vagy éppen ezzel zsarolják az MSZP-t a Fideszesek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.