Személy szerint szimpatikusabb lenne, ha az ünnep a bármelyik oldalon értelmetlenül elesettekről való megemlékezésről, és az egyetemesen vállalható emberi értékekről szólna. Amíg bárki ellenséget keres és talál a politikai ellenfelekben, a vele nem egyetértőkben, addig nem csak velünk fog élni 1956. Hanem bármikor, egy újabb felesleges "Gerő-beszédre" ismét elszakadhat a cérna. Újabb értelmetlen áldozatokat követelve.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Milyen igaza van! Már minden ünnepünk a napi politikáról, és nem az adott eseményekről szól. És miután a barikádnak két oldala van, mindegyik párt szidhatja a másikat, és felmagasztalhatja magát, az ünnep "örökösének" kikiáltva! Pedig egy forradalomhoz hozzátartoznak a mártírok, az ő mártíromságukat előidézők, a vétlen áldozatok, a helyzetet kihasználó bűnözők is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Milyen igaza van! Már minden ünnepünk a napi politikáról, és nem az adott eseményekről szól. És miután a barikádnak két oldala van, mindegyik párt szidhatja a másikat, és felmagasztalhatja magát, az ünnep "örökösének" kikiáltva! Pedig egy forradalomhoz hozzátartoznak a mártírok, az ő mártíromságukat előidézők, a vétlen áldozatok, a helyzetet kihasználó bűnözők is.
GeoCravker
Egy év alatt alig változott bármi is...
Commenter
@Nessy: az összellenzéki(bem téri) tüntetés a zoom on és az indexen is élőben megy most, sem Hadházy sem MZP nem beszéltek gyűlölködve, ha tényleg összefognak az ottani pártok, várt erős dolgot alkothatnak még, remélem. Talán a megosztottságnak is vége lehet akkor.Ez csak egy nap, ez csak a kezdet és nem csak ezen az egy napon kell nekik összefogni!
Cicamama55
Biztosan bennem van a hiba, de én a mai napot nem érzem ünnepnek. Nem éltem meg, nekem mást beszéltek róla a szüleim, mást tanultam az iskolákban teljesen, mint amiről a rendszerváltás óta szó van. 1989. okt. 23 után tele voltam várakozással, de én semmi pozitív irányú változást nem érzek sem a saját bőrömön, sem a közvetlen környezetemben. Mindenhol még inkább a kiszámíthatatlanság, bizonytalanság lett úrrá. A politikai vonal letért arról a reményekkel teli útról, melyen a rendszerváltáskor elindultak..Én egy élhető, kiszámítható, nyugodt, békés életre vágytam! Ez a Magyarország pedig nem az!
Csizmás Kond
A politika soha nem a megbékélésről szól, békében nem lehet politizálni csak zavaros háborús hangulatban. Békében lehetne építeni, fejleszteni, fejlődni, de ez ma nem divat. Ma mindenki azt kéri hogy adj, kér magának, kér másnak de tenni senki semmit nem akar...
Nessy
@Commenter: Élőben ott voltam. Üzenem a 400 tüntetőt számláló tudósítónak, hogy a 400 és a tényleges létszám közötti differenciát 1000Ft/fó legyen szives számomra átutalni! Még a húsvét sem lenne gond, nemhogy a karácsony!
Ugyanis azon az oldalon, annak is csak a felén fotózott, ahol a villamos forgalom volt.
Tényleg senki nem uszított, nem volt alpári, nem volt migráns, Soros, népnemzethy cukormáz!
Commenter
Én a neten követtem, és biztos hogy 400 -nál többen voltak sőt nekem elég nagy tömegnek tűnt. Csak a valóság volt igen. De az púder nélkül és ki lett mondva hogy ez a rendszer már csakis összellenzéki és vszeg nem túl békés módon dönthető be. Ez van.
Nessy
@Cicamama55: 1956 okt. 23.-án, mint matura előtt álló diákok, a Bem téren állva abban reménykedtünk, hátha jobb lesz. (Egy eredmény volt, 1957-ben nem kellett oroszból érettségizni annak, aki latinból ért.)
Aztán 1989-ben ismét reménykedtünk, bár kevesebben voltunk. (Többen külföldön éltek, voltak akik "odafentről" drukkoltak nekünk.)
Ma már csak abban reménykedek, hogy ...! Miben is? Elszálltak felettem az évek. :-((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.