Marton László legutóbbi nagy sikere A Pál utcai fiúk musical a Vígszínházban. Az eredeti művet jegyző Molnár Ferenc leszármazottai most elhatárolódtak Martontól, miután több nő is azzal vádolta meg, hogy szexuálisan zaklatta őket.

Elhatárolódtak Marton Lászlótól Molnár Ferenc leszármazottjai is, miután Sárosdi Lilla színésznő és több nő azzal vádolta meg a Vígszínház főrendezőjét, egykori vezetőjét, hogy az elmúlt évtizedekben szexuálisan zaklatta őket. 

Molnár Ferenc leszármazottai is elhatárolódtak Marton Lászlótól

Fotó: YouTube

A hvg.hu cikke szerint a leszármazottak megdöbbentek azon, hogy 

olyan ember rendezett zenés játékot a Molnár otthonának számító Vígszínházban, akiről tanúk, sértettek állítják, hogy évtizedeken keresztül gátlástalanul visszaélt hatalmi helyzetével és a gondjaira bízott pályakezdő ifjúság kiszolgáltatottságával.

Azt is leírták, hogy együttéreznek mindenkivel, akit hasonló méltánytalanság ért.

Lukin Katalin

Megdöbbenéssel értesültünk róla, hogy A Pál utcai fiúkból – dédapánk, Molnár Ferenc nemzedékeknek morális útmutatót jelentő regényéből – olyan ember rendezett zenés játékot a Molnár otthonának...

Marton László jelenleg mind a Színművészetin vitt tanítástól, mind a Vígszínház főrendezői posztjáról lemondott, amíg a szerinte méltatlan helyzet fennmarad. 

Marton László lemondása miatt a Vígszínház decemberre tervezett Ibsen A vadkacsa premierje most lóg a levegőben, a színház sem tudott arra válaszolni a hvg.hu-nak, hogy ki fogja rendezni a darabot Marton helyett.

A Színművészetin iskolapszichológus foglalkozik azokkal a hallgatókkal, akiknek erre szüksége van az üggyel kapcsolatban. 

(Címlapi kép: YouTube)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
' A nő a történtek után a színház környékére sem ment, depresszióba esett és egész életében gyanakvó volt a hatalommal rendelkező férfiakkal szemben. Sok évvel később már ismert szakemberként tért vissza a Vígszínházba, külsősként dolgozott ott többször. Néha próbálta figyelmeztetni az érintettnek vélt fiatal lányokat, de azt látta rajtuk, hogy az aggódását féltékenységnek értelmezik, úgyhogy felhagyott ezzel. Marton jó ideig semmi jelét nem adta, hogy tudná, kicsoda, és nem is próbálkozott semmivel. Egy bemutató előtt azonban a rendező megkérte, hogy üljön oda mellé a lépcsőre. Ő felnőtt emberként nem tartott már tőle, hogy zaklathatják, nem engedte volna. Ekkor, „utolsó arcon csapásként”, Marton még odaszólt neki mosolyogva: emlékszem rád.'
magyarbakancs
Megdöbbent és kiábrándító az olyan ember kire évtizedig felnéztek, kitüntetek, és a jó isten szó szerint a kezén hordott,hogy ilyen aljas gazember a bőre alatt.
Ezek a folyamatok oda fognak vezetni, hogy férfiember meg se mer szólítani hölgyet, hogy ismerkedjen, mert félni fog, hogy zaklatásért feljelentik.
Ez minden kezd össze mosódni
cikicakk55
Ezek a borzalmak szárnyra kapása óta, nem irigylem a ferfi tanárokat.A kisebbik fiam imádja a bátyja gyerekeit.Csodálatos türelemmel foglalkozott velük. Ő sokáig gondolkozott azon,hogy óvó bácsinak tanul. Akkor is voltak néha pedofil hírek és én ettől féltettem a fiam,bár tudtam,hogy alapja nem lenne,de akkor még általános iskolás volt .Szerencsére azóta már 21éves és ebben a tanévben diplomázik mint ápoló.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.