1956-ban "Hihetetlen mértékű volt az együttműködés, és még a legszerényebb körülmények között élő amerikai családok is adományokat küldtek a magyaroknak". Ezzel szemben mit teszünk ma a rászorultakért?

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Ez igaz.
De a kérdésemre vajon válaszol-e valaki, hogy a magyar menekültek közül hányan hajtottak végre gyilkos terrortámadást a befogadó országokban?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@libellle: Ne haragudj,de nem tudom konkrétan mire gondolsz? A vallás egy dolod, de az életfelfogásunk szerintem elég hasonló volt már akkor is. A munkához a Magyarokat nem kellett integrálni. Meséltek olyat is,hogy mérnöki,tanári diplomával árkot ástak,mosogattak,ha nem csinálták volna,akkor kiutasítjákA vallát azért említettem,mert bár melyikhez is tartoztak egyikben sem volt jelen az iszlám szerinti életmód. Nem részletezem,mindenki tudja mire gondolok. 34 éves voltam a gengszterváltáskor. 34 évig mindennek az ellenkezőjét tanultam,mint amit 28 éve mondanak. Nekem mint gyereknek a Szovjet katonák a hősök voltak,akik csoki adtak a gyerekeknek, és lisztet,krumplit és egyéb élelmet a felnőtteknek. 28 éve kiderült,hogy az orosz katonák megerőszakolták a nőket,az emberektől meg minden élelmiszerüket elvették. Gyerek koromban a papok hazudtak,templomba járni meg bűnös dolog volt. Most Isten és a papok( persze Orbán után) a levrendesebbek. Kinek higgyek?
libellle
Ebben igazad van:"életfelfogásunk szerintem elég hasonló volt már akkor is." A kelet-nemet. Ugyanis egy systemben éltetek. Ellenben azok akik elösször jöttek ide nyugati részre dolgozni, nehéz volt beleszokni a tempoba. Ezenkivül elléggé különbözik az állápontunjaink több téren. Ezenkivül Egy németnek vagy mindegy melyik nyugati országból ott lakónak vagy élönek is problemája van oda integralódni. Ez nem negativ mega´llapitás hanem tény. Pont le is irod, hogy rendszerváltás és és. Mi viszont már egy haboru utáni generacio vagyunk, igy teljesen magától értetödik egy szabadság az emberi jogok maximalis betartása a demokracia. Irtam már itt korábban, hogy jatam többször Magyarországon különbözö vállalatok alkalmazottjaival volt kapcsolatom. Sokan jól beszélnek németül vagy angolul és nagyon sok szivfájdalmat is elmondtak ott. Naygon sokan viszont már el is hagyták azt az országot. "Kinek higgyek?" kérdezed. Sosem masoknak irtad, hogy értessz beszélsz nemetül.. Olvasgass a Speigel.onlinon vagy hasonlokaon de ne a jobbradikális oldalakon ugyanis azokat mind a moskwai rendelésre firkálják. De föleg járj nyitott szemmel a világban.
szaboria1
@kripton: Nem robbantgat még de még nem tudhatod mi lesz pár év múlva. Pláne az Oroszok, Arabok vettek zömében.
Aki Én
Az az alapvető hiba, hogy összemossuk a valódi menekülteket a terroristákkal.
Ma sem a menekültek követnek el terrortámadást. Nézd meg honnan, mi elől menekülnek. A menekültek pont a terror elől menekülnek.
Nézd meg Szíriát anno és ma.
karma1
@cikicakk55: A @libellle baratunk arrol beszel, hogy igenis, az 56-os magyaroknak nagyon komoly lelki (es fizikai) beilleszkedesen kellett keresztulmenniuk. Ugyanis aki 56-ban disszidalt, altalaban mar kommunista, Isten nelkuli elveket vallott, de ok se az NDK-ba mentek, hanem inkabb a nyugati reszre, ahol bizony kapitalizmus, es katolicizmus, evangelista vallas es kalvi nizmus volt, tehat igenis azoknak a magyaroknak meg kellett tanulni, hogy vasarnap templomba jaras van, es nem mondjuk senkinek sem hulyen rohogve, hogy "terdre, csujasok, imara!", mert ott masok az erkolcsi normak. (Megjegyzem, a mai magyar kdnp-s rettenetnek semmifele koze nincs semmilyen vallashoz sem, legkevesbbe a katolikushoz.)
Bizony, meg kell tanulni kulfoldon a mai napig, hogy a munkaba allaskor ki kell toltened a felveteli adatlapot, es abban szerepel egy olyan kerdes, hogy van-e a vallasoddal kapcsolatos kulon igenyed, keresed, amit, ha beirsz, a munkaltato koteles kovetni. (Volt egy nagyon kedves, vagany kolleganom, aki vasarnap sosem dolgozott, mert anglikan vallasu volt, es o minden vasarnap delelott jart a misere.. Vagy a szikh ferfiak peldaul a kozertben is viselik a fekete szikh turbanjukat, amit csak ezek a vallasu ferfiak hordanak igy, es szakallasak. Vagy a banki kedves penztarosno, aki a fejen atvetett selyemkendoben van egesz nap, latod a kedves, mosolygos arcat, nagyon szeretsz hozza jarni, mert o intezi a legjobban az ugyeidet, de viseli a vallasa altal eloirt kendot. A burkat itt sem engedelyezik, nem mehetsz be benne kozhelyekre, es nem is dolgozhatsz benne, szinten biztonsagi okokbol. Mindenki elfogadja ezeket szo nelkul.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.