Dávid Mihály mérnök, aki minden évben előrejelzést készít, mostanra jósolta az első fagyot és már csak hidegre számít.

Dávid Mihály megfigyeléseit már évek óta sokan követik és folyamatosan várják legújabb előrejelzéseit.

A nyíregyházi vízépítő mérnők az ország egyik elismert magánmeteorológusának számít, aki minden évben elkészíti saját naptárát. Leírja, mikor lesz az első fagy, mikor lesz különösen sok eső és így tovább. De a megdöbbentő inkább az, hogy beválik, amit mond!

Nem számíthatunk már sok jóra az ősztől

Fotó és nyitókép: Pixabay.com cco

Előrejelzése az első őszi fagyokat október közepére, végére jósolta, innentől kezdve pedig folyamatosan csökken majd a hőmérséklet, több lesz a fagy és a nappali hőmérséklet is egyre inkább közelebb lesz majd a 0-hoz.

A tél kezdetével kapcsolatban nem árult el pontosabb dátumot vagy információt, de jóval hamarabb lesz tél, mint azt a korábbi években megszokhattuk.

(Blikkrúzs)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

laja70
"Előrejelzése az első őszi fagyokat október közepére, végére jósolta"... Jósolta! Csak jóslat szinten 50 % beválással! Vagy igen, vagy nem!
nezelodo
Most kapták fel az előrejelzését, kb húsz évig használtam, elsősorban a szüret idejének a megtervezésében, mindig bevált. Aztán 1998 után okafogyottá vált, az Orbán Torgyán féle mezőgazdasági támogatás miatt. Ahogy kinyitották a szájukat, a szüret napján kivágtam 5000 m2 tizenkét éves szőlőt. Jól döntöttem, kimaradtam a hatalom szemétkedéséből. Már-már elfelejtettem a Dávid-féle előrejelzést, a cikk okán jutott eszembe a drága Józsi bátyánk, cseresznyéstől, Tokajostól, meg a mi Vityánk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.