Európa új törésvonaláról, a német-magyar kapcsolatokról, a cseh választásokról valamint a magyar gazdasági sikerekről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Passauer Neue Presse című német lapnak adott, csütörtökön megjelent interjújában.

Orbán: aki mások pénzéből él, az szolga
Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Az Európai Unióban elveszítették jelentőségüket a régi különbségek – régi vagy új tagok, nyugatiak vagy keletiek vagyunk –, az új törésvonal a bevándorlóországok és a nem bevándorlóországok között húzódik – fejtette ki a kormányfő. "Néhány ország úgy döntött, hogy vegyes lakosságot akar, más országok pedig úgy akarnak fennmaradni, ahogy most vannak. Számunkra ez belbiztonsági kérdés is, és senki sem kényszerítheti rá az akaratát a másikra. A nagy európai kérdés az, hogyan fogunk így a jövőben együtt élni" – fejtette ki Orbán Viktor. Rámutatott: ebben a kérdésben pillanatnyilag még több az érzelem, mint a józanság, több szó esik a különbözőségről, mint arról, hogyan lehet ezt a helyzetet megoldani, pedig "Európa jövője e kérdés megválaszolásától függ" – fejtette ki, hozzátéve: ő maga szeretne a politikai ringben maradni, és azt szeretné, hogy a Fidesz meghatározó erő és szilárd pillér maradjon a nem bevándorlóországok szövetségének csoportjában.

Nem kötelezhetnek minket befogadásra

Az Európai Bíróság kvótaítéletével kapcsolatban Orbán Viktor úgy vélekedett: ez az ítélet nem mond semmit arról, hogy az Európai Bizottságnak egyáltalán joga van-e a magyar kormány akarata ellenére valakit Magyarországra hozni, ugyanakkor a döntő kérdés éppen ez. "A mi véleményünk az, hogy egy ország területe és lakossága az adott ország alkotmányos identitásának része, és erre vonatkozóan egyetlen európai szerv sem állapíthat meg semmilyen kötelezettséget" – mondta a miniszterelnök.

Emlékeztetett: a migránsok elosztásáról szóló uniós döntést – talán egy kivételtől eltekintve – senki sem hajtotta végre. Ennek fényében nem tisztességes éppen Magyarországot kritizálni. Ha egy döntést többségében nem hajtanak végre, akkor lehet, hogy a döntés volt rossz – fogalmazott.

A cseh miniszterelnökkel jó viszonyt ápol

A csehországi választások eredményéről Orbán Viktor azt mondta: a jövőben is stratégiai együttműködésre törekszik a csehekkel. "Ismerem a választások ottani győztesét. Kiválóan lehet vele együttműködni. Nekünk, magyaroknak "fekszenek" az ilyen vezetők. Ő üzletember, világosan beszél, nem szereti az időt vesztegetni, és ha megállapodtunk vele, akkor ahhoz tartja magát. Örülünk tehát a győzelmének" – szögezte le a kormányfő.

A magyar gazdasági sikerek titkát firtató kérdésre Orbán Viktor úgy válaszolt: munkaalapú társadalmat építettünk, 2010 után egy teljes foglalkoztatottságra irányuló rendszert hoztunk létre, és ez a cél már kézzelfogható közelségben van.

A siker másik titka az, hogy "a saját lábunkon akarunk állni". A magyar gazdaságot nem német pénzből akarjuk rendbe hozni, és visszafizettük az összes adósságot mind az IMF-nek, mind az EU-nak, amit a válság kezelésére használtunk. Aki mások pénzéből él, az végső soron szolga. Ez nem illik a magyar jellemhez

- szögezte le.

Orbán Viktort arról is kérdezték, érez-e német dominanciát a kétoldalú kapcsolatokban. "Németország nagyobb, gazdagabb és erősebb Magyarországnál. Ha kisebbek vagyunk is, Németországnak tisztelettel kell bánnia Magyarországgal. Ez nem mindig, de legtöbbször sikerül. Nincs okunk tehát panaszkodni" – mondta a kormányfő. Hozzátette: a német-magyar viszony "különleges és misztikus" kapcsolat, egy "kicsit az ésszerűségen túl is, van egy lelki minősége". Rámutatott: évszázadok óta nem háborúztunk egymással, kölcsönösen támogattuk egymást, ha szükséges és lehetséges volt. Gyakran szövetkeztünk egymással, volt, hogy rossz, volt, hogy jó dolgokra. Most éppen egy jó dologért fogtunk össze: közösen akarjuk építeni Európát. Vannak véleménykülönbségek köztünk, ez azonban semmit nem változtat azon, hogy szövetségesek vagyunk – mondta a német-magyar kapcsolatokról a miniszterelnök.

Nem barátkozik a német szélsőjobbal

A német belpolitikával és a legutóbbi választáson megerősödött, sokak által szélsőségesnek tartott AfD párttal kapcsolatos kérdésre Orbán Viktor azt mondta, a Fidesz CDU-val és a CSU-val ápol testvérpárti viszonyt. "Mi természetünknél fogva hűségesek vagyunk, és azok is maradunk, nem keresünk új szövetségeseket" – szögezte le.

Az interjú végén kérdezték passaui látogatásáról, melynek keretében a magyar kormányfő Boldog Gizella sírjánál is járt. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor arra hívta fel a figyelmet, hogy "semmi sem fölösleges, és semmi nem múlik el következmények nélkül". Egy bajor asszony nagy kísérettel átjött egy magyar férfihoz, és a felesége lett – folytatta –, ebből keletkezett Magyarországon a kereszténység. Most mindezt védjük – zárta a beszélgetést a kormányfő.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll6
Pl.: a miniszter (szolga), mert a latgin elnevezés, ugye szolgát jelent!!! De melyik miniszter szolgálja a népét???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Ezek szerint Magyarország polgárait kellene szolgálnotok, nem birodalmat építeni a boldogulásotokra.
namihami
""Orbán: aki mások pénzéből él, az szolga""
Nocsak. Eljött a felvilágosodás kora?
És te vajon kinek a pénzéből is élsz? Persze, a mienket is hozzácsapva. És mégis minket tartasz szolgának.

""Nem barátkozik a német szélsőjobbal""--Elég neki a hazai.
Nessy
Tessék mondani, a fidesz prominensei mikor végeztek egy forintnyi tényleges munkát? Remekül élnek, és lopnak a mi pénzünkből, miközben csak kárt okoznak az országnak!
nemkati
@nevemnick: Az egész politikus banda, plusz a kormány minden tagjának pereputtya, akik a mi pénzünkből élnek - de milyen jól -, minket kellene szolgálniuk. De ezek, élén a büdös halnak a büdös fejével, cinikusan röhögnek rajtunk, és álcázva meg teljesen nyíltan is egyre többet rabolnak el tőlünk. Ha 8 éve pofátlanok voltak a végkielégítések, akkor minek nevezzük azt, ahogy ezek a közpénzek millióit/milliárdjait a zsebükbe tolják?
Equus1
" Gyakran szövetkeztünk egymással, volt, hogy rossz, volt, hogy jó dolgokra. Most éppen egy jó dologért fogtunk össze: közösen akarjuk építeni Európát." Ja... ja... Szálasi is jó dologért fogott össze Németországgal. Igaz, Szálasi nem akarta a vezetést átvenni Hitlertől.
Hogy mi a jó és mi a rossz, azt majd a Nemzettemető tezsvér megmondja, mer ű ismeri a tuttifrankót.
Eladott Ország
Szomorú, hogy már lépten-nyomon Ceausescu jut eszünkbe róla - és azt hiszem nem csak azoknak, akik átélték azt az "arany korszakot". A baj viszont az, hogy sokan azt a bizonyost még el sem tudják képzelni, pedig az irány jócskán látszik. Talán lesz majd itt is nagy szégyenkezés, főleg az értelmiségiek körében, hogy ezt ennyi ideig hagyták/hagytuk.
Eladott Ország
A V4-ek nem most, váratlanul gyengült meg, jó ideje elkezdett kiüresedni. Gyakorlatilag már V2- ek, miután Csehország és Szlovákia Ausztriával hozott létre egy különálló csoportot, melybe sem a magyar, sem a lengyel kormányfő nem kapott meghívást. Európa motorja egyre zajosabban akadozik, de a választásig bizonyára sikerül életben tartani azt az illúziót, hogy a térség, ha nem az egész közösség alapja és egyben irányítója kicsiny hazánk. Ezt ugyan rajtunk kívül – pontosabban a Fidesz szavazótáborán kívül – senki nem hiszi el, de a választást nem is más országokban kell megnyernie Orbán Viktornak, hanem itthon.
Hellcat
Akkor vitsa te szolga vagy...a legnagyobb...soha értékteremtő munkahelyed nem volt...más pénzén éltél többek közt a Sorosén is. Az meg hogy a Paks 2 vel akkora orosz adósságba taszítod az országot mint az állat az mióta függetlenség mi? BAZDMEG ezt a fidesz fanok, hogy a kurva anyjukba nem veszik észre?
Clavigo
More,,,te kinek a pénzéből élsz ???
Sámannus
Aki mások pénzét elb@ssza, az rabszolgatartó hazaáruló szélhámos.
dr. prédikátor
"Aki mások pénzéből él, az végső soron szolga. Ez nem illik a magyar jellemhez"Mondta a cigus fecalicus! A kurva anyádat te és az egész familiád mások pénzéből él!Az EU-s pénzeket elloptátok abból gyarapodtatok, abból lettetek milliárdosok!!Te és a fityfasz csürhe a magyar népet tette szolgává, azért hogy ti hájasodjatok!!! GE C I !!!
kokopelli
@namihami: ..azért nem barátkozik,mert azok leß@rják őt,és úgy beszél-
nének vele,hogy beß@rna az első percben!A simlis Seehoffer az ő meg-
felelő szinvonala,de a bajor parlament elnökcsaja is lemondta anno a Kövér
már megbeszélt látogatását,ergo még a CSU sem nagyon kosher! Leprave-
szély a Fidesztől...?
kisrigó
Megint az a bizonyos kettős beszéd! Mást mond külföldön, mást itthon. Jó lenne, ha észbe tartaná, hogy a bandájával együtt ő is szolga, csak egy alávaló tolvaj szolga!
Béla333
Aki mások pénzéből él, az szolga, ezért egyes mocskok magukévá teszik a mások pénzét, ezzel akarva bizonyítani, hogy ők nem szolgák!

Ez már olyan mélysége a lopásnak, mint amit professzore Lánczi akart belénk szuggerálni?:

"Lánczi András: Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája"
444.hu/2015/12/21/lanczi-tamas-amit-korrupcionak-neveznek-az-gyakorlatilag-a-fidesz-legfobb-politikaja

Mocskos maffia!
troll6
Pl.: a miniszter (szolga), mert a latgin elnevezés, ugye szolgát jelent!!! De melyik miniszter szolgálja a népét???
Sámannus
@dr. prédikátor: Hát ők csak a saját lábunkon szolgálnak.
advocat
És kinek tartozunk a - majd 26000.- milliárddal? Mert ezért azt valakitől kaptuk és vissza is kell adni. Szerintem. Vagy ezt sem tudja? Mint, hogy mi a TAO? Jeles jogvégzett miniszterelnökünk van. Biztos a jogi karon is csak a politikai gazdaságtant, munkásmozgalom történetét tanulta meg alaposan. Azok meg manapság nem aktuálisak.
Eladott Ország
@troll6: Orbán biztos nem, kivéve a pereputtyát.
Eladott Ország
@advocat: Orbán egy FOXI-MAXI "egyetemi" káder, volt KISZ titkár, besúgó rokonsággal övezve.
tudode
Tudja-e őméltósága, hogy így változik a világa???
.
Ez a videó már 2014-ben
.
--- A valóság TV2 reklám!
www.youtube.com/watch?v=vU7F7iDgj1g
.
--- Orbán - Beszélö kuka
www.youtube.com/watch?v=8J5IpdOOrTE
.
Hogy is vót?? Mit is kukorékoltak ezek a bibóista szektások???
.
---- Fidesz hazugságok 1990
www.youtube.com/watch?v=nLlXIUrict0
.
Aztán egy 2014-es figyelmeztetés. Megszívlelendő 2018-ra is!!
.
---- Ez vár ránk, ha orbán marad
www.youtube.com/watch?v=iDGfOdg0zKc
.
Ma már olyan mocskos a TISZTALAPJUK, amire nem volt, és nem is lesz példa!!!
..
A kicsit átírt zavaros LEMEZE MÁR UNCSI!!!
Hellcat
@troll6: Mondjuk amelyik nem veszi fel a fizetését, mert nem azért van ott hanem, hogy tegyen az országért...Volt itt ilyenre példa...annyit segítek, hogy nem a fidesz-kdnp ben.
Pálinkás Pál
Akkor neked kéne a legnagyobb szolgának lenni,te a mi pénzünkből élsz,sőt még lopod is!!!
Yoda69
Es aki a masok penzet lopja az micsoda?

"I love money more than the things it can buy... but what I love more than money is other people's money." Other People's Money (1991)
Macskaszem
És aki a keményen dolgozó kisemberek pénzét lopja az micsoda? Az egy rohadt alávaló GECI.
kokopelli
A "Bild Zeitung" másnapi kiadása jelentette,hogy Passau-ban és környékén
másnapra megteltek a kórházak,mert az olvasók betegre röhögték magukat!
human
Orbán saját szemszögéből nem szolga, mivel a mi pénzünket a sajátjának tekinti.

Kicsit más. Egy bölcs ember mondta:
Aki csak annyit keres, hogy lakni és táplálkozni tud belőle az rabszolga.
panellproli
@human: Bizony szolga, de nem az országé hanem a sátáné.
papa.49
Ráadásul NEM IS MAGYAR hanem Gangesz menti !!!
Cicamama55
@troll6: Hozzászólásod tartalmából ítélve, Te nem a Csizmás Kond vagy, az biztos! :) A képről az jutott az eszembe, hogy névváltoztatás történt, de ez a kandúr támadó állásban van és jobb kezes, nem csak másképpen gondolkodik! :)))
a helység kalapácsa
orbán az Unió, meg az adófizető magyarok pénzéből él.
orbán SEMMIÉRT nem dolgozott meg.
Szóval, akkor orbán egy szolga... egy miniszter.
Érted, nem uralnod, hanem szolgálnod kéne. (miniszter jelentése)

Hülye vagy orbán viktor.
Talán nem voltál mindig hülye (talán mindig az voltál), de mindenesetre már régóta nagyon hülye vagy.

Azt tudtad, hogy te magad vagy a sötét oldal - amire hivatkoztál?
Nem foglak kiokosítani, mert veszett fejsze nyele vagy - naggggyon sötét.

Ha keresztény lennél, tudnád, hogy a keresztényeken kezdődik meg az ítélet...
Gáz vagy mindenestül, a hülyegyerek fiad, meg vallási fanatikus próbált lenni, de annyira hülye, hogy még az sem sikerült neki.
A szerencsétlen...

orbán viktor, az összes gyereked egy idióta valójában, csak kitömöd őket pénzell, hogy legyen esélyük a túlélésre.
Ezért szüljön sok gyereket a magyar?

Légyszi, küld már rám a titkosszolgálatot (csicskák!), hogy derítsenek már ki valamit
Annyira szeretném...
Annyira fogom...
Nem akarom, de fogom.

(ja, ez magyartalan volt)
a helység kalapácsa
Az oroszok a legnagyobb kockázat, de orbán kussol.
és engedi őket...
orbán viktor Európa ellenében beengedi az oroszokat, hogy lerontsák a demokrácia utolsó mentsvárát.

orbán viktor nem egyszerűen kutyaütő, hanem egy kimondhatatlanul gonosz mocskos állat, akit le kell ölni, az első adandó alkalommal.

orbán nem csak Magyarország, hanem egész Európa szabadságát képes lenne eladni az Oroszoknak.
Érted, orbán nem csak a magyar. hanem egész Európa szabadságát veszélyezteti.
Ez egy olyanfajta hazaárulás, amiért halálbüntetés jár.

orbán viktornak, mint aki alkalmatlan minden jóra, az életre is, meg kell halnia.
a helység kalapácsa
Csak zabál, piál, rombol, zúzz, eltipor, felperzseli a földet...

Mi ellenségek vagyunk.
Igazából most lettünk.
Ne tud meg, hogy bír véget érni egy szeretetlen történet...
Ott van minden - még szelektív hulladékgyűjtés is a végén.
a helység kalapácsa
Igazából szarok az egészre, csak kíváncsi vagyok a magyar titkos ügynökökre, ahogy titkos ügynöködködnek.
Ahogy jönnek, meg kiépítik a kiépíteni valót...
Annyira szánalmas.
A magyar titkos ügynököknél senki nem figyel szarabbul.
a helység kalapácsa
A magyar titkos ügynök honnan jön?
Ráadásul újra az oroszok határozzák meg a tudatot, itt minálunk.
A magyar titkos ügynökök az oroszokat segítve, az EU ellenében dolgoznak - a demokrácia ellenében, az elnyomó hatalomért dolgoznak.
Egyetemet végeztek, több nyelvet beszélnek, de mégis annyira hülyék, hogy a demokrácia ellenében az elnyomó hatalomért dolgoznak - PÉNZÉRT, ELVTELENÜL.
Érted, ez a fajta nem ismer sem Istent, sem embert, csak elvakultan zúz a fejlődés ellenében.
Mert megjött a parancs.
Érik a narancs.

A tanult magyar parasztnál nincs hülyébb az egész földön.

Szégyen gyalázat!
Véletlenül itt dobott le a gólya, de semmi közöm hozzátok - GECIK!.
Zeta
Miről beszél? Holvan az az ipar , amire támaszkodhatnánk? Ami van , az az összeszerelő üzemek sora. Ami semmi önállóságra nem utal! Miből élünk, ha nem az eu pénzéből? Tehát mik vagyunk?
libellle
Aha, akkor ö a mi szolgánk mert mi fiezetjük az EU -háztartás nagy részet.
papa.49
@Zeta: A németek egyszer összecsomagolnak, itt lesz rögtön vagy 60-70 ezer munkanélküli, meg plusz a beszállítóknál is vagy 30-50 ezer !!!
Akkor ez a sínbohóc mit fog makogni ???
De te csutigörény SZOLGA VAGY A PUTYIN SZOLGÁJA !!!
Zeta
@papa.49: ha ők pakolnak , minden nyugati.
a helység kalapácsa
orbán biztos, hogy beszedett valami fokozót.
Ez tisztán létszik.

Oké, valamennyire igaza van a migránsokkal kapcsolatban (amúgy nem mindenki migráns, köztük sok keresztényt tekintve sem), de egyrészt nem erről szól CSAK az ország sorsa, másrészt, keresztény menekülteket (tényleg menekülteket) sem tud, akar befogadni, és ez teszi szörnyeteggé ezt az embert.
Közben gyerekeket is kínoz, a határon bezárva.

Azért ne tévesszük el az arányokat!

A fideszes náci kutyáknak lehet, hogy ennyi elég, de ez sehol máshol nem lehet állapot.

Az a furcsa képződmény állt elő, hogy a fideszesek nácibbak a Jobbiknál. - ezt is megértük.
Baloldali érzelműként jobban bízok az egységes, a néppártosodás után sem szavazatvesztők mellett, mint a béna kacsa, össze-vissza SEMMIBEN nem, egyet értő, magukat demokratikus ellenzéknek tekintőknek.
Programjuk?
SEMMI!
Hogy ki legyen hatalmon - csak ennyijük van 2014 után, és most is.
A kutya sem kíváncsi rátok.
Majd egy héttel lesz valami a választások előtt . vagy nem?
Itt életekről van szó, és ti ugyanúgy játszotok az emberek életével, mint a fidesz.

Kiestetek a kosárból örökre!
Elég volt belőletek!
a helység kalapácsa
Baloldaliként szarok a béna... a sokszorosan leszerepelt béna baloldalra.
Azt a kutyaütést, ami hónapok óta fojtatnak...
Én elmegyek innen, de az itt maradt ismerőseim miatt felelősséget vállalóként, nem engedhetem meg magamnak, hogy bízzak bennük továbbra - egy kicsit sem.
csipetke
Hogy ezek mennyi hülyeséget hordanak össze!Ezek szerint a parlamentben az egész banda a mi szolgánk,miután a mi adónkból élnek.Ez a hülyeséget beszélés valószínűleg fertőző,leginkább a fideszesek körében terjed,Németh Sziszi már nagyon elkapta,Orbán régóta beteg,Lázár is beállt a sorba,na,ki lesz a (S)soros?
herczeg0210
Bizony bizony, most igazad van, úgy, hogy fontold meg mit teszel zsebre a túlárazásokból mert tenmagad is szolga vagy! Kinek is a szolgája?
evacica
@troll6: Leginkább a saját hatalmát és zsebét!
evacica
@csipetke:Meg a közöst dézsmálják, de nagyon, s mi hagyjuk, ez a nagy baj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.