Egy lakossági fórum előtt kérdezte Németh Szilárd rezsibiztost az Index, hogy nem gáz-e, hogy a Fidesz is Soros pénzéből élt a rendszerváltás környékén.

Németh Szilárd az Index újságírójának azt állította, tudomása szerint a Fidesz soha nem kapott pénzt Soros Györgytől.

A politikus értesüléseivel szemben a Magyar Narancs cikkéből lehet idézni beszédes számokat.

A lap még idén tavasszal derítette ki, hogy 

Soros György 1986-ban ismerte a meg a fiatal ellenzékieket, akiket azonnal támogatni kezdett, így a Fidesz-alapítók zömét adó Rajk és Bibó szakkollégiumok az elsők között kaptak támogatást. A Rajk mintegy hatmillió forint támogatást kapott, ez mai értéken meghaladja a 120 millió forintot, míg a Bibó valamivel kevesebbet, 5,8 milliót, ami ma nagyjából 111 milliót ér. A Bibó például ebből a pénzből alapította a Századvég című folyóiratot.

Némethtől azt is megkérdezték, hogy az egykoron Soros-ösztöndíjas Kövér Lászlót Soros katonájának kell-e tekinteni, de a rezsibiztos nemleges választ adott.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Hát akkor még a rezsisziszi azt sem tudta, hogy a fidesz megalakítására készülnek a fijjuk.
Lehet, hogy azt sem tudta, mi az, hogy kollégium, vagy egyetem!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Vazzze...2mrd. "alapitvány-lóvéért " számomra sem léteznének a TÉNYEK:) :) :) :) Sőt minden fordítva volt...Orbán elvtárs kaparta ki a szarból,,Sorost,,oszt jó napot.
bencemacska
Hát akkor még a rezsisziszi azt sem tudta, hogy a fidesz megalakítására készülnek a fijjuk.
Lehet, hogy azt sem tudta, mi az, hogy kollégium, vagy egyetem!
karma1
@bencemacska: Ez teccett,...:o))) Dehat mit varhat az ember sziszitol?
cikicakk55
Ugyan már! Német Szilárdtól bár mit is kérdezni semmi értelme. Egsrészt mert a komolyabb kérdések túl bonyolultak neki,ha meg a Fidesz szót meghallja,élből rávágja,hogy "Nem igaz" Egszerűbb egy néma kacsával kapcsolatot teremteni. Olyan fogyatékoa mint a főnöke.
hetöndöe
Pofátlan büdös köcsög,mint minden fideszes!
Hellcat
Hát pedig a fidesz ma sehol se lenne soros nélkül.
justhpeter
@bencemacska: Azért ilyen magas elvárásokat nem szabadna támasztani egy párt alelnökével szemben. Ha pedig a fideSSről van szó még ennél is kevesebbet. Ha már a nevét tudja, az tökéletes. A fideSSben nem lehet okosabb egy alelnök mint a főnöke. Azt már be sem veszik a pártba. KIZÁRÓ OK !
nezelodo
Na ez a vaskos hazugság ami azóta kormányzati eszközként dicsőült meg, az igazi politikai perverzió, és a fidesz politizálásának alapeszköze. Hazudjunk a múltunkról, és amit elkövettünk hazudjuk, hogy a politikai riválisaink tették.
desiro
A héten ez a disznó az ügyeletes hülye.
Jozefina
A múltukat, anjukat is képesek megtagadni a demagog eszement zagyvaságaikkal.
Lepényleső
Amit akkor elkövettek,most másokat vádolnak meg azzal.
Nessy
Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak! Na, ez manapság nehezen megy, pláne azzal az IQ-val, ami a fideszben alapfeltétel!
namihami
Sziszi, Kupaklala, Kopaszkovács, Lézerjanó és a többi?---Na jaaaaa...
De az igazán hibás az újságíró volt. Ezeket kérdezni, úgy, hogy láthatja, hogy nincs a kérdésre az előre leírt válasz a kezükben? Vagy még biztosabb, ha a kérdés is napokkal előre le van adva, miként afenti megoldás helyességét Tv1 vagy a Tv2 fényesen bizonyítja.
a helység kalapácsa
A kérdezővel is baj van.
Biztos egyetemet végzett, és a kitágult tudata mentén próbálja bonyolítani, mert azt hiszi, hogy attól okoskodnak látszik - a kérdése..
Ráadásul németh szilárd egy nagyon egyszerű ember.
Nem kell bonyolítani a kérdést, meg megmagyarázni a kérdés felvetés érdemi kontextusát egy ilyennel szemben!
a helység kalapácsa
Ezek azért tudnak rugózva, csúsztatva válaszolni egyszerűen, mert túl bonyolult a kérdés.
Persze sokan értik a kérdés lényegét, de amíg bonyolult a kérdés, ami összetett választ kíván , mégsem kapják meg a jó választ, de kapnak olyan választ, ami az átlag lebutított magyarnak több, mint elég.
Te azt hiszed bántom a népet, ahová születtem, de ki kell mondani: Egész Európában nincs még egy ennyire... magát ennyire lehülyíteni hagyó nép.
Ennek oka van!
Talán a csodaszarvas az oka - talán, nem.
csipetke
Németh Sziszi azt mondja,amit a gazdája parancsol neki.Mostanában rengeteg fa.zságot hordott össze,mint más egy élet alatt.Amikor erre az emberre nézek,(ha nem kapcsolom el elég gyorsan a tévét mikor meglátom)eszembe jut drága nagyanyám,aki azt mondta,mikor meglátta Némethet a képernyőn:-"Mien szíp naddarab ember,minden évben jó lenne ekkora disznót vágni"
namihami
@csipetke: A nagyid csak abban tévedett, hogy ezt a disznót nem herélték időben ki, ezért büdös a húsa. Ekkora kandisznó már csak szaporítás céljára lehet alkalmas, attól meg az Isten óvjon minket és az országot is.
RonaGyuri
Már nem csak Őfenesége hazugságait fényezik

A párt központi napilapja még rezsi Sziszi elképesztő baromságát is megvédi

A minap a derék alelnök odáig pofátlanodott, hogy „Németh Szilárd csepeli lakossági fóruma előtti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva egyszerűen letagadta, hogy a Fidesz is kapott Sorostól támogatást”.
coub.com/view/yynqv
Nos azt a derék kormányportál, hogy „A Magyar Narancs még tavasszal összesítette, hogy mennyivel is segítette a párt elindulását az üzletember.” így vezette le „ha átnavigálunk a Magyar Narancs honlapjára, ott azt olvassuk: a magyarországi Soros Alapítvány pártoknak nem adott támogatást.”
Nos ha már navigare necesse est, hát talált és elsüllyedt, mármint a derék MÍ-nek sikerült na saját blődlijével elsüllyednie. Az általa hivatkozott kijelentés ugyanis így szól: „Soros György 1986-ban ismerte a meg a fiatal ellenzékieket, akiket azonnal támogatni kezdett, így a Fidesz-alapítók zömét adó Rajk és Bibó szakkollégiumok az elsők között kaptak támogatást. A Rajk mintegy hatmillió forint támogatást kapott, ez mai értéken meghaladja a 120 millió forintot, míg a Bibó valamivel kevesebbet, 5,8 milliót, ami ma nagyjából 111 milliót ér. A Bibó például ebből a pénzből alapította a Századvég című folyóiratot. Az alapítvány pártoknak már nem adott támogatásokat, ám éppen a két szakkollégiumból kinövő Fidesz volt az utolsó jelentős ellenzéki szervezet, mely bejelentette párttá alakulását – a Fiatal Demokraták Szövetsége annyi Soros-pénzt kapott, mint egyetlen másik akkori „alternatív” szervezet (pártkezdemény) sem: közel négymillió forint értékű eszközadományt, és 4,2 millió forint készpénzt, ez mai értéken számolva majdnem 125 millió forintot jelent. Ekkora forrást sehonnan máshonnan nem tudott volna szerezni a Fidesz a rendszerváltás előtt; ebből futotta az alapvető infrastruktúra megteremtésére. Az akkor nehezen beszerezhető és drága számítógépeknek, nyomtatóknak, telefonoknak, faxoknak és fénymásolóknak is hála...
csipetke
@namihami: Nagyanyám a súlyára gondolt,nem magára az emberre,mert a marhahúst nem szeretjük.De az is érdekes,hogy amikor belebuzdultak a stadionépítésbe,Orbán olyasmit is mondott,hogy azért kell,hogy a magyarok többet sportoljanak.Neki kéne jó példával elöljárni,ehhez képest már Orbán kb 1.60 x 1.60-as kisgömböc.
Klubtag
@RonaGyuri: Az egybites fidesz-hívőknek, akik a zömét adják a táboruknak untig elég egy némethszilárdi blődli, amiben benne van a nekik kedves cáfolat. Nem kíváncsiak elemzésekre, tényekre, bővebb visszatekintésre, pláne ha még számok is szerepelnek benne. A hazugság és a hamisítás a vérükben van, ez a lételemük, mint minden kalandor társaságnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.