Korábban azt kérték, mindenki időben - mondjuk ősszel - adja postára karácsonyi csomagjait. Most azt mondják, bírják majd a rohamot, csak nem tudni, hogyan.

A postás szakszervezet ezres nagyságrendű létszámhiányról tud, a Magyar Posta viszont 500 betöltetlen állást ismert el – szemlézi a Magyar Nemzetet az Index.

A posta tájékoztatása szerint mintegy 400 nyitott pozíció van logisztikai területen, és további 100 kézbesítő, ügyfélszolgálatos hiányzik, a legtöbb embert a központi régióban és Nyugat-Magyarországon tudnák felvenni. A Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége ugyanakkor arról tájékoztatta a lapot, hogy tudomásuk szerint ezres nagyságrendű az emberhiány, és gépjárművezetőket, rakodókat, feldolgozókat is bőven fel tudna venni a cég.

Több száz fős a létszámhiány a Postán

Fotó és nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyar Posta azt kommunikálja, jól felkészültek a megnövekedett karácsonyi forgalomra, bővítették a csomagfeldolgozási kapacitást, és növelték a dolgozói létszámot, így nem kell olyan káoszra és csúszásokra számítani, ami a tavaly év végét jellemezte. A szakszervezet már nem ilyen optimista, várakozásuk szerint pont olyan nehézkes lesz a kézbesítés idén is, mint 2016-ban volt.

Az érdekképviselet úgy véli, a 25 százalékok béremelés csak lassította, de nem állította meg az elvándorlást, hiszen az ágazat sok más szereplőjénél jóval magasabb béreket kapnak az alkalmazottak.

(Index)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Lepényleső: Ez jó ! Az államtitkárok többsége valóban nem alkalmas másra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vladimir putin
Mellesleg az egyéb csomagküldők se állnak valami jól.
Akinek csomagterve van, az legkésőbb november végén adja fel, plz.
cikicakk55
Na az én csomagommal nem sok dolguk lesz. Évek óta már a fa alatt sincs ajándék. Még az unokáimnak sem tudok venni semmit,bár Ők eljönnek,mert nem messze laknak tőlünk.Karácsonyi lapot meg küldök interneten.
csipetke
Ez pont olyan,mint amikor a vonatkésésekkel kapcsolatban felhívták a MÁV szóvívőt,aki azt bírta mondani,hogy aki be akar érni a munkahelyére,induljon el az előző vonattal.Az nem jutott még eszébe a postavezérnek,aki 5 millát keres havonta,a postások kb 120 ezer ft-os fizetésével szemben,ha böcsületes béremelést adnának,talán dolgozó is akadna.
lópicigáspár
Bírják a fenét a rohamot! Az én Németországban feladott csomagom október eleje óta nem ért ide, pedig a DHL 7-én lerakta a kamionról itthon!!! Az hagyján, hogy lassan dolgoznak, de feltehetően még lopnak is!!!
Lepényleső
Nem lenne annyi államtitkár,akkor jutna munkaerő a postához is?
justhpeter
@Lepényleső: Ez jó ! Az államtitkárok többsége valóban nem alkalmas másra.
tudode
Hajdanán a Posta és a Vasút nyugdíjas, biztos állás volt. Az Édesapa fenn tudta tartani a családját a keresetéből, mert 200 Pengő fixel az ember könnyen VICCEL volt, de nem csak a KÖZSZOLGÁLATOT sikeredett a béka feneke alá letornászniuk, szinte mindent!!!
.
Úgy lezüllesztették a Postát is, hogy mindent lehet vásárolni, CSAK TISZTESSÉGES SZOLGÁLTATÁST NEM, mert akik még nem hagyták el, AZOK BELEGEBEDNEK A MELÓBA!!!.
.
Erről van szó:
.
----- Amikor havi 200 pengő fixszel még „könnyen vicceltek”
mult-kor.hu/amikor-havi-200-pengo-fixszel-meg-knnyen-vicceltek-20170102
.
A Ft bevezetésekor az én fizetésem 738 Ft volt, akkora volt az infláció, hogy sajna a mai jövedelmemből talán még annyi sem engedhető meg, mint anno!!!
.
Mert MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT, csak azt nem tudni KINÉL, MINÉL???
Levendula
@lópicigáspár: Nem csak feltehetően... Egyébként ahol csak lehet, kikerülöm a Magyar Posta "szolgáltatásait". Amíg van FoxPost, addig nem létezik más csomagküldő szolgáltatás...
Desischado
Hazug duma. Egy csomó embert elküldtek, a maradékra ráverték az ő munkájukat is, alig 100 000 ftért güriznek, és ráadásul még cseszegetik is a dolgozókat, hogy adjanak el minél több biztosítást és a többi. De az igazgatónak meg van a több milkó fizetése!
Clavigo
Rá kell emelni a vezérig. fizetésére...oszt rögtön megoldódik a karácsony.
quadrocopter
Az ám a helyzet, hogy egy Magyar Posta színvonalú cégnél nem szabadna a vezéreknek milliókat hazavinni fizuként és akkor jutna alkalmazottakra is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.