A Sárosdi Lilla színésznő és több, nevének közléséhez nem hozzájáruló nő által szexuális zaklatással megvádolt Marton László ügyében egyetemi oktatótársa, a híres film- és színházi rendező Szász Jánios az alábbi írást tette közzé a szinhaz.org nevű oldalon.

Nemsokára majd jön a hallgatás. Eljön a SZÉGYEN ideje.

A tombolás utáni csend üressége.

Az újságírók visszaolvassák gyűlölet szalagcímeiket, az egymást ugató morális posztolók már régen másokat leckéztetnek. Örök a bélyeg rajta, le nem mosható.

Marton László megbűnhődött.

Elítélek mindenféle hatalommal való visszaélést, nem posztom az ítélkezés. Már úgyis mindenki megtette. Marton László bocsánatot kért. Van, aki ezt elfogadta, van, aki nem.

Marton László a barátom és az is marad! Nem tagadom meg. Sokra tartom őt, én magam rengeteget köszönhetek neki, tanultam tőle, igen! – emberséget, színházat. Sok osztályában taníthattam filmes mesterséget – ahogy a mostaniban is – soha, semmiféle jelét nem tapasztaltam annak, hogy osztályfőnökük kihasználta volna helyzetét. Megszállott pedagógus, aki fanatikusan, szereti – A SZÓ JÓ ÉRTELMÉBEN! – tanítványait. Sokszor ültem óráin. Ő az a MESTER, aki nem saját magát nevezte ki, hanem a tanítványai jelölték ki Mesterüknek. Micsoda különbség!

A híres filmrendező szerint Marton Lászlón örökké ott marad a bélyeg

Szász János életművéről egyebek mellett itt olvashat részleteket.

(szinhaz.org)

Cikk- és címlapkép: Youtube

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
A zaklatón, ha kiderül, örökké ott marad a bélyeg.
Mint ahogy a zaklatotton örökké ott marad a rossz emlék.
Hogy ki kit sajnál jobban, azt egyéne válogatja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
elnyomott
A zaklatón, ha kiderül, örökké ott marad a bélyeg.
Mint ahogy a zaklatotton örökké ott marad a rossz emlék.
Hogy ki kit sajnál jobban, azt egyéne válogatja.
human
Már megint azzal jönnek, hogy az a baj, hogy kiderült és nem az, hogy megtörtént.
Akit zaklatott az nem viseli a stigmát? Vannak nők akik azért hallgatnak mert nem akarják, hogy az embereknek a zaklatás jusson eszébe ha meglátják.
soljanka
@human: Így van. A nők hallgatásához csak annyit: érdemes elolvasni - akár csak a propin- a hozzászólásokat.
A társadalom nem érett még egy olyan erkölcsi megtisztulásra, ami a
soljanka
@human: Így van. A nők hallgatásához csak annyit: érdemes elolvasni - akár csak a propin- a hozzászólásokat.
Az oroszlánnak szurkolnak az antilop helyett.
Ami az állatvilágban elfogadható.
Viszont mi emberek lennénk. Vagy mi.
human
@soljanka: Hát bizony van az a "vagy mi" kategória is sajnos.
Dr plágium
@human: És azért is, mert egyből Őket okolják...Mert a szenvedő fél egyes emberek szerint csak ribanc lehet.
Zeta
Ha férfi vagy, légy férfi!
Hogy földre dobták az eddigi életét, hogy mi lesz most a művész úrral,
hogy bélyeg marad rajta?
Sz@rok rá!
Mért kellene mind emiatt aggódnia bárkinek?
Milyen férfi az, aki kihasználja főnöki, művészi haralmát, befolyását?
Imadom a nőket, ha lehet falom az élvezeteket, ha lehet!
Addig míg van partner hozzá!
Ha tudok hódítani,ha van aki elfogadja az udvarlásomat, addig , ne tovább!
Ha kell bocsánatot kérek, mert én így tanultam.
De meg nem alázom!
Még akkor sem, ha tudom , hogy úgy menne.
Ha férfi vagy , légy férfi.
cikicakk55
Amit Marton " bocsánat kérés"-nek titulál,az közelébe nincs a bocsánat kérésnek.Elolvastam amit azt hiszem az MNO-nak írt meg.Ott kért "bocsánatot" nincs időm megkeresni a linket,de akinek v,0an türelme hozzá,tegye meg.A lényeg,hogy valami olyasmit írt hogy:" ha valaki úgy érzi,hogy túl léptem egy határt,hogy nem úgy viselkedtem ahogy várták volna,azoktól elnézést kérek" Konkrétan nem azt írta le,hogy bocsánatot kér,mert kihasználta a felsőbbrendűségének a helyzetét, a pozíciójával vissza élve szexuális cselekményekre ösztönözte a diákokat,hogy szexuális zsarolásra használta fel a tudását, és a beosztását..Nem ezt írta,.Mosdatta saját magát,amiből az jött le,hogy Ő semmi rosszat nem tett,csak mindenki félre értette Őt és a cselekedeteit.. Pont úgy írta le,mintha a diákok szája elé lógatott nemi szerv az velejárója lenne a színésznövendékek oktatásának,csak azok a hülyék mert ezt nem tudják és félre értették az Ő jótét cselekedetét. Ezt a bocsánatkérést kár volt megírnia,mert ezzel még jobban magára haragította a nem hülye embereket.
wagabund
akárki is ez a fazon, ennek sem kellene fogadatlan prókátorként viselkedni...akárcsak Verebes kéretlen(vagy kért?)mentegetése...az is egyre gusztustalanabb...(maga az ember is)

a nőkkel így nem lehet/nem szabad/nem illik viselkedni...akkor mijafaszon csodálkoznak ezek a szerencsétlenek...ezek is úgy bánnak a nőkkel, mint könnyű prédával egy magömlés erejéig..

ja, ez a lázadás nem volt bekalkulálva? pedig ez jön..
Verebes, meg a többi otthon magyarázkodjon(ha van kinek)
micfild
@cikicakk55: Csak az a baj, hogy túl sok a "hülyeember" - túl sok akinek az erkölcse a béka feneke alatt van.
Azt mondják.. marton áldozat. Valóban áldozat.. az elkövetett tetteinek az áldozata.
Hogy miből gondolta azt hogy sosem derül ki-.. - és hogy évtizedeken át falaznak neki és szemet hunynak a tettei felett... - nem tudom.. de jó lenne megérteni.
(valami olyan mozgatórugója lehet ennek.- mint ahogy orbán elmebaja felett is szemet huny a közvetlen környezete és őt védi mindenáron)

(egyébként beleolvastam olyan történetekbe ahol akár picike kislányokat vagy kiskamaszokat molesztáltak erőszakoltak éveken át.. családtagok.. és soha senki nem védte meg őket.. és soha senki nem hitt nekik... és ha kiderült.. akkor ők voltak a hibásak.. - és különben is.. a rendesember biztos ilyet nem tesz.. Volt olyan ahol a rendőrség azzal zárta le az ügyet.. hogy mivel csak kéthetente van láthatás.. nem sérül a kiskorú gyermek mert ritkán történik abúzus. MIVAAAAN??? )
Képtelen vagyok megérteni , miért az elkövetőket védi a társadalom egy elég jelentős része
cikicakk55
Megtaláltam Marton bocsánatkérését .Természetesen személyesen nem kért bocsánatot,csak a médián keresztül.Ezzel még jobban eláztatta saját magát.Inkább ne is írt volna semmit,mert ez csak mosakodás nem bocsánat kérés:

Az elmúlt napokban napvilágot látott, személyemet érintő hírek mindent összetörtek körülöttem. Nem kímélték sem a családomat, sem a munkámat, sem önnön magamat. Igyekeztem egész életemben teremteni, alkotni és átadni. Mindez most megsemmisült, olyan - nagyrészt névtelen - közlések alapján melyekben egyoldalú értékelések is találhatók.
Pályám során arra törekedtem, hogy másokat ne bántsak, hanem segítsek. Úgy a színpadon, mint azon kívül. Soha nem akartam egy másik embert megalázni.
Most megértettem, hogy vannak, akik azt gondolják, úgy érzik, hogy oly módon közeledtem hozzájuk és olyat cselekedtem, amivel megsértettem őket.
Ezúton üzenem minden névvel vagy név nélkül megszólaló személynek, hogy bocsánatot kérek, ha olyat tettem vagy úgy viselkedtem, amivel megsértettem, nehéz helyzetbe hoztam őket. Tisztelettel kérem bocsánatkérésem elfogadását.
Fotó és forrás: MTI
Update: Sárosdi Lilla elfogadta Marton László bocsánatkérését.
Equus1
@elnyomott: nincs ember, akit ilyen szarral ne lehetne bekenni. Ügyes finkelsteini módszer. Meggyőződésem, h a Krétakör nem a belépőjegyek árából él meg. Szponzor se igen akad már ebben a civilellenes világban. Vmiből pénzt kellett kicsiholni.
Elő egy állítással, amit nem akarok, nem is tudnék bizonyítani, de arra jó, h lejárassak vmi neves embert, én meg híres-neves legyek. Ki legyen az? Az MTA elnökéhez közöm nincsen, de vmikor jobb sorsról álmodoztam és akkor... né'da, itt van ez a Marton. Légynek nem árt, öreg is és nvev is van. Vajon jó lenne ez másoknak is, ha jól lejáratnám? Hoppá! Van pénz benne. Külön jóság, h nevem is lesz. Megvan.
Többit tudjuk..
elnyomott
@Equus1: - remélem, hogy van olyan ember...
human
@wagabund: Legutóbbi riportban Vereben utalt rá, hogy van neki is miért szégyelnie magát. Gondolom előre próbált menekülni, hátha róla is kiderülne valami.
havasigyopár
A te " MESTER"-ed egy undorító, élvhajhász, gyomorforgató, mocskos mutogatós kretén. Csak te hívod így. Jogodban áll.. Ki így nevezi, ki úgy. Van akikkel jót tett, van akikkel nem. Mindezt a "MESTER" pozíciójának kihasználásával, és ez az a tény, ami őt nem emberré tette, hanem állattá, mert az ilyen, nem ember. /Mint a Kiss úszóedző/
cikicakk55
@Equus1: Ez azért nagyon durva,még feltevésnek is. Elhiszem,hogy sokan képesek keresztülgázolni akár az anyjukon is a hírnévért de Marton túl nagy falat lenne egy blöffnek. Nem tűrné,hogy ennyire megalázzák ha nincs tartalmi igazság a vádban.
wagabund
@human: ez így könnyen lehet...csakhát Verebes már annyira gusztustalan ábrázatú, hogy nehezen hihető, bármit is állítanak róla...megasztán megkérdezik a nők egymástól: -te, ezzel? jééézusom..
kamazuka
Laci egy tökös ,,gyerek".
Persze a világháború,meg zs.templomban az utálatoskép,nem jöhetett számításba nála.
S Berlusconival már ketten vannak.Egyszóval fazsagyerekek! Akinek megvoltak,örüljenek,akinek nem az meg szívhatja a fogát.
Csak egyet nem értek,mindenki kurválkodik a karrierjéért .Letaposná a barátait is csak előre lépjen.
Mit gondoltak a kis butácskák?Bélyegalbumot nézegetnek majd?
Buziknak meg kuss!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.