A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság keddi ítéletében hatályon kívül helyezte a VIII. kerületi Auróra bezáratását elrendelő jegyzői határozatot. 

Hatályon kívül helyezte a Józsefvárosi Önkormányzat jegyzőjének határozatát kedden a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, a határozat az Auróra-Kert bezáratásáról szólt. 

Hatályon kívül helyezték az Auróra bezáratását elrendelő jegyzői határozatot

Fotó: Google Street View

A 444 cikke szerint augusztusban már született egy jogerős határozat, hogy a józsefvárosi Auróra "belső helyiségeit összefogó kioszk esetében is jogszerűtlen volt az intézkedés, ott a Fővárosi Kormányhivatal már intézkedett is, most a bíróság kimondta azt is, hogy az önkormányzat által hivatkozott településkép-védelmi problémáknak semmi közük az intézkedéshez."

Az Auróra Klub kerthelyiségét június végén záratta be azonnali hatállyal a Kocsis Máté fideszes polgármester által vezetett VIII. kerületi önkormányzat, a bezáratás indoka egy két héttel hamarabbi razzia volt, amikor a vendégek egy részénél – köztük egy gyógyíthatatlan beteg férfinél – csekély mértékű marihuánát találtak a rendőrök. A gyógyíthatatlan beteg férfi a marihuána gyógyhatása miatt használta a szert, de őt, és 14 más embert előállították, a rendőrök még ipari kendert is lefoglaltak, mivel pont a kender ipari használatáról szóló előadás volt a razzia napján az Aurórában.

A hely októberben újra kinyitott, de a kerthelyiség idáig nem üzemelt.

(Címlapi kép: Google Street View)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Kocsis-Melegh Málé is rátapadt a lócicire! Ez a sorsa a butáknak!
papa.49
@quadrocopter: Miattam a barnamedvére is tapadhat a kis ribizli ))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.