Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat egy keszthelyi házaspár ellen, akik gyermekeik testi és lelki fejlődését veszélyeztették.

Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat egy keszthelyi házaspár ellen, akik veszélyeztették gyermekeik testi és értelmi fejlődését, a két fiatal elhanyagoltan és táplálkozási problémákkal került lakásotthonba – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

Pirger Csaba tájékoztatása szerint a megyei kormányhivatal Keszthelyi Járási Hivatalának gyámügyi osztálya 2015 januárjában, a gyermekek védelembe vételét elrendelő határozatában figyelmeztette a házaspárt, hogy a gyermekek gondozása nem megfelelő.

Az egyik gyermek 2015 júniusában öngyilkossági szándéka miatt került a keszthelyi kórházba. A következő év júliusában étkezés és folyadékhiány okozta rosszullét miatt mentővel vitték kórházba, majd augusztusban az akkor 14 éves kislánynál terhesség-megszakításra került sor.

A házaspár egyik gyermeke számára sem biztosította a rendszeres otthoni étkezést, az iskolából pedig igazolatlanul hiányoztak. A szülők nem tartották be az előírt gyámhatósági rendelkezéseket, megszegték a gyermekek gondozási kötelezettségét, ezért a járási hivatal 2016. november 15-től elrendelte a gyermekek nevelésbe vételét. A gyermekeket egy zalai lakásotthonban helyezték el és gyermekvédelmi gyámot rendeltek melléjük.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.