A Fidesz támogatottsága a szavazókorú népességben egyetlen hónap alatt 4 százalékpontot nőtt, és 2011 januárja óta először éri el a 40 százalékot – olvasható a Mediánnak a hvg.hu portálon szerdán közzétett közvélemény-kutatásában.

A Medián hatalmas Fidesz-fölényt mért
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A felmérés adatai szerint szeptemberhez képest a Fideszen kívül egyedül a Demokratikus Koalíció (DK) ért el érdemi javulást: Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök pártját jelenleg a népesség 5 százaléka választaná.

A cikk mellett közölt grafikonon látható, hogy

a Fideszre a választani tudók 56, a választani tudó biztos szavazók 61 százaléka szavazna.

A Jobbik a teljes népességen belül 11, a biztos szavazóknál 14 százalékon áll, az MSZP-t a teljes népességben 7, a biztos szavazóknál 9 százalékon, az LMP-t pedig 4, illetve 5 százalék választaná. A DK-ra a biztos szavazók 7 százaléka adná voksát.

A Medián felmérése szerint a Kétfarkú Kutya Pártot támogatja a teljes népesség egy, a biztos szavazók két százaléka, a Momentum Mozgalom, valamint az Együtt és a Párbeszéd közösen egy-egy százalékon áll. A teljes népesség 30 százalékának nincs pártja.

A cikkben hangsúlyozták:

az utóbbi hat hónapban nemcsak a Fidesz népszerűsége, hanem a kormány teljesítményének megítélése és a lakosság általános közhangulata is fokozatosan javult.

Októberben a válaszadók 48 százaléka adott "jó" osztályzatot az Orbán-kormánynak, és 44 százalék szerint az országban jó irányba mennek a dolgok.

Kitértek arra is: a szavazók megosztottak abban a kérdésben, hogy mi lenne jobb a választások után, mert 45 százalékuk kormányváltást szeretne, 44 százalékuk viszont azt, ha maradna a mostani kormány. Ugyanakkor – fűzték hozzá – tíz válaszadóból hatan úgy gondolják, hogy 2018-ban is a Fidesz győz majd.

A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet október 20-a és 24-e között készítette országos reprezentatív felmérését.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az Orbán-Goebbels hazugság- és propagandabirodalom (a teljesség igénye nélkül, mert követhetetlen, az egész ország az övék):

m1, m2, m3, m4, Kossuth, TV2, Echo TV, Lokál, Ripost, Pesti srácok, Magyar Hírlap, Magyar Idők, Figyelő, VS.hu, origo, Faktor.hu, Rádió 1, Világgazdaság, Nemzeti Sport, Heves Megyei Hírlap, Új Dunántúli Napló, 24 Óra, Somogyi Hírlap, Tolnai Népújság, Új Néplap, Békés Megyei Hírlap, Petőfi Népe, Vasárnap Reggel, Bama.hu, Heol.hu, Kemma.hu, Baon.hu, Beol.hu, Szoljon.hu, Sonline.hu, Teol.hu, Zaol.hu, Vaol.hu, Veol.hu, Feol.hu, Duol.hu, Fejér Megyei Hírlap, Dunaújvárosi Hírlap, Veszprém Megyei Napló, Vas Népe, Zalai Hírlap, Petőfi Népe, Hajdú-bihari Napló, 888.hu, Atmedia, MTI, Bors, Délmagyarország, Kisalföld... + állandó agymosás, óriásplakátok, bannerek, hirdetések minden újságban, rádióban és tv-ben...

Ez a hosszú lista korántsem teljes, Orbánnak csak Mészáros nevén 200 újságja van.
És akkor még a parókakészítő, amerikai szélhámos Vajnáról és a kábítószer szipogó vitrinőrről Habonyról még nem is beszéltünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@JAJMÁR: Azert kell elmenni, hogy a vegso szamokat minel tobb szavazora osszak el: nem mindegy, ha a 8 milliobol szavaz 1.3 millio a futyiszre, vagy ha 3 es fel millioan mennek el szavazni osszesen, es akkor is szavaz 1.3 millio futyiszes.
Az elso esetben a szavazatok kb. 16 %-at kapna meg, a masodik esetben a szazalekos arany mar majdnem 40 %-ot mutatna a statisztika.
EZT nem szabad megengedni orbaneknak, ezert kell elmenni szavazni. Ingyen van, es igy mindenki betehet egy teglat orban megdontesere a kozosbe...
Szerintem megeri...
Azt, hogy a fidesz mar tul van 50 %-os nepszerusegi fokon is, ezt KIZAROLAG fityeszes sajtobol, mediabol lehet hallani, ugyanugy, mint ahogy Gyurcsany nepszerutlensegerol is kizarolag a futyiszes statisztikusok adnak ki "komoly" felmereseket...
Nincs mar egyetlen hiteles statisztikus sem az orszagban: miert nem lehet hallani a Sonda Ypsosrol? Egyaltalan meg leteznek?
JAJMÁR
@karma1: IGEN fölènyben van a közmèdia, ès ahogy èn èrzem, nem a többi pàrt "rugdosàsa" a cèl, mert attól eltekintve, hogy az ellenzèk mondandòjàból azt adjàk be, ami annak kevèsbè előnyös - de mondtàk, tettèk -, nem rugdossàk őket.
A kormàny eredmènyeinek reklàmozàsa, dicsèrete, a minden szinten minden javul, èpül, szèpül, fejlődik... - sok emberben rögzül. Ezt hallja ès olvassa mindenhol. Ettől nőhet a nèpszerűsègük, de törèkeny.

Az ellenzèki pàrtok pedig elindulnak azon a nyögvenyelős veszekedős összefogósdi ùton, amelyiken egyszer màr vègigmentek - ès kb ugyanott tartanak mint 4 ève novemberben, vagy mèg ott se. Pedig a vègèt màr ismerik, de újrajàtsszàk.
De persze, el kell menni szavazni, ez nem is kèrdès, de "ugyanazokra" ??? Ez a kèrdès nàlam.
karma1
@JAJMÁR: Tudod, mit tanultunk az iskolaban? "Az ondicseret BUDOS!" vagyis ha sajat magadat kell fenyezned, ott mar alapjaiban is nagy problemak lehetnek...:o))) Es hat tudjuk: vannak is...:o)))
karma1
21.46-ra: Te viszont nalam is sokkal nagyobb szarkevero vagy, keptelen vagyok utolerni teged, - igaz, nem is pedalozom tovabb...
A cimedet nem mered megadni a pezsgoert, pedig nagyon szivesen kuldenem, meg kavet is kapnal melle.
De allatira gyava vagy, nalatok a Szel viseli a nadragot.
Eladott Ország
A fidesz reszkessen, mert kormányváltás/rendszerváltás után bevezetjük a saría (arabul: شريعة) iszlám erkölcsi törvényből azt, hogy aki lopott annak levágjuk a kezét. A sok keresztényvédő fideszes meg itt fog szaladgálni kéz nélkül.
Eladott Ország
@csipetke: Így igaz. A tetves fidesz banda a megvett médián keresztül, hazudik állandóan éjjel nappal, mossa az agyakat. Azt hiszik ők a 8 millió szavazó érdekeit képviselik, pedig egy nagybüdös lof*szt. Jó ha 1,5 millióan vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.