Először nevetett rajta, aztán befizette az október havi víz- és csatornadíjszámlát a makói Mucsi Tamás – a nevére kiküldött csekken 3, azaz három forint szerepelt. Az Alföldvíz szerint elszámoló számlát akkor is küldeniük kell, ha többe kerül a postázás, mint a rajta szereplő összeg.

Az október havi számláról van szó, amely Mucsi szerint azért lett ilyen szerény összegű, mert nem sokkal korábban volt a szokásos leolvasás, és korábban valószínűleg kevesebbet fogyasztott annál, mint amit a vízszolgáltató előzetesen kalkulált.

Forrás, további részletek: Délmagyar

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@cs.n.: Nekünk meg azért küldözgetik ezeket a számlákat mert ők a befizetés dátumát hónap elejére teszik, viszont mink meg 12. én kapjuk a nyögdíjat, mindig befizetjük az nap, de ők szorgalmasan küldik a pótszámlákat ... Már próbáltuk elintézni hogy 12. után tegyék át a határidőt a válasz NEM LEHET MÓDOSÍTANI , majd ha marad annyi a mostani nyögdíjból hogy befizethessük a novemberit is még ebben a hónapban megtesszük az eon meg miattam meg is dögölhet !!!
Egyébként se értem hogy még az 1 hetet se elérő késedelem miatt miért küldik a pótszámlákat !!!
Ezek is azt hiszik hogy ők HATÓSÁGOK pedig csak egy szarházi szolgáltató nem egyéb!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisGenyo2
Bajavíz a 0-ást is kiküldi! Igaz, arra (még) nem számolnak fel késedelmi kamatot. E-számla, bankkártyás befizetés, e-mail-es, telefonos ügyintézés teljesen felejtős. Megrekedtek a 60-as évek végénél... XD
Bár tavaly előtt mondták, hogy az e-számlán már nagyon törpölnek. Egy vicc! XD
CsipkeRózsa
Mennyibe került a csekk, a munkaidő, a posta?
cs.n.
Érdekes, az áramszolgáltatónál meg van valami 5-6000 forintos határ, ami alatt nem küldenek számlát. Ha nem érjük el, akkor hozzácsapják a következő havihoz.
papa.49
@cs.n.: Kivéve az EON -t amelyik már 200 Ft ról is küld számlát csekket ...
cs.n.
@papa.49: Itt DÉMÁSZ van, amúgy nem átalányt fizetünk, hanem beküldjük az óraállást. És általában visszaírnak, hogy nem küldenek számlát, mert nem ért el x ezer forintot. Akkor mondjuk jó, de akkor már nem, mikor a következő hónapban két havit kell egyben fizetni. :)
papa.49
@cs.n.: Nekünk meg azért küldözgetik ezeket a számlákat mert ők a befizetés dátumát hónap elejére teszik, viszont mink meg 12. én kapjuk a nyögdíjat, mindig befizetjük az nap, de ők szorgalmasan küldik a pótszámlákat ... Már próbáltuk elintézni hogy 12. után tegyék át a határidőt a válasz NEM LEHET MÓDOSÍTANI , majd ha marad annyi a mostani nyögdíjból hogy befizethessük a novemberit is még ebben a hónapban megtesszük az eon meg miattam meg is dögölhet !!!
Egyébként se értem hogy még az 1 hetet se elérő késedelem miatt miért küldik a pótszámlákat !!!
Ezek is azt hiszik hogy ők HATÓSÁGOK pedig csak egy szarházi szolgáltató nem egyéb!!!
papa.49
Hogy egészen tiszta legyen a kép a mostani számla az októberi amit 5. ig. kellett volna fizetni...
A pár napra kérnek most például 280 Ft. ez természetesen az előző hónapra értendő...
cs.n.
@papa.49: Ismerős, a DÉMÁSZ is ezzel szívat. Mindig hó eleji dátumot adnak meg, én meg csak tizedike körül kapok fizut, olyankor fizetek be minden csekket. De ez nem minden, még ki is küldik megint ugyanazt a csekket, egy fizetési emlékeztető levélkével. Holott rendszerint addigra már be van fizetve, csak kissé sok az átfutási idő. A plusz (és fölösleges) levelezgetést meg velem fizettetik ki "késedelmi díj" címszóval.
Mézike
@cs.n.: @papa.49: Tündérpofáim, ti csak hallgassatok! Nekem túlfizetés miatt kapcsolták ki a gázt vagy 3 éve nyáron :-) Ez komoly. A tigáz mindig három csekket küldött . Na én véletlenül forditva kezdtem el befizetni. Jött is felszólitás hogy irgum burgum. Betelefonáltam a hölgy azt mondta semmi gond. Aztán jött a kikapcsolási felszólitás. hogy ekkor meg akkor jönnek kikapcsolni. Akkor már az uram ment be az irodába. Vitte a csekkeket meg a felszólitót. Május június júliusi számla volt egy boritékban. Én a lúliusit fizettem májusban a májusit meg ugye nem. Az a lényeg hogy július 15 ig nem ért be a májusi csekk. -) Mondta a hölgy hogy ott fizesse be a májusi csekket, be is fizette . A hölgy adott mindenféle papirt. Aztán jöttek kikapcsolni azzal az indokkal hogy a májusi befizetés meghaladta a 60 napos határidőt. :-))) 3 napig voltunk gáz nélkül. Az uram már cseppet mérgesebben ismét bement akkor vidsszakapcsolták. De kifizettettek velünk 17 ezer forintos visszakapcsolási dijat is. Én irtam a fogyasztóvédelemnek. A tigász megbüntették 300 ezer forintra mi pedig kaptunk 30 ezer forint kótbért vagy mit... ja és visszakaptuk a visszakapcsolási dijat is.
division
@Mézike: Nem a horrorfilmeket kellene folyton nézned hanem odafigyelni a számlákra:-)))
Desischado
Ezek a szolgáltatók, egyik szemetebb, mint a másik. Én a Fógázzal jártam meg majdnem, mert késtem anyagi oko miatt egy hetet, és máris jött a felszólítás, hogy sürgősen fizessem meg, 8 naon belül, mert kikapcsolnak, és mivel én két nappal később kaptam pénzt, akkor tudtam rendezni, már azt kellett intéznem, hogy ki ne kapcsoljanak. Pedig bőven a két hónapos türelmi időn belül voltam. Ilyen szemétséget még nem tapasztaltam!
Csizmás Kond
@Mézike: ...mongyuk azt nem nagyon hiszem hogy valaki a júliusi számlát azév májusában ki tudja fizetni...esetleg a következő májusba...:)
Csizmás Kond
folytatom...és az tényleg lehet túlfizetés...mármit úgy hogy egyéven túl fizettél...:)
verőce21
Ha kevesli a 3 Ft-os vízdíj kiegyenlítő számlát, akkor kifizetheti az én 108 ezer forintos félévi vízdíj kiegyenlítő számlámat is mellé.(csőtörés miatt)
glorianna
@Csizmás Kond: Nyugi, van szolgáltató, amelyik az átalánydíj csekkjeit egyszerre küldi ki, gondosan ráírva az egyébként ugyanakkora összegről szóló csekkekre, hogy január, február, stb. Egy marék csekk egyszerre - aztán ha nem vagy elég figyelmes, és januárban azt a csekket fizeted be, amelyiken márciust ír, akkor esélyes a hiszti a szolgáltató részéről.
Csizmás Kond
@glorianna: ...lehet létezik ilyen de én méh nem találkoztam olyannak, hogy hónapokra előre küldjenek számlát
...az ilyent úgy nevezik csalás
1magyar
@papa.49: A telekom meg 800 ft-ért küldi a pótszámlát még akkor is ha nem kapom meg a csekket.
Lepényleső
A vízszolgáltató bevétele 3 Ft. Kiadása az utalásért járó összeg,ami a postán mint bevétel
jelenik meg. A fennmaradó 2 Ft pedig az extra profit ami a postáé marad.
Mézike
@division: Szia. Bár rég nem jártam erre azért örülök hogy a kemény mag az emlékszik rám.:-) Most éppen nem olvasom a horrort hanem írom. :-)
Mézike
@Csizmás Kond: Cirmi! Méltóztassál végig olvasni még egyszer. értelemszerűen és akkor leesik hogy fizettem én májusban júliusi , júliusban májusi számlát.:-)
RonaGyuri
nyugi Budapesten - nem véletlen, hogy Orbán gyűlöli - adott érték alatti szolgáltatói számlákat nem küldik ki, hanem halmozzák! =))
Csizmás Kond
@Mézike: ...mongyuk elhiszem csak ne erőltesd...:))
division
@Mézike: Már hogy felejtettelek volna el:-)
szaboria1
Ez is érdekes de az is amikor az éves leolvasás után túlfizetés volt és a számlához 0.-ft csekket is küldtek. Igaz át volt húzva.
JAJMÁR
Nem gondolkodnak. Nem is elváràs. Mindent a " gèp" csinàl. Azahülye!
JAJMÁR
A türelmi idő fogalma pedig a rezsicsöppenèssel kimùlt.
JAJMÁR
@verőce21: 07:39 Nem hallottàl mèg ingatlan biztosítàsról? A csőtörès az alspdìjban benne van.
glorianna
@Csizmás Kond: Elmű, Tigáz (ill az utódja, a Főgáz), négy biztosító - ezek "kötegelt", negyed-, fél-, sőt: egész évre előre kiküldött csekkjeivel személyesen is találkoztam.
Csizmás Kond
@glorianna: Az előre kiküldött egységszámla nem a tényleges fogyasztást jelképezi hanem az előre megállapított feltételes összeget amihez ha szükséges még küldenek egy tényleges fogyasztási számlát...
naszóval azt sem kell előre fizetni csak havonta és itt jönnek a hülyék képbe amikor előre fizet és utána költ...majd köpköd, hogy ő már kifizette és mégis jött egy másik számla...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.