700 millió forintos uniós támogatást kapott Kisvárda egy nemzetiségi roma oktatási és módszertani központra. A pénz egy részét rá is költötték az épületre,  de ott eredeti funkciója helyett a helyi kézilabdacsapatoknak biztosítottak edzési lehetőséget. A maradék pénzt pedig a művelődési ház felújítására fordították.

Gyúrótermet építettek a roma központra kapott pénzből

(Fotó: HírTv/Célpont)

"Az edzőtermen ugyan ott a tábla, hogy az a romák integrációját szolgáló intézmény, de valójában oda cigány be sem teheti a lábát, a csapat vezetőedzője a Célpont roma riporterét is kidobta onnan”

– derült ki a Hír Tv a péntek esti Célpont című műsorából.

A riporter kérdésére, hogy milyen alapon szólítja fel őt távozásra, az edző azt felelte, hogy egy jó nagy darab ember vagyok.

A roma központ az előtte parkoló csapatautókkal

A Célpontnak a körzet MSZP-s és Jobbikos országgyűlési képviselői is elismerték, hogy tudtak a történtekről, de nem mertek Seszták Miklós miniszterrel, a körzet fideszes képviselőjével ujjat húzni, ezért inkább hallgattak.

"Azért is lapítottak, mert úgy látják, körzetükben a többség helyesli, hogy a romák felzárkóztatására adott pénzt nem a romákra költötték, és ha ők ezt megbolygatják, szavazókat fognak veszíteni a közelgő választáson", írja a Célpont.

A helyi cigányok arról beszéltek a műsorban, hogy nem csak az épületben nem látják őket szívesen, de a városban sem. Kisvárdán szerintük lényegében egy roma kitelepítési program zajlik, cigány családoknak pénzt fizet az önkormányzat, ha elköltöznek a városból.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
Hány cigány tudja elolvasni a feliratot?! MÓDSZERTANI ÉS OKTATÁSI KÖZPONT...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Na ez is állami terrorizmus. Ja csak átkeresztelték roma felzárkóztatásnak.
papa.49
Na ezt a pénzt is a nép fogja az Uniónak visszafizetni !!!
magyarbakancs
Felzárkózhatnának !Volt nekik rá 270 év.
Adnák nekik gyúrótermet olyat olyan lapátformájút de nem olyat amire lehet támaszkodni naphosszat olyan igazi akác nyeleset.
Lapátolj,dolgoz
Pálinkás Pál
Az tátogjon itt ,akinek minden vágya hogy romákkal együtt lakjon!! Mellesleg hány ilyen központ jönne ki a Flóri által ellopott pízből???
nezelodo
@Pálinkás Pál: Meg kellene kérdezni Miskolcon az Avas lakótelepen maradt fehéreket... Ja, hogy mindenki elmenekült már onnan, odahagyva az enyészetnek a lakásaikat?!
justhpeter
Ez csak az egyik lehetőség, hogy lássuk, ez a kormány mindenből akar és tud lopni.
vadnarancs
Hun vagy Flóri? Má megin eltűnté? Há ezé szopott fel a balog nevű geci?
nusika
@vadnarancs: ...én is ezt kérdeztem volna, hogy a "farkas" tudja és látja a helyzetet??? ...az az igazság, hogy a fehér ember ,már nem meri meglátni és kimondani az igazságot, mert sok helyen már "kisebbségben van! ...szomorú ...és hagyjuk...jövőre már túl késő lesz...
tudode
Kit, kiket TERHEL A FELELŐSSÉG amiatt, hogy az ÁTKOS élhetőbb volt mint Orbanicus katyvasz ÁLOMVILÁGA???
.
---- Orbán Viktor véleménye a vele szembenállókról 1988-2014
www.youtube.com/watch?v=Aqq6gHBmq00
.
Oszt' NAPONTA SZEMBEKÖPKÖDI MAGÁT!
.
--- Fekete Doboz dokumentum. Orbán múltja, jelenét szenvedjük.
www.youtube.com/watch?v=lhMEwD-uaLQ
.
Igy bánnak többek között Farkas Flóra vezérrel karőltve a ROMÁKKAL "is", akárkiknek, akiknek építgetnek ezt, azt, amazt, aztán kusti! BEZÁR A BAZÁR, ÁLLAMTITOK stb. ez az, minden!!!
.
----- 500 forint a belépő az esélyegyenlőségi pályázat pénzeiből épült játszótéren
444.hu/2017/09/28/500-forint-a-belepo-az-eselyegyenlosegi-palyazat-penzeibol-epult-jatszoteren
.
index.hu/video/2017/10/05/jatszoter_eu_szegregacio_videk/
.
MEDDIG JÁR A KORSÓ A KÚTRA???
vadnarancs
@nusika: MSZP és JOBBIKOS képviselő nem mer szólni, mert kell a szavazat... Most akkor kiket képviselnek? Törvényesség? Lopni, csalni, hazudni, hallgatni? Ha ilyen töketlen szar az ellenzék, megérdemeljük a sorsunkat...
lampa laz
Az összes parlamentben ülő párt, jobbra is meg balra is, mocskos szemét társaság.
Nálam egyenlőre az 1%-on mért pártok esélyesek, a többitől hányok, mert ezek bebizonyították már több esetben is, h egymás segítői. Amíg a fidesz uralódik addig ezt a faßforma ellenzéket meg is tartja magának.
Eladott Ország
Nem elég, hogy a cigányság felzárkóztatására rábasztak, ( híd a picsába program ) a társadalmi elfogadottságukat egy fikarcnyival nem növelték, a nyomorból és iskolázatlanságból való kitörésüket nem favorizálták, az érdekérvényesítő képességüket nem növelték, még milliárdokat is elloptak és milliárdos adósságokat halmoztak fel. Erre mondta az Orbán nevű főkorrupt, hogy a Lungo Drommal való együttműködés sikeres volt és folytatandó. Arról meg vagyok győződve. Az anyjukat pofán vernék, hogy a Farkas által egy kiló krumplival és egy ölnyi tűzifával kilóra megvett cigányok szavazatai a Fidesz oldalán hasznosuljanak 2018-ban.
r2d2
Hány cigány tudja elolvasni a feliratot?! MÓDSZERTANI ÉS OKTATÁSI KÖZPONT...
papa.49
@r2d2: Ne bomolj már ez már TÚL HOSSZÚ ))))))))))))))))))))))))))))))
nusika
@vadnarancs: MSZP és JOBBIKOS képviselő nem mer szólni, mert kell a szavazat.""
Na ez az igazság!!! Úgy látom, pl. hogy Gyurcsány, aki kimondta az igazat a külhoni magyarok szavazati jogukkal kapcsolatosan, rögtön mindenki letámadta, sőt még a családunkon belül is, volt az este erről egy vita. Visszatérve, az igazság kimondása egy bűn! Hazudni, hazudni , pártolni a tolvajokat ...hová jut az ország??? ...nagyon szomorú vagyok ...mert az igazság senkit sem érdekel, még a szavazókat sem!!
staro2
Micsoda rendesek ezek a tirpák városvezetők.
Építettek valamit.
Ahhoz képest, hogy akár egyszerűen el is lophatták volna!
cikicakk55
@Horizont: neked teljesen igazad van. Én sem vagyok elragadtatva a romák magatartásától,de valahol meg is kéne őket érteni. A Kádár rendszerben is voltak Romák,még is dolgoztak. Akkor nem tehették meg a cégek,gyárak,köztisztasági vállalatok,hogy csak a bőrszínük miatt nem veszik fel őket. Nem azt mondom,hogy angyalok,de azért nem annyi gazember van köztük mint írják.Sok dolgozna,ha lenne hol. Sajnos az van,hogy ha megjelennek valahol,hogy dolgoznának,már egyből elzavarják a francba.Természetesen nem azt mondják,hogy azért mert cigány! Egyszerűen nem is indokolják. Az kéne most is mint akkoriban volt.Nekik is megadni az esélyt,hogy amelyik dolgozni akar,nem a gyerekcsinálásból megélni,az dolgozhasson.Ha nem úgy csinálja,ahogy elvárnák tőle( persze csak ugyan annyit mint egy magyartól,vagy ha ez sértés,akkor fehértől) akkor dobják ki,legyen egy papírja róla,hogy nem megbízható,nem akar dolgozni.Így azonban már eleve el vannak ítélve. Persze Farkas Flórit kivéve. Én ha a romák helyében lennék már rég elkaptam volna a törpét és szívlapáttal kivertem volna a milliárdokat belőle. Azt a Romák kapták,hogy jobban élhessenek,hogy legyen lehetőségük dolgozni. Mit várnak az egyszerű emberektől,ha a vezetőjük is lop csal,hazudik és korrupt.
Pálinkás Pál
@Horizont: @cikicakk55: Látom egymásra találtatok...nos elmondom,az átkosban azért dolgoztak,mert ha nem tették sittre vágták őket KMK-ért..Azt miért kéne védeni a cigányságot...??? Tiszta deficit az egész banda...vagy t5i tudtok valami olyan dolgot amit a cigányság csinált,és hasznot hozott az országnak??? Várom a felsorolást!!!
reagens
A pozitív diszkrimináció épp úgy rasszizmus, mint a negatív diszkrimináció!
szaboria1
Kisvárda mit várunk Seszták miniszter így turbózza a vagyonát.
Pálinkás Pál
@Horizont: Elővetted az aduászt mi??? Amikor nem tudtok mit hazudni egy kérdésre,akkor rögtön rasszistáztok,náciztok...Vátozatlanul fenn áll a kérdés ,mondj öt dolgot ami előrevitte a hazát,és az óindiaiaktól ered!
Cicamama55
@Pálinkás Pál: Minimum öt gyerek... Vicc, de tény...:(((((Bogdán László ragyogó eredményeket tud velük elérni! Hozzá hasonló roma vezetők kellenének, akik valóban a roma nép felemelésén dolgoznának! Nem értem a cigány állampolgárokat, miért nem harcolnak egy becsületes, agilis vezetőért a Parlamentbe, miért jó nekik, hogy egy tolvaj irányítja őket?! Mellesleg, felénk is több gyúró terembe, csak romák járnak. Jórészt ott, illetve hatalmas kocsikban ülve, arany/?!/ nyaklánccal a nyakukban vezetnek...Nem tudom hol dolgozhatnak...
Pálinkás Pál
@Cicamama55: De az az öt gyerek csak a deficitet növeli!!!
Cicamama55
@Pálinkás Pál: Tudom én azt...Azért tettem utána :(((
magyarbakancs
@Horizont:" egyesek túljutnak a cigányozáson több érdekes dolog is van"
Hát igen van érdekes dolog a meló a CIGÁNYNAK.
DOLGOZNI,DOLGOZNI,DOLGOZNI.VAN MIT BEPÓTOLNIUK.
Nem konditerem kapa,ásó,lapát.
magyarbakancs
@Horizont: Én a határ szélen lakom Észak-Magyarországon.
Van munka dögivel ja nincs képesítés,és tehetség.
Elektromos ,műszer iparban dolgozhatnának.
Nem seftelni fával,krumplival ,vasal.
Olyan lakásuk van apám ,hogy márvány a nappali burkolat.
Nekem 4 szalmám van mégsem élek ilyen színvonalon mint némely cigány báró.
Lapát ,lapát,meló,meló,dolgozni,dolgozni.
Nem pofázni a jogaikról
papa.49
A mi részünkről nincs igazán jó megoldás erre a kérdésre, ha a cigányság nem akar részt venni akármilyen program halálra van ítélve, csupán pénz kidobás !!!
Tulajdonképp még a kádári rendszerben is csak elfeddték a problémát a kötelező munkával, mert sokszor a ,,munka,, nem ért annyit amennyit fizettek érte, a gengszterváltás után meg pont ez a réteg lett munkanélküli, és nem is tudott többé igazi munkához jutni ... Részint mert nem is akart, részint mert nem volt képesítése semmire, tehát már nem is alkalmazták őket, maradt a segély mint életforma ... Ez nem jó nekik se, nekünk meg kurva sokba kerül, értelmetlenül !!!
magyarbakancs
@papa.49: "mi részünkről nincs igazán jó megoldás erre a kérdésre, ha a cigányság"
Megoldás volna de azt itt nem lehet megosztani.
papa.49
@Horizont: Ha a Gazsi nem akar iskolába járni hogyan szerezhet valódi képesítést, amivel felelős munkát tud végezni ???
Ha bennük nincs akarat, hogyan kényszeríted rájuk az iskolát ???
magyarbakancs
@Horizont: 802 ketten lakunk a faluban ebből 680 cigány fele gyerek 241 munkaképes cigány van.
eböl 3 van diplomája 5 szakmunkás.
Mindennap eljáró cigány férfi 6 van a többi közmunka seftelés.
papa.49
@Horizont: Szerintem nem, náluk igen erős a fajtájukhoz a kötődés, és ha szomszéd, meg az unokatestvér se dolgozik, akkor ő sem ...
Azok akik tovább tanultak diplomások, szakmunkások lettek az egyszerű közösségtől megvetést kapnak, a pénzüket, a segítséget elfogadják de nem akarnak kilépni a nyomorból ...
Igaz ez egy paradokxon de így van ...
szaboria1
Ma reggel a Hír tv. még arról is nyilatkozott egy roma, hogy már ahol laknak azt akarják költözzenek el mert parkot akarnak építeni a házaik helyébe. Mint mondta így akarja Kisvárda kitelepíteni a cigányokat a városból mert a kapott pénzért ott nem tudnak házat venni.
papa.49
@Horizont: Az bizony, én nem tudom rá a megoldást !!!
Talán ha nem lenne a számukra pozitív diszkrimináció akkor esetleg lehetne eredményeket elérni !!!
Eladott Ország
@papa.49: 444.hu/2017/08/26/hetszazmilliobol-epul-fedett-focicsarnok-kisvardan
Hétszázmillióból épül fedett focicsarnok Kisvárdán, Seszták Miklós miniszter városában.
Meg egy 200 szobás sportszálló is befigyel, mert az ország minden tájáról özönlő szurkolók tömegeit is el kell valahol helyezni turizmusilag.
papa.49
@Eladott Ország: A Kisvárda a bajnokság melyik osztályában játszik???
Az UMCSCSCS 5. osztályában ???
magyarbakancs
@Horizont: Az a baj ,hogy mindegy menyi pénzt adnak ha nincs fogadóképesség a tanulásra,munkára az Isten pénzese elég a feltartóztatásra.
Hozzáállás a gond .
magyarbakancs
@Horizont: Sok a drogos fiatal ,és minden amit mozdítható visznek.
Egy hónapig itt voltak a TEKE-e-sek.
Akkor volt rend.
Eladott Ország
@papa.49: www.eredmenyek.com/foci/magyarorszag/merkantil-bank-liga/
NB II-es Kisvárda. A 16. forduló után meglepően második helyen áll, első az MTK. Úgy látszik, hogy a Csúti, Mezőkövesdi (Tállai) csapat után ez a következő favorizált csapat.
papa.49
@Eladott Ország: Ha nem írod meg biz Isten hülyén halok meg )))))))))))))))))))
Egyébként meg soha nem követtem a ,,fakóban,, játszó ,,ász csapatokat,, ))))))))))
Eladott Ország
@papa.49: Sesztákra való tekintettel dől a lé a csapathoz, mint a Mezőköves esetében a pálinka, kolbász, szalonna és szalagátvágó guru Tállai miatt.
papa.49
@Eladott Ország: Na arról tudok a gyógyfürdő mellett a 3. főúton épített szállóról szoktam látni ha megyek Miskolcra ...
Mit mondjak ritka randa lett ...
nezelodo
"Gyúrótermet építettek a roma központra kapott pénzből"
Azért nem csodálkoznak a helyiek se, mert tudják, hogy pl. a Rogáncs a tanyafejlesztési pénzt a puccos fővárosi kerületére költötte. Miért? mert megteheti, a fülkeforradalmárok felhatalmazták őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.