… 1991 őszén az RMDSZ elnökség néhány tagja, hivatalos Budapestre szóló meghívást kapott a magyar kormány részéről, ahol a Parlamentben a vadászterem fölötti helységben fogadott minket Göncz Árpád köztársasági elnök és mindnyájunknak szólva (a delegáció tagja volt Szőcs Géza is), olyan felvezetéssel, hogy nem akar senkit sem megsérteni közülünk, mondta el azt amit akart. Konkrétan, hogy ottlétünk idején, a nála tett látogatásunk kapcsán mi jutott eszébe. Két héttel azelőtt találkozott Václav Havellel, cseh köztársasági elnökkel. „Hosszú beszélgetés után azt mondtam Havelnek, hogy nagy szerencséje Magyarországnak Trianon, mert ezáltal nincs nemzeti kisebbsége”. Azután sorban kérdezett mindenkit, hogy ugye nincs megsértve ettől. A többiek ott ötöltek – hatoltak, hogy nem, megértik ők ezt, amit mondott. Amikor hozzám került a szó, azt feleltem: mélységesen meg vagyok sértve, engem a szívem legmélyén érintett ez. Akkor többet hozzám nem szólt egy szót sem, hanem egyből a gyorsírásos...

Forrás: lovasistvan.hu
Feltöltő: kripton
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadnarancs
@kripton: Most a székely hazaáruló mocskos románokat akarod mosdatni? Akik megannyiszor cserben hagytak bennünket magyarokat? Akik csak haszonélvezői a magyar nyelvnek, értünk soha semmit nem tettek? Akik elárultak bennünket többek között Mohácsnál is? Arról is tudsz cikkeket? Vagy esetleg én dobáljak ide párat?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Na látjátok ?...egy magyar emlékein egymást mocskoljátok...
kripton
@Csizmás Kond: Aki Trianonról úgy gondolkodik ahogy a Patkány, az nem lehet magyar. Aki védi azt a szarost, az sem!
kripton
@Nessy: Ezt néked én szintúgy mondhatom.

Madách után szabadon.
namihami
@Nessy: Az én fiatalkoromban még nem léteztek az olyan boltok, ahol a különböző mókás cédulák kaphatók lettek volna, ezért néhány nyomdász csinált ilyesmit.
Volt ezek között egy olyan feliratos, hogy:
""Napról-napra nő azoknak a száma, akik kinyalhatják a seggem. Ezúton értesítem, hogy mostantól maga is közéjük tartozik.""
No, akkor egy példányt most kripton kommenttárs rendelkezésére bocsájtok. Ezenkivül besoroltam egy ""ócska, silány bor"" szinonímával rendelkező, szintén ide böfögő kollegája mellé (hacsak nem a két személy azonos). Ezentúl mindkettőjük csak nevének olvasása esetén spórolni tudok némi időt, pusztán a kommentjük el nem olvasásával.
CsipkeRózsa
@kripton: Göncz: "„Hosszú beszélgetés után azt mondtam Havelnek, hogy nagy szerencséje Magyarországnak Trianon, mert ezáltal nincs nemzeti kisebbsége”.

Ezzel nincs semmi baj, hiszen Göncz Árpád azt fejezte ki ezzel a mondatával, hogy Magyarországban a magyarok vannak többségben, tehát Magyarország magyar maradt.

Ez most különösen időszerű gondolat, hiszen most gyakran elhangzik a migránsozással kapcsolatban is, hogy Magyarország a magyaroké!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.