Balog Zoltán arra utasította az egészségügyért felelő államtitkárt, hogy támogassák a Magyar Hospice Alapítványt. Ugyanakkor az alapítvány figyelmét felhívta a felelős működésre.

Az emberi erőforrások minisztere utasítást adott az egészségügyért felelős államtitkárnak, hogy biztosítsa a Magyar Hospice Alapítvány működéséhez szükséges forrást – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton, az MTI-vel.

A tárca közleményében hangsúlyozta továbbá, hogy a miniszter egyúttal az alapítvány figyelmét is felhívta a felelős működésre.

Balog arra utasította az egészségügyi államtitkárt, hogy támogassák a hospice házat

Fotó: pixabay.com CCO

Az Emmi egészségügyi államtitkársága csütörtökön azt közölte, hogy vizsgálják az alapítvány támogatási kérelmét. Úgy fogalmaztak, elismerik a Magyar Hospice Alapítvány szakmai munkáját és társadalmi jelentőségét, éppen ezért az elmúlt három évben már 25 millió forint támogatást kapott az alapítvány.

Korábban a sajtóban és ellenzéki pártok nyilatkozataiban is megjelent: a Magyar Hospice Alapítvány tájékoztatása szerint heteken belül bezárhatják az ország egyetlen, gyógyíthatatlan felnőtt betegeket ápoló hospice házát, mivel nem áll rendelkezésre a működéshez szükséges pénzügyi fedezet.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Hogy mi a baja az államnak ezzel a céggel nem tudom, de az biztos, hogy anyósom halála előtti utolsó három hetét ők tették emberivé, kifogástalanul bántak vele, kifogástalan kórteremben kifogástalan ellátást kapott.

...ja, és nem VIP beteg volt...
én így ismertem meg őket...

köszönet érte.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.