A korszak zenei stílusait felidéző hangversennyel emlékeznek november 18-án a Magyar Nemzeti Múzeumban az intézmény 1802-es alapítására és alapítójára, Széchényi Ferencre.

Hódolat az Alapítónak című, hagyományteremtő hangversenyen a korszak zenei stílusait felidéző műsorral emlékeznek Széchenyi Ferencre, olyan zeneszerzők műveivel, akik nemcsak egy időszakban alkottak, hanem egymás művészetére is hatottak. Az eseményen a Medikus Zenekar Händel, Haydn és Beethoven műveit adja elő Dubóczky Gergely vezényletével

A hangversenyre váltott jeggyel 18 órától ingyenesen látogatható a Nemzeti Múzeum Magyarország történetét 1703-tól 1990-ig bemutató állandó kiállítása. A tárlaton nemcsak újkori és modernkori történelmünk jeles személyiségeit és történelemformáló eseményeit ismerhetjük meg, hanem zenetörténeti érdekességekkel is találkozhatunk.

Széchényi Ferenc 1802. november 25-én fordult engedélyért I. Ferenc császárhoz, hogy tudományos gyűjteményét a nemzetnek ajándékozhassa. Az uralkodó hozzájárulását adta, így ezt a dátumot tekintik a Magyar Nemzeti Múzeum alapításának.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.