A turisztikai központ is kampányt indított, mert egyre több a panasz a turistákra.

Mini plakátkampányt indított a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), hogy felhívja a külföldi turisták figyelmét a megfelelő viselkedésre, miután a nagyvárosokban, így Budapesten is egyre több a panasz az erősödő turizmus negatív hozadékaira, a szemetelésre, hangoskodásra.

A turisztikai központ szerint mindezzel arra akarják felhívni a turisták figyelmét, hogy "ízléssel és tisztelettel viseltessenek a főváros iránt." A plakátokon Budapest egy-egy látványossága lesz látható palackba zárva, azzal a felirattal, hogy Travel. Enjoy. Respect; Welcome to Budapest. (Utazz, élvezd, tiszteld, üdvözlünk Budapesten). 

Szemetelnek, hangoskodnak: a turistáknak is plakátokon hívják fel a figyelmet a helyes viselkedésre

Fotó: Pixabay

A kampányt a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) és a BKK plakátfelületeit értékesítő Promix Zrt.-vel közösen indította a turisztikai központ, így a felületeket ingyen kapták. A plakátok gyártása, ki és levétele 634 ezer forintba kerül áfa nélkül. 

November 15-ig lesz látható a kétszáz plakát a budapesti metrókon, a tervek szerint a kampányt jövőre is folytatják.

Forrás: hvg.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Sajnos,aki a magyaroktól többet szemetel,az festi magát.Ha az ember csak ide megy a szomszédba,az osztrákokhoz,már a határnál óriási a különbség,nem látni eldobott szemetet csak ott,ahol a magyarok szétdobálták.Azt gondolom,hogy ez nevelés kérdése,mert a család,ahol a gyerek azt látja,hogy a gyökér szülő eldobja a szemetet az utcán bárhol,ő is el fogja dobni,de ha az ellenkezőjét látja,az is beleívódik,és nem fog szemetelni.Száz szónak is egy a vége,én még külföldit nem láttam itt szemetelni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus1
@ila51: hát... nekem bejön... :D Tud geci is lenni, de öncélúan soha. Az a szar, h utólag kiderül: mindig neki van igaza. Tud nevetni a hülyeségeimen, de nem titkolja, h neki is vannak. Azokon közösen nevetünk.
ila51
@Equus1: Mi meg falun születtünk , kertes házunk volt , meg mamámnak külön. Ott is mindig rendet raktunk , sehol gaz , minden megtermett. Még külön jószágos udvar . Aztán Szegeden éltem sokáig , ott szép volt. Budapest már sokkal koszosabb , pláne itt a 8. , de a belső kerületek sem sokkal különbek. Hűvösvölgyön lepődtem meg , a rendetlenül eldobált dolgokat hordta a szél , amikor hazajöttünk külföldről. Ott is éltünk . Angliában. Sok fele jártam . Németországban tetszett a precíz rend. Úgy felszálltak a járműre , hogy egy cseppet sem dúródtak . Valóban nem a külföldiek dobálják el a cuccot , sőt Ők lyukasztanak is , igaz én csak nappal látom Őket.
wagabund
azért óvatosan a magyar szemetelésről...a sors úgy hozta, hogy dolgozhattam olyan országban(is), ahol az utcán dohányozva az igen jólöltözött, halkan beszélő rendőr megjegyezte, ha meglátja valamelyik társa, hogy eldobom a csikket, az első alkalommal száz dollár helyszínbírság, második alkalommal kiutasittat az országból...az igaz, hogy baromi nagy rend, és tisztaság volt..
Aztán dolgoztam olyan (európához közeli) országban, ahol nem tűnt fel a kosz, a szemét, mert pont olyan volt minden, mint itthon..

talán annyit még, hogy kutyaszarral sehol nem találkoztam...mert sehol nem volt kutya.
Lepényleső
A kőműves meg malteros lesz,ahogy a mozdonyvezető meg füstös? Mellékhatásból ötös?
kiscsillag66
Az embereket nem lehet központilag megnevelni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.