Betegek foglalkoztatási programját tesztelte a kormány, az első próbálkozásra 345 ember közül tízet tudtak hosszabb távra visszaterelni az elsődleges munkaerőpiacra. Tíz embert tudott hosszú távon visszaterelni a kormány az elsődleges munkaerőpiacra a beteg álláskeresők közül – írta meg az Mfor. A kormány azoknak az álláskeresőknek indított egy speciális kísérleti programot, akik egészségügyi, szociális vagy mentális problémáik miatt nem tudtak elhelyezkedni sem az elsődleges munkaerőpiacon, sem a közmunkában. A kísérleti program 345 fővel indult el, közülük 102-en zalaiak, a többiek Észak-Magyarországon álltak munkába. A foglalkoztatásukra összesen 178 millió forintot költöttek el. A bérükről a kormány rendeletben határozott, havonta nettó 27 635 forintból kellett volna valahogyan kijönniük. Ez az összeg még a hagyományos közmunkában dolgozók pénzének is alig több, mint a fele. A résztvevők 48 százaléka más közfoglalkoztatási programba került be. Az első három hónapban 72-en...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
s program istápolói, hányan vannak és mennyit keresnek havonta?
quadrocopter
A hordacsoda! Vagy inkább natúr parasztvakítás!
RonaGyuri
s program istápolói, hányan vannak és mennyit keresnek havonta?
division
Vannak akiket akkor sem lehet visszaterelni ha 200 ezret fizetnének nekik.
1magyar
Szét kell nézni a munkahelyeken, hogy milyen emberek dolgoznak és össze kell vetni azzal, hogy kell-e a beteg, öreg rokkant, nyugdíjas!
Ennyire egyszerű.A kapitalizmus nem arról szól, hogy szociálisan támogassa a munkaerőt hanem ,hogy kizsigerelje és aztán mehet a pichába! Állam nyakára vagy hajléktalanság stb.
Equus1
fejenként 5 millió Ft. Hová lett? Mert, h nem kapták meg az biztos
1magyar
60 évtől mindenki el kellene küldeni nyugdíjba és ha tud úgyis dolgozik tovább. De ezek az ösztönző, segítő programok semmire nem jók, kivéve a kidolgozók kapják meg a nagy pénzt érte.
Vízgereblyézés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.