A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló úgynevezett civiltörvény visszavonása ellen kezd aláírásgyűjtésbe a Momentum bő egy héten belül, miután a Kúria úgy döntött, lehet népszavazás az ügyben.

Bő egy héten belül elindulhat a Momentum aláírásgyűjtése annak érdekében, hogy népszavazást rendezhessenek a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló, nyáron elfogadott törvény visszavonásáról – mondta kedden Budapesten, sajtótájékoztatón Orosz Anna elnökségi tag.

A Momentum elsődleges feladata a következő hetekben az, hogy minden erőforrását arra összpontosítsa, hogy szerte az országban kitelepüljön, beszélgessen az emberekkel, aláírásokat gyűjtsön – mondta, célnak a törvény visszavonatását nevezve.

Rákapcsol a Momentum, egy hét múlva újabb népszavazásra gyűjtik a szignókat

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke

FotóMTI/Mónus Márton

A kormánypárti képviselők által megszavazott törvénnyel a Fidesz "listázza és egyben ellehetetleníti a civil szervezetek működését; ezzel azt bizonyította, hogy nem állampolgárként, nem partnerként, hanem alattvalóként tekint a magyar emberekre", ami történt, az "puszta hatalomtechnikázás".

Hangsúlyozta, a civil szervezetek teremtik meg egy jól működő, demokratikus, szolidáris, önszerveződő közösség alapjait, felbecsülhetetlen munkát végeznek. Hozzátette, a civil szervezetek "olyan munkát végeznek el, ami alapvetően az állam feladata lenne, ezért a kormánynak nem harcolnia kellene ellenük és nem gyűlöletkampányt kellene ellenük folytatnia, hanem együtt kellene működnie velük".

A népszavazási kérdést Kádár Barnabás, a Momentum elnökségi tagja magánszemélyként nyújtotta be, és úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvényt?" A Nemzeti Választási Bizottság július 25-i ülésén tagadta meg a kérdés hitelesítését, de a Kúria kedden – jogerős döntéssel – hitelesítette azt.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Mónus Márton)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Azert a firkasz legalabb az elso mondatot pontosan leirhatta volna: nem a nyaron meghozott civil torveny VISSZAVONASA ELLEN akarnak nepszavazast kezdemenyezni, hanem a torveny visszavonasa MELLETT.
Ugyan meg ezt a szoveget egy kicsit el kene csocsalnia ennek a szerencsetlen firkasznak, dehat a bulvarban ez van...
Ja, Momentum... A hitelessegetek - egy ujabb ex-fideszessel bovulve - mar nem is nullara esett, hanem a minusz tartomanyba ment at, kozvetlenul a hazudos fidesz melle kerulve...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@karma1: Pontosan. Drágám, nagyon egyezik a véleményünk.
Pálinkás Pál
Ez kész röhej...Most ezeknek a majmoknak tényleg ez a legnagyobb problémájuk???Még egy analfabéta is legalább húsz égetőbb problémát tudna felsorolni kapásból ami sokkal inkább megérne egy népszavazást!!!Egy népszavazás nem olcsó...ez a kezdeményezés kb a nemzetu konzultáció kategóriájába tartozik!
justhpeter
A momentum abban bízik, hogy ez jó hívószó lesz, de ennek már lejárt a szavatossága, mert a fideSS többszörösen bebizonyította, hogy bármit újra tud indítani, legfeljebb más köntösben.
Csizmás Kond
...gyerekek, ez nem probléma hanem pénz...sok pénz...amit, és most kell sikítani, szintén az adófizetők pénzéből lopnak el.
amaramaistanna
Mivel az EU így is -úgy is elkaszálja a törvényt, kell egy kis segítség a Fidesz - nek, hogy ki tudjon hátrálni, hasonlóan az Olimpiához. Mindezt feltehetően volt mdf-es gazdagok és ki tudja még kinek a finanszírozásával.Hamar kilógott a lóláb a Momentum-ból, hogy a jobbikos és volt fideszes jelöltjeikről már ne is beszéljünk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.