Rezsihökkentés - Érzékenyebb olvasóink kedvéért előre szólok: dicsérni jöttem Orbánt. No, nem könnyű, hisz azért akad vele gond egy s más, és talán talpnyalóhada hozsannaáradatában maga se értékelné szerény jegyzetemet elismerésként.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Itthon vagyok.
Korrekt. A rezsicsökkentés jegyében a távhő évente havi 1000 Ft-tal drágul már két éve, a közös költség szintén zenész. Ennyivel csökkent pluszban. Ez is eredmény.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Nessy: Mi egy doboz (12 db) tojast 8 dolcsiert veszunk (ez egy mix nagysagu, nem ketreces tojas ara), vagyis 1600 forint 12 db ara.
500 gramm vaj ara (itt nincs fozomargarin, mint a RAMA) 6 dolcsinal kezdodik (1200 Ft)
1 kilo serteskaraj, szeletelve, bo"ro"s: 20 dollar kiloja (4000 Ft) Csirkemell ugyanennyi, 1 szelet marhasteak (180-250 gramm korul) 9 dollar. (1800 Ft, mondom EGY SZELET)
Egy 750 grammos eloreszeletelt kenyer 4.75 (950 Ft), az uzemanyag ara (1 liter benzin) 400 Ft (2 dollar koruli aron van).
1 liter tej (itt nincs %-os tej, altalaban 2 %-nak megfelelo a zsirtartalmuk) 450-600 Ft kozott van. 1 db masfel literes coca cola 600 Ft
quadrocopter
@karma1: Zealandon más értékarányok vannak.
karma1
@Nessy: Ja, es nalunk MINDENEN egysegesen 15 % AFA (GST) van!
(Ezt kb. 3 eve emeltek fel 12.5 %-rol, akkor eleg komoly morgolodas volt belole)
karma1
@quadrocopter: Ez igy igaz, viszont minimalberen kerestem napi 110 dollart tisztan. (Ennel kevesebb bert nem lehet adni. Minden ev aprilis elsejen emelik a minimalbert nehany centtel).Vagyis napi 8 ora munkaval NAPI 22 000 forintot.
Jelenleg a kormany otthon a legalacsonyabb juttatast 26 000 forintban hatarozta meg, HAVONTA.
Nessy
@karma1: Na ez az a hangyafülnyi differencia, amivel ott normálisabb az élet. :-((
Soha nem szabad csak "átszámítani" az árakat. Mindig a vásárló érték a meghatározó!
karma1
@Nessy: Ha belegondolok, hogy a baratnom egy ev ota kapja a nyugdijat, (tanarkent ment nyugdijba) es a 45 ugy jott ossze neki, hogy az utolso 14 evben teljes idejeben a mamajat apolta 26 000 forint havi jarulekert, igy o kapott 48.500 forintot egy honapra, amit egyszer megemeltek neki 49.500-ra. Ha ezt nezem (es atszamitom), akkor az o havi nyugdija havi 250 NZD lenne, ami nekem a 2 es fel napi netto munkaberem...
Es akkor en sirvafakadok, mert nem hiszem el, hogy egy szorgalmas, megbizhato ember idos korara idejutott. Nem iszik, nem dohanyzik, a ferje meghalt 5 eve rakban, se gyereke, se testvere, tehat ha azt nezzuk, akkor kover laca (meg a szentfazek tomjenzsoti) meg talan fizettetnenek is vele buntetest, mert nem szult gyereket ennek a dicso hazanak.
Ugy aljas ez az egesz rendszer, ahogy "megalkotta" oket ez a rablobanda...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.