Most nem az esztétikai szempontokról beszélünk, hanem a talpazaton lévő feliratról. Apró, de a rajongók számára kicsit bosszantó hiba. Szombat délután avatják fel hivatalosan Carlo Pedersoli, azaz Bud Spencer szobrát a budapesti Corvin-negyedben. A szoborállításról Józsefváros képviselőtestülete szeptember hetedikei ülésén döntött, mert „Bud Spencer személye tiszteletre méltó mind sportolói és filmes karrierje, mind pedig azon szemlélete miatt, amellyel az életre s a világra tekintett”.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azért nem csak a vésnökökben van a hiba

Rövid időn belül a második elképesztően bornírt eset

Alig egy hónapja olvashattunk róla, hogy „október 6-án az 1848-49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira emlékeztek, és emléktáblát is avattak az Aradi vértanúk és a Szentmiklósi út kereszteződésében. Ünnepi beszédet mondott Németh Szilárd országgyűlési képviselő” és, hogy „emléktáblát sikerült elrontani, méghozzá két helyen is: az első sorban azt írják, hogy 1848. október 6-án végezték ki az aradi vértanúkat, holott a kivégzések 1849-ben voltak, és alul Kazinczy Lajosról is azt írják, hogy nem 1849-ben, hanem már jóval a világosi fegyverletétel előtt, 1848. október 25-én meghalt.”.
A 444.hu számol be róla, hogy a most felavatott Bud Spenser szobor talapzatát is el…. elvésték: „a feliraton Bud Spencer valódi neve, azaz Carlo Pedersoli szerepel, az alatta olvasható idézet alá Terence Hill neve került.
Pedig az ő neve valójában Mario Girotti.”

Az előbbiről az illetékes egy rémtörténetet mesélt majd előadta, hogy „Az idő rövidsége miatt hiba csúszott a szövegbe, amit sajnálunk”. A Specer story-ról még nem tudjuk az „okokat”!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.