Kinek jó az, ha nem adja ki a Ház egy képviselő mentelmi jogát? A parlament mentelmi bizottságának illetékese ma öt percen át ekézte Hadházyt az úgymond rágalmazás miatt, valamint a bíróságot a lassú ügymenet okán, végül azt javasolta, hogy a gyakorlatnak megfelelően a Ház ne függessze fel Hadházy mentelmi jogát. Erre Hadházy Ákos azzal állt elő, hogy igenis kéri mentelmi jogának felfüggesztését, mert bíróság előtt akar helyt állni a szavaiért, be akarja mutatni „mi az a buli, amit a Simonka-család elkövet”. "Nem én akarok a mentelmi jogom mögé bújni, ő akar az én mentelmi jogom mögé bújni" – ezt mondta Hadházy. És erre mi történt? Az Országgyűlés 22 nem és 117 igen szavazattal nem függesztette föl Hadházy Ákos mentelmi jogát.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Egy rágalmazós feljelentéssel kibújt a válaszadás alól majd amikor Hadházy állt volna a feljelentés elé leszavazták a mentelmi jogának megszüntetését...hát mi a kurva élet megy itt baszki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Béla333: Jelen esetben a mentelmi jog arról szól, hogy őt nem lehet perelni...de ő az állítását törvényre viheti, ő perelhet és igazságszolgáltathat... és itt van a kutyus elásva...nem arról vitáznak, hogy igaza van-e Ákosnak hanem arról hogy ő perelhető-e
Béla333
@Csizmás Kond: 18.56
Tehát akkor mi a helyzet?
Hadházy lemondott a mentelmi jogról, de ezt a Parlament akkor sem szavazta meg! Akkor most mi van?
surdilloFUJT
fosik a fitymaszos bagázs,hogy Hadházy a bíróság előtt mást is kitálal, és borul végre a bili!Beh szép is lenne!!!
Csizmás Kond
@Béla333: ...ember...Ákost rágalmazásért akarják beperelni, ami a mentelmi joga miatt nem lehetséges...ugye idáig érted...
namármost ha ő mindenáron faszagyerek akar lenni joga és kötelessége az állítását bizonyítani...vagyis ne azon vacilláljon, hogy ő a rágalmazási perre akar válaszolni, ami tudvalévőleg nehézségekbe ütközik, hanem az általa megfogalmazott állításokat bizonyítsa be...és azzal megdől a rágalmazási pere is...
...ha most sem érted inkább hagyjuk.
kereső
@Béla333: a képviselő nem mondhat le a mentelmi jogáról,csak szabálysértési ügyben.Most tehát az van,hogy nem lesz tárgyalás, orbán részéról csak kibújás volt a válaszadás alól a fenyegetőzés.Mi mást vártatok?
Klubtag
Lehet, hogy Hadházy így nem perelhető, de ha ütős bizonyítékok vannak a kezében akkor ő feljelentést tehet, vagy nem? Persze így azt kockáztatja, hogy a Polt féle ügyészség mondvacsinált ürüggyel, vagy akár anélkül is megakasztja a folyamatot (nem ez volna az első eset). Így aztán egy újabb szarházi röhöghet a markába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.