Több ponton is módosítaná a kormány az elektronikus hírközlésről szóló törvényt, a változtatások az ügyfeleknek kedveznének.

Több ponton is módosítaná a kormány az elektronikus hírközlésről szóló törvényt, a változások az ügyfeleknek kedveznének – olvasható a Világgazdaság cikkében

Új tévészabályok jöhetnek, az ügyfeleknek kedveznének velük

Fotó: pixabay.com CCO

A változtatások egyike a televízió-előfizetést érintené.

A cikk szerint ha a szolgáltató 

"a határozott időtartamú előfizetői szerződés alatt egyoldalúan módosítja az általa kínált csatornák összetételét – nem értve ide azonban a csatornák sorrendjét és azt, ha a módosítás előtt kínált csatornákat a módosítás után is elérheti az előfizető –, akkor az előfizető az értesítéstől számított negyvenöt napon belül, azonnali hatállyal, jogkövetkezmények nélkül mondhatja fel a határozott időtartamú előfizetői szerződést."

A költözésnél is kedveznének az ügyfeleknek, a tervek szerint a díjtartozás nélküli előfizetőnek a kérésére

"a szolgáltató köteles lenne a helyhez kötött elektronikus hírközlési szolgáltatás igénybevételéhez szükséges előfizetői hozzáférési pontot a földrajzi szolgáltatási területén belül áthelyezni, ha ez műszakilag lehetséges."

A szerződések kapcsán is lennének változtatások. A Világgazdaság cikke szerint a határozott idejű szerződések helyett a meghatározott idejű szerződések után határozatlan idejűvé válna egy szerződés. 

"A határozott idő eltelte előtti kilencven napban a szolgáltató háromszor köteles az előfizetőt értesíteni szerződése határozatlan időtartamúvá alakulásának időpontjáról. Az értesítésben szerepelnie kell a szerződés átalakulásával beálló változásoknak és a szolgáltató azon szolgáltatásaira vonatkozó határozott idejű előfizetői ajánlatoknak, amelyek hasonlítanak az előfizető meglévő határozott idejű szerződéséhez" – olvasható a cikkben.

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Itt az ideje, hogy valami normalitásra kényszerítsék a sunyi szolgáltatókat.
0 feletti idős hölgy véletlenül rányomott a videórögzítés menügombjára a távkapcsin, ki is nyomták a következő számláján!
Nem igaz, hogy nem képesek technikailag ellenőrizni a letöltést akkor, amikor a telefonon hívott szerelő egy kis technikai zavar tárgyában azonnal megmondta, hogy melyik csatornát nézem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.