Egy dél-alföldi férfi fiktív számlákkal több mint négyszázmillió forint áfát akart visszaigényelni, de a NAV nyomozói leleplezték a csalást.  

A bűncselekményhez egy számlagyár biztosította a hamis számlákat. A férfi a fiktív iratok szerint napelemparkokhoz való napelemekkel és geotextíliával kereskedett, magyar cégektől vásárolt és cseh társaságoknak adott el.

A bűnszervezet a számlázáshoz használt, de később szükségtelenné vált cseh cégeket román embereknek "passzolta el". A bizonyítékok szerint elkérték a budapesti Széll Kálmán téren munkát kereső román állampolgárok adatait, majd munkaszerződést színlelve cégek eladásához szükséges iratokat írattak alá velük. A román munkások munkát nem kaptak, viszont a korábban bűnözéshez használt cégek a nevükre kerültek.

A pénzügyi nyomozók különösen nagy értékre, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatt hallgatták ki a dél-alföldi férfit, majd társával együtt őrizetbe vették.

Annak a bűnszervezetnek a vezetője, amely a bűncselekményhez a számlázó cégeket biztosította, egy tavaly leleplezett számlagyár miatt jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nacsak a hüle, azt hitte ő is megcsinálhatja, amit a fijjuk a szeplőtelen fogantatás idején a S. Csaba által végrehajtva, Kaya Ybrahimmal és Josip Toth-al! Ráadásul a S.Csabát megtartotta magának a Lajos! Lehet, hogy ez lett gyanús a NAV-nál!
Hellcat
Csak azt tudnám az ezer milliárdos nagyságrendő "zöld dossziés" ügyet mikor leplezik már végre le ha már egyszer lefoglalta a rendőség a bizonyítékot. Ja várj abban nyakig bennevan a fidesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.