A költségvetés helyett határozatokban osztja a pénzt a kormány ismeretlen indoklással, vagyis a költségvetési törvény teljesen fiktívvé vált. A keddi Magyar Közlönyben is számtalan példát találni erre. 2018. május 24. helyett 2019. január 1-én nyílik a felújított Operaház – derül ki a kormány kedd este közzétett határozatából. A kabinet egyetértett „a beruházás közbeszerzési eljárása során fellépő 4,2 milliárd forint többletfinanszírozási igénnyel” is, ugyanakkor kimondta: a Magyar Állami Operaház és Erkel Színház műhelyháza és próbacentruma „csökkent műszaki tartalommal kerüljön megvalósításra, amelynek során a beruházás létrehozásához a belső és külső kertek, a konyhatechnológia, a „B” stúdió kialakítása a kapcsolódó műszaki beavatkozásokkal együttesen, és a „C” épület befejező munkáinak elvégzése nem szükséges”. Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánították az OTP új, XIII. kerületi irodaházának építését, amelyről kedden nyilatkozott Csányi Sándor...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Aki csodálkozni mer, az a sarokba lesz állítva!
quadrocopter
Aki csodálkozni mer, az a sarokba lesz állítva!
tudode
Az a vicces, v rémeSS, hogy szinte minden szinten RENDELETI KORMÁNYZÁS FOLYIK, miután a KIERŐSZAKOLT bombabiztos Alaptörvényüket elfogadta a NER nyomógombos alakulata.
.
Azaz a megumburdált alkotmányozás alapján, többnyire KÉPVISELŐI INDÍTVÁNNYAL a NER "rendszerváltást" erőszakolt rá az országra.
.
----- Az Alaptörvény elfogadását követően benyújtott, illetve elfogadott sarkalatos törvények
.
www.parlament.hu/documents/10181/1205420/Az+Alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+elfogad%C3%A1s%C3%A1t+k%C3%B6vet%C5%91en+beny%C3%BAjtott%2C+illetve+elfogadott+sarkalatos+t%C3%B6rv%C3%A9nyek/0af78bee-9b54-49fd-97df-2c9ba024c265
--------------------------------------------------------
.
A sarkallatos törvények életbeléptetése után minden jel arra utal, hogy RENDELETI KORMÁNYZÁS folyik Orbanicus vezényletével.
.
Íme:
.
2016. 03. 30.
----- Elfogadta az Országgyűlés, jöhet a rendeleti költségvetés
hu.budapestbeacon.com/kiemelt-cikkek/elfogadta-az-orszaggyules-johet-rendeleti-koltsegvetes/
.
"""Döntött az Országgyűlés: a költségvetés teljesen Orbán Viktor kezébe kerül"""
.
Nagy bátorság, v minek nevezzem AZOK UTÁN, ELŐTT, hogy a "kormányfő" képtelen MEGÉRTENI a közpénz jellegét.
.
Tehát TÖRVÉNYESÍTETTEN, ad hoc, jöjjön, ami jön, TŰZOLTÓ, toldozó, foltozó ötletszerű v. CUNAMI-SZERŰ illiberális ADHOKRÁCIA valaminek vagyunk alanyai, állitmányai, v mijei???
.
A RENDELETI KORMÁNYZÁS következtében ritkította le pártunk, és kormányunk a PLENÁRIS ÜLÉSEKET amiatt, mert gyorstalpalóval folyik a TÁRCÁKNÁL a sarkalatos törvények lebontása klf. kormány-, miniszterelnöki-, miniszterei, meg ki tudja milyen RENDELETEKRE, emiatt SZÚRJÁK KI AZ ORGÁNUMOK, hogy jé, ilyen, olyan az ÁLLAMPOLGÁROK ÉLETÉT meghatározó jogszabályok kerülnek fel a MAGYAR KÖZLÖNYRE!!!
.
Ez történt tavasszal, ősszel, nyáron télen!
CsipkeRózsa
Már csak azt felejtik el beleírni a rendeleteikbe, hogy Orbán és csapata mennyit tesz zsebre.

Az ellenzék hol van, miért nem üvölt!?
kereső
Tényleg nem csodálkozik senki,hiszen meg kell hálálni,hogy Csányi S. kijárta a "hivatalos" utat Szingapurba min.elnökünknek, és segitett nyélbe ütni néhány jó befektetést./ Csányi S, vagyonának nagyobb része is itt van./Szóval nem csodálkozom.Érteni viszont nem értem, hogy miért nemzetgazdasági kiemelt! egy magánbank! irodaházának épitése?Mintahogy azt sem értem, hogy magántulajdonban lévő sport/foci kluboknak miért közpénzből épitünk stadionokat.
quadrocopter
@CsipkeRózsa: Nem merik kritizálni, nehogy jövőre kiessenek a meleg, kényelmes, finom kajákat osztó, nagy pénzt osztogató parlamentből!
F_Viktor
Errol jut eszembe:
Szep csendben bezart a budapesti planetarium...
Nem volt modern (pl. osszehasonlitva a becsivel, vagy a brunoival, hogy ne menjek messzire), 1968-ban gyartott analog Zeiss vetitojevel, de legalabb nagyon sok fiatalt vonzott. Engem is gyerekkent az ott elsokent atelt elmeny okan fordultam az amator csillagaszkodas fele.
A planetarium felujitasara, modernizalasara 3 milliard forintra lenne szukseg, amit az emi nem hajlando biztositani.
Mikozben ennek az osszegnek tobbszoroset koltik konzultaciora, Soros plakatokra, 1-1 uj stadionra...
Szegyen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.