Nem biztos, hogy olcsóbban lehet vásárolni az itthon is egyre népszerűbb Balck Fridayen, ugyanis több áruház az akció előtt megemeli az árakat, hogy abból adjanak némi "engedményt".

Egyáltalán nem biztos, hogy olcsóbban lehet vásárolni egyes műszaki cikkeket az itthon is egyre népszerűbb Black Friday ideje alatt. 

A hvg.hu cikke szerint ugyanis egyes áruházak például a műszaki cikkeknél felemelik az árakat az akció előtt, hogy aztán abból adjanak némi "engedményt".

A Black Friday előtt akad olyan áruház, amely fölemeli az árakat, hogy abból akciózzon

Fotó: wikipedia CC BY 4.0/Kippelboy

"Az LG 49 colos LED tévéjét fél évvel ezelőtt még 250 ezer forintért lehetett megvásárolni az Árukereső weboldalán regisztrált üzleteknél; a minimális és az átlagos ár is ezen a szinten mozgott. Nyárra azonban 180 ezer forint körülre zuhant vissza az átlagár, míg a minimum valahol 150-160 ezer körül volt, és innen máig nem is mozdult el. A fekete péntekre készülődve azonban találtunk olyan üzletet, amely októberi hírlevelében a 177 900 forintos ár mellett azt jelezte: a termék 32 százalékos kedvezménnyel kapható az „eredeti”, 264 900 forintos árhoz képest.

Az pedig aligha valószínű, hogy a webbolt ilyen áron forgalmazta volna a tévét. Pláne, hogy ebben az esetben jelentős áremelést kellett volna végrehajtania, hiszen szeptember második felében még 169 900 forintért kínálta ugyanazt a terméket – vagyis az októberi akciós árnál is olcsóbban. A változatosság kedvéért most emelkedett az ár: szerdán 185 090 forintért lehetett megvásárolni – akció nélkül. Találtunk ilyen készüléket ennél jóval olcsóbban is – és abban az üzletben sem mulasztották el feltüntetni, milyen óriási kedvezménnyel árulják: 249 900 forintról árazták le 168 690 forintra" – olvasható a cikkben a módszer.

A lap szerint érdemes megnézni, hogy például az akciós árhoz adnak-e garanciát, valamint több helyen tapasztalták, hogy az akciós ár megfelelt a pár hónappal ezelőtti rendes árnak.

Arra sem árt ügyelni, hogy fizetés előtt alaposan informálja le az ember a webes üzleteket, hogy tényleg léteznek-e, nem pedig csak átverés az az árukészlet, ami rajtuk látható. Így legalább megspórolja az ember az árura költeni kívánt pénzt.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY 4.0/Kippelboy)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez is csak egy amerikai marhaság, engem nem érdekel oszt. jónapot )))))))))))))
papa.49
Ez is csak egy amerikai marhaság, engem nem érdekel oszt. jónapot )))))))))))))
emerencia
Megesik, hogy a normál ár esetében olyan kicsi az árrés, hogy bármiféle árcsökkenés már a beszerzési ár alatti fogyasztói árat eredményez. Ez is tilos. Anno micsoda botrány volt abból például, hogy az egyik hiper beszerzési ár alatt árulta a kenyeret és ezzel versenyelőnyhöz jutott a konkurenciával szemben. (Az olcsó kenyérrel több vevőt csábított az üzletbe, azok pedig vettek más termékekből is.) Emelni viszont lehet szabadon, így az előzetes áremeléssel elérik, hogy a tájékozatlanabb vásárlók boldogan veszik meg az "akciós" valójában normáláras árut. Mindemellett viszont rengeteg terméknek érdemben is lemegy az ára.
quadrocopter
Black Friday!
Valamelyik évben az egyik butikban az asszony kinézett magának egy formás, szép kardigánt, leárazva 5800 HUF-ért!
Rábuktunk, mert tetszett neki - megvettük!
Tovább róttuk az utcákat karácsonyi ajándékom tárgyában, amikor kb. 2 óra elteltével ismét találtunk egy butikot, kirakatában pontosan ugyanolyan kardigánnal, mint amelyet megvásároltuk - 2800 HUF-ért volt kirakva!
Bementünk, kérdeztük az eladót, miért ennyire olcsó és mondtuk, hogy mennyiért vettünk egy ugyanilyet, majd meg,mutattuk neki!
Majdnem elröhögte magát: " Kedveskéim, ez kínai tucatárú, azért ennyi nálam!"
Ennyit a "black friday"-ről!
maci0427
Kereskedelmi trükkök sorozata ! Marketingfogás ! No Comment ! Rohanjanak !
Hellcat
Hát én 1 PC játékot akartam megvenni ha jól leárazzák...8000 körül volt BF előtt aztán hirtelen felment 10-12 ezerre és a legjobb leárazás most 7 ezernél tart. Szóval ja...átbaszás a legtöbb helyen ez a BF ha odafigyel az ember.
iluminati
@quadrocopter: Valamikor régen dolgoztam kereskedelmben...elég csak ki írni piros alpra sárga felirat AKCIÓ!!! Vették mint ha ingyen adták volna...
Amerika azért más...mert ott minden féláron van.. Ez magyarország...sok a nyály erre felé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.