Ahogy korábban ígérte, Dobrev Klára kitette Facebook-oldalára a kihallgatásáról szóló jegyzőkönyvet. 

Az adónyomozók kihallgatták Gyurcsány Ferenc feleségét az MSZP- és DK-közeli ügyvéd, Czeglédy Csaba büntetőügyében. Dobrev a mai napon nyilvánosságra hozta a Facebook-oldalán a tanúkihallgatási jegyzőkönyvet.

A nyilvánosságra hozott iratokból kiderült, politikai motivációt sejt a kihallgatása mögött. Erről így beszélt a hatóságok előtt: 

Önmagában az, hogy a Fideszes többségű Országgyűlés határozatban dönt egy ember bűnösségéről, a jogállam megcsúfolása. Az, hogy az eljáró hatóságok, a NAV, a felügyeletet gyakorló ügyészég az eljárás során folyamatosan szivárogtat a kormánypárti sajtónak, az baj, az, hogy az idézésről a kormánypárti sajtó hamarabb szerez tudomást, mint én magam, az nagy baj. Az pedig, hogy ezek után sem a nyomozó hatóság, sem az ügyészség szolgálati titoksértés címen még csak vizsgálatot sem indít, az bűn.

A nyomozók Dobrev Klárát a Czeglédy diákmunka-közvetítő cégének adott kölcsönökről kérdezték, de szerinte olyan kérdés nem hangzott el, amire már a nyomozók ne tudták volna a választ. Az általa vezetett cég három alkalommal adott kölcsön összesen 160 millió forintot Czeglédy pénzügyi gondokkal küzdő cégéknek, és ebből csak egy utolsó részletet, 25 milliót nem kaptak már vissza, miután zárolták Czeglédyék számláit.

(Dobrev Klára Facebook, Zoom.hu)

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

grincss
Csak nehogy baja legyen miatta!
Ezek a mocskos tetvek mindenre képesek!
Sőt!
Mindenre IS!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@JAJMÁR: tegnap 13:28 Csak az utolsó bekezdéshez irtakhoz: Dobrev nem igazán tudott jelen esetben "előreszaladni". Először is Nav vizsgálatkor minden kölcsön szerződést bemutatott (lemásolták!) + szóban is elmondta a körülményeket, erről készült egy jzk. Ezt felhasználva indult el a nyomozás és gyanusitják Dobrev cégét, hogy "engedély nélkül végzett pénzforgalmi tevékenységet", tehát a nyomozónak valóban kötelessége volt a tanukénti kihallgatás. Csakhát ez nem hozott uj "fejleményt" az ügyben, tehát a nyomozóhatóság már minden iratnak, nyilatkozatnak a birtokában volt és szerintem Dobrev helyesen ezt mondta el az ujságiróknak. Én "piti" ügyben 2 éven keresztül végigszenvedtem egy hasonló dolgot. Szinte "módszeresen" mindig más-más szervhez kellett mennem (a megbizó levelükben 12 nyomozó volt felsorolva!). Az előző időszakban készült jzk-k mindig a nyomozónál voltak, de ujra és ujra el kellett mondanom u.azt, mig végül meguntam és csak annyit mondtam: "Fenntartom az előzőekben tett nyilatkozatomat". Egyszerüen én is tehetetlen voltam, nem volt mit "kiteregetnem" -- 1x 4 nyomozó hallgatott ki egyszerre, amikor is hirtelen 3 kiment, a 4. pedig hazugságra akart rávenni, tanuk nélkül -- csupán egyfolytában védekező helyzetben voltam, pedig nem csináltam semmi szabálytalanságot. Szóval szabályszerüen "ki akartak csinálni", de aztán "ejtették".
JAJMÁR
@eszegfu: Jó sok jkv. pèldànyod lehet :)
De viccet fèlretève, ha szabàlytalansàgot csinàltàl volna, besètàltàl volna valamelyik csapdàba..
Mint minden szakmai terület, így biztos, hogy a nyomozói is felhígult ès a narancsköd is zavarja.
Mègse tartom jónak, ha egy politikus, vagy ahhoz köthető szemèly rögtön politikai síkra tereli - egyèbkènt jogos kihallgatàsàt - ès vàdolja a hatósàgot. (Ez kb. Olyasmi, mint a bìrói ítèlet minősítèse màsik oldalon.)
Lehet, hogy van pol.szàndèka a kirmànynak, akkor se szàllhat ebbe bele egy felelòs politikus-felesèg ilyen szinten. Egy nyilatkozat elèg lett volna.

Mert ha nem bízunk semmiben - se ügyèszsèg, se rendőrsèg, se bíròsàg - ezen az oldalon, akkor majd minden egyes màsik oldalon àlló, ès jogosan megvàdolt politikus vagy oligarcha is elfogultsàgot ès politikai okokat kiabàl, felturbòzva az ő "hiveit", egy kormànyvàltàsnàl, ha addig el is jutnànk valami csoda folytàn, ettől dőlne össze minden. Mùködèskèptelen lenne az új kormàny. (Ez esèlyes)
A Gyurcsàny ès felesège, ha felelősen gondolkodik, akkor nem csak a sajàt bòrèt menti bàrmi àron, hanem àll elèbe - szóval, tettel, magabiztosan ès kisebb felhàborodàssal - a vizsgàlatnak. Jó pèldàt mutatva, ahogy a mùltban ezt Gyurcsàny màr helyesen ès sokszor megtette.
Főleg, ha a vallomàsa ès a bemutatott iratok rendben vannak.
De most politikai tőkèt akarnak az ügyből. Nekem nem tetszik !Agymosàsszagú!
quadrocopter
@durbincs: Alföldi paraszt vagy, debil,"mán" meg "he"!

Nem menni magyar ennyi idő után sem, debil?
Mit akartál kinyögni, debil?
Belekékülsz az erőlködésbe, mi, debil?
Google fordító, debil!
Vagy egy tolmács, debil!
Vagy egy értelmes ember a környékeden, debil!
Vagy pszichiáter konzílium, debil!
Vagy becsókolhatsz a "betlehembe" debil!
eszegfu
@JAJMÁR: 9:15 Lehet, hogy Nálad az igazság...de mivel én mindig magamból indulok ki, nem is tudok "politikusi" aggyal gondolkodni, cselekedni. De hát sajnos a politika nagyon "szaros" egy világ!
dr. prédikátor
@durbincs: Te szerencsétlen agymosott barom!!! Mi a faszért vagy itt ha egy értelmes hozzászólást még nem irtál???Csak a hülye debil ökörséget tudod leirni???Ezért kár itt lopni a napot!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.