Az orosz dezinformációk ellen harcoló East Stratcom hároméves uniós támogatásra számítható. Beszáll az Európai Unió a következő három évben az East Stratcom finanszírozásába – írja a The Guardian alapján a 444.hu. A Brüsszelben működő egység 2015 óta azon dolgozik, hogy megcáfolja az Európai Unióról terjedő hamis híreket. Eddig tagállami felajánlásokból, illetve egyéb forrásokból működött. A tervek szerint az EU a saját költségvetéséből évi egymillió euróval támogatná az egységet 2018 és 2020 között. Ez összesen csaknem 900 millió forinttal egyenértékű összeg lenne három év alatt. A brit lap szerint a támogatás azután kapott zöld utat, hogy Donald Tusk, az Európai Tanács elnök azt mondta: Európának nagy problémát jelentenek “a kibertámadások, a fake news és a hibrid háború”. A pénzügyi támogatás célja egyenesen az, hogy felvegye a harcot az Oroszországból induló dezinformációval. A felajánlás azután érkezett az orosz propaganda ellen harcoló egységhez, hogy egyre több...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Magyarországon a rezsimsajtó ellen miért nem? Lenne rá társadalmi igény!
karma1
@quadrocopter: Hol van az a program, ami allitolag kiszuri AZONNAL az alhireket a hirek kozul, mar a megjelenese pillanataban? Egyaltalan: me'g el az illeto, aki megirta azt a programot?
Nehany honapja itt a Propin volt rola egy hir, hogy mukodesbe fog lepni egy ilyen jellegu program...Ugy latszik, megse,... Az volt az elso alhir , amit az uj program kiszurhetett volna, ha mukodott volna...:o)
Sámannus
Az információs háború elkezdődött. mi ennek ids a közepébe kerülünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.