A Komáromi Járásbíróság egy hónapra házi őrizetbe helyezte azt az olaszt vadászt, aki pénteken este a fegyveréből leadott lövéssel halálosan megsebesítette Bakonysárkány és Aka között olasz vadásztársát – közölte az MTI-vel a Tatabányai Törvényszék sajtószóvivője.

Házi őrizetben a társát lelövő olasz vadász
Fotó: Pixabay

Jakabovits Péter hétfői tájékoztatása szerint a férfi magyar barátjával a tervezettnél korábban lejött a magaslesről, fegyverét viszont tűzkész állapotban hagyta. A földön megbotlott és puskája elsült.

A lövés a tőle 90 méterre lévő vadásztársát találta el, aki jó barátja volt. Az áldozat súlyos tüdősérülése miatt a helyszínen életét vesztette.

A járásbíróság az elkövetőt egy hónapra házi őrizetbe helyezte, mivel tartani lehet a szökés és elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolásának veszélyétől.

A házi őrizetre Magyarországon kerül sor, mert a gyanúsítottnak háza van itt, és egy bejegyzett gazdasági társaság ügyvezetője. Anyagi és családi viszonyai rendezettek – ismertette a sajtószóvivő.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
sajnálatos az eset.
Az is sajnálatos, h Glockon kívül nem volt egyéb fegyverről foró... vagy az olaszok pisztollyal vadásznak? Ennyi erővel csúzlit vagy bumerángot is kirakhattak volna...
wagabund
..."A földön megbotlott és puskája elsült."...

..."A lövés a tőle 90 méterre lévő vadásztársát találta el"...

Akinek valaha is volt a kezében fegyver(csúnya szó, de mondjuk puska), az igencsak csóválja a fejét...
...megbotlani egy tűzkész fegyverrel(vagy sörétes, vagy golyós), véletlenül az elsütőbillentyűbe kapaszkodni, és 90(kilencven)métere lévő embert tüdőn lőni...?

ez csak ügyvéd kérdése...(már gépelik is a felmentő ítéletet)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.