Hiába raktak le rendőrségi betontömböket a fővárosban a Vörösmarty téri vásár körül, egy kisebb teherautóval továbbra is be lehet hajtani a térre, így akár terrorcselekményt is el lehetne követni

Egy laza kormánymozdulattal ki lehet kerülni azokat az útakadályokat, amikkel a Vigadó utca irányából védik a főváros szívében megrendezett, Vörösmarty téri karácsonyi vásárt – írta meg a HVG nemrég, és ezt olvasói fotóval is bizonyították. 

A Vörösmarty téri betontorlaszok egyáltalán nem akadályoznának meg egy terrortámadást

Fotó: olvasói fotó (hvg.hu)

A Magyar Nemzet utánament a jelenségnek, és megkérdeztek néhány helyi árust, hogy mit gondolnak erről. "Ezek nem akadályoznak meg semmit, minden este látom, amikor hozzák az árut, hogy egészen bejönnek a tér közepéig a teherautók” – mondta az egyik kürtőskalácsárus. Szerinte ezek a tömbök még akkor sem tartanának fel egy teherautót, ha nem lehetne mellettük elmenni.

„Teljesen felesleges ez az egész, ha valaki fel akarja robbantani magát, akkor az ellen nem véd”

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő a lapnak elmondta, hogy szerinte óvatosságból indokolt ezeknek az úttorlaszoknak az elhelyezése. Azt is hozzátette, hogy Magyarország ugyanakkor továbbra sem számít a terroristák első számú célpontjának.

Ők ráadásul szabadon határozhatják meg a célpontjaikat, így ha azt tapasztalják, hogy a támadásra eredetileg kijelölt területet túlságosan nehéz megközelíteni, akkor más célpont után néznek. Hiába védik ezekkel az úttorlaszokkal a Vörösmarty teret, az országban még számtalan más vásár marad védtelenül

- folytatta a szakértő. 

Azt is megjegyezte, hogy Nyugat-Európában szintén alkalmaznak a rendőrök betontömböket, ezeket már fel is díszítik. Van, ahol használt autót csomagolnak be úgy, mintha ajándék volna, de az is előfordul, hogy az útakadályokba karácsonyfákat ültetnek.

(Magyar Nemzet)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Tenyleg csak ennyire futotta?? Remelem, ezeket a szarokat nem engedik fenykepezni a kulfoldi turistaknak, mert azok halalra rohogik magukat...:o(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
Nem is a vedelem miatt vannak ott.
Inkább azért, hogy mégjobban rögzítsék az emberekben a félelmet, a fenyegetettséget. Arra jók.
A nagy szakértők most mért nem korrigáltatnak?
A TEK mért nincs jelen egy tankkal legalább? Olyan jól mutatna.
Eladott Ország
Gumicsizmás kolbásztöltők a terror ellen, hogy vakuljon a paraszt.
Apropó: előkerült már az elkövető, aki az Orbán Ráhel miniszterelnöki sarj esküvőjén telefont
lopott? És ha nem került elő, hogyan szándékoznak az urak terroristát fogni, amikor egy
telefonlopás kiderítése sem igazán megy? A brüsszeli robbantás másnapján a belga
belügyminiszter önkritikát gyakorolt és lemondott, miközben Budapesten állig felfegyverzett
TEK-esek grasszáltak úgy, hogy az orruk előtt raboltak ki egy bankot, a magyar belügyminiszter pedig – két értetlenkedés között – világossá tette, hogy ezzel semmi gond nincs. Miről beszélünk akkor? Egy bankot majdnem fényes nappal ki lehet rabolni, és ezek arról győzködnek, hogy mivel a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, majd félkézzel szerelik le a terroristát, aki fel akarja robbantani magát a Blahán? Ez egy vicc, egy nagyon rossz vicc. És ebben nem az a legdurvább, hogy lassan lehet nyomni a Bankrabló vagyok, nem terrorista feliratú pólókat, hanem hogy miközben egy nyomorult 200 ezer forintra vetődő bűnözővel nem bírnak elbánni, azon izzadnak hosszú hetek óta, hogy miként tudnák lekapcsolni az internetet, korlátozni a mobilszolgáltatást, elfoglalni a sajtót, turkálni a bankszámlákon és áterőltetni a diktatúrát bevezető alkotmánymódosítást. Szégyen és gyalázat.
Rockxy
@Zeta: Idelinkelem neked is, mert úgy látom, direkt elkerülte a figyelmed:
faktor.hu/faktor-berlin-karacsonyi-vasar
Ez mit rögzít a németekben?
justhpeter
@Zeta: Hibás gondolat. ha kitennék a TEK páncélost még valamelyik migráncsozó fideSS-barom játéknak nézné és ki akarná fizetni, hogy hazavigye.
nezelodo
@Zeta: Nem kell tank, mert mindig akad egy félkegyelmű, aki a nemzeti hős címre pályázva elköti, amire már volt is példa.
Gemüs52
Dehogynem . Ha megtudnák a támadók hogy ez ellenük van kirakva, halálra mosolyognák magukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.