A köztársasági elnök választása körüli hajcihő volt az első döfés a frissen fogant magyar demokráciába. Akkor tanulták meg a magyar pártok, hogy nem az ország hosszútávú érdeke, pláne nem a demokrácia minősége a fontos számukra, hanem a saját jól felfogott, rövid távú érdekük. Ezek a berögzült magatartásminták élnek tovább mind a mai napig, és többek között emiatt sem tud egy ütőképes ellenzék formálódni az Orbán-rendszerrel szemben.

Forrás: merce.hu
Feltöltő: staro2
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Erdemes erre emlekezni, mert meghatarozo lepes volt az eppen felszabadult emberek ujboli semmibevetelere...
Es ez csak az elso lepes volt,... A tobbirol gondoskodott az antall kormany az elkurt privatizacojaval, amikor kalandoroknak a kezebe adtak milliardos nepvagyont, akik abbol nem termelest csinaltak, hanem tovabb sefteltek vele, volt, amit kulfoldi kezre juttattak...
karma1
Erdemes erre emlekezni, mert meghatarozo lepes volt az eppen felszabadult emberek ujboli semmibevetelere...
Es ez csak az elso lepes volt,... A tobbirol gondoskodott az antall kormany az elkurt privatizacojaval, amikor kalandoroknak a kezebe adtak milliardos nepvagyont, akik abbol nem termelest csinaltak, hanem tovabb sefteltek vele, volt, amit kulfoldi kezre juttattak...
Aki Én
Már ott hibádzik az írás, hogy nem volt frissen fogant demokrácia. A mai napig nem változott semmi, csak a társadalommal próbálták elhitetni.
Ha akkor csak egyet sikerül előre lépni, ma nem lehetne egy orbán a MINIszterelnök.
Ez a társadalom képtelen a demokráciára, jogállamiságra, parlamentarizmusra. Ahhoz, illetve annak fenntartásához kellene egy intelligensebb társadalom. Az el tudná dönteni, kit enged a hatalom közelébe.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/11/24/vendegiras-kelemenbacsi-haza-ne-jojjon/
KELEMEN BÁCSI HAZA NE JÖJJÖN! A nénikénk sincs itthon. Dubaiban van. A kereszténység
hídfőállását építi ki az arab világban. A nagyi mondta. (Fekve. Ezt meg a tata.) Nem értem én ezt az építést/bontást. A tatámék építették a szocializmust a vasfüggöny mögött. Azután jött a
demokrácia. Bontott. Függönyöstől. Apuék kisöpörték a tetőteret, hogy jogállammá
tökéletesedjünk. De egy másik demokrácia győzött. Először megszállta a parlamentet. Azután
lerombolta a gyárakat, a bontási anyagból keresztény értéket eszkábál, oligarchákat palántál a
téesz földbe, és hadizsákmányként elveszi a nép megélhetését. Pökhendien fröcsögi, hogy bi-bi én vagyok az illiberálishogyishívják, építi a vasfüggönyt, és kend migráns, és ne vegye el az apu munkáját, amikor az apunak nincs is munkája. Semmit nem értek az egészből. Kendnek is elég ennyi; ha gazdag kend és valutában penget a csókosoknak, akkor jöhet, de csóróként maradjon idegenbe szakadt magyar hazafi az örmény negyed lakójaként a török Rodostóban és örüljön, hogy nem kell a szíriai nyomorultakkal budi nélkül sátorozni Röszkén!
kereső
@Aki Én: "annak fenntartásához kellene egy inteligensebb társadalom"- amit amugy okitással,tanitással meg lehetett volna teremteni.Óriási feleősségük van ebben/ennek elmaradásában a rendszerváltó pártoknak, mármint az akkori progressziv pártoknak.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/01/orban-2.jpg
A telhetetlen kis gömböc uralma. Az elmúlt hét esztendőben a Fidesz – árnyékában a nem létező KDNP-vel – lényegében felszámolta a jogállamot, megszüntette a harmadik köztársaság vívmányait. A kétharmad birtokában, egy huszáros rohammal Orbán bevette a szabadság, a demokrácia végvárait, saját képére formálta az intézményrendszert. Kiderült, hogy a nemzeti kerekasztal bölcsei nem voltak elég előrelátóak, nem sikerült annak a garanciáit megalkotniuk, ami kizárja a hatalom túlzott koncentrációját. Mára az irányítás egyetlen kézben összpontosul, aki ugyan talán még nem maga az állam, de szava a törvény. Minden az ő kezében van, mindenről egy személyben dönt, körülötte marionett bábként mozgó figurák. Ebben a közegben a legnagyobb bűn a gondolkodás, a saját vélemény. A kedves vezető körbevette magát félművelt, hatalom és pénzéhes hűbéresekkel, akik szolgai módon hajlongnak nagysága előtt. Teszik ezt akkor is, ha egy ország előtt válnak nevetségessé. Mosolyogtató, amikor az „értelemtől” sugárzó csatlósok osztják az észt, olyanok neveznek tudatlannak akár még Nobel-díjasokat is, akiknek még diplomára sem futotta. A Fidesz uralkodása hetedik évének a vége felé elmondhatjuk, hogy a telhetetlen kis gömböc elnyelt mindent, ami a korlátlan hatalmát némileg korlátozhatta volna. Ma már egy szép álom a fékek és ellensúlyok rendszere, a hatalmi ágak szétválasztásának elve. A másutt a kormányzat feletti kontrollt jelentő Alkotmánybíróság napjainkban a kivénhedt, kiszolgált fideszes pártkatonák gyűjtőhelye, szerepük nem egyéb, mint az orbáni hatalom legitimálása. Ehhez a színpad és a kellékek adottak, a taláros testület tagjai a Fidesz kottájából játsszák a rájuk kiosztott szerepet. Az ügyészségről még ennyi jót sem lehet elmondani. Az egykori Fidesz-tag által irányított testület ma a párt ökleként működik. Sokszor még a látszatra sem ügyelve, szemérmetlenül szolgálja az uralkodó hatalmat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.