Nem jött össze a szükséges mennyiség a november 28-ai határidőig, tehát nem lesz népszavazás az újabb munkaszüneti napról.

Ezt a Magyar Nemzetnek mondta el kedd délelőtt a kezdeményezés ötletgazdája, Bíró Zoltán. A projekt vezetője szerint „jelentős szakszervezeti összefogást” hoztak össze, de összesen csak 70 ezer aláírást tudtak összegyűjteni. Ez pedig még ahhoz is kevés, hogy legalább a parlament elé kerüljön a kérdés, nemhogy a népszavazáshoz.

(mno.hu)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
Én nem írtam volna alá, hogy már délig se legyenek nyitva a boltok. Akkor még legalább lehet pótolni ezt-azt, ha valami lemaradt. Délutántól úgyis bezár minden.
wpym
Tiszta szerencse: mennyi rohadt unnep kell meg???
Inkabb csokkenteni kellene a szamukat; karacsony, husvet, punkosd, stb. Minek???
Zeta
Inkább gondolkodnának a Munka Törvénykönyvének módosításáról a szakszervezetek, meg s többi szervezet, amelyik résztvett az aláírások gyűjtésben. A munkabkörülményeken kellene változtatni , a dolgozók jogfosztottságán. Az a mindennapokra szólna, évekre.
namihami
@kereső: Bocs., de a téma szempontjából nem mindegy? A karácsonyi asztalnál fontosabb lett volna az, hogy melyik legyen az asszonyoknak szabad.
kereső
@namihami: a téma szempontjából tök mindegy! Ami viszont nem mindegy,hogy a szakszervezetek nem kampányoltak az aláirás érdekében,pedig ha megteszik összjött volna a szükséges létszám.Pl.én is szivesen adtam volna ehhez az aláirásomat.Az egyik eu-s tagállamban van három elnöki szabadnap a közalkalmazotti-és köztisztviselői munkakörben foglakoztatott nők számára.Az egyik ilyen nap dec.24.- ezen napon kötelezően ki kell venni ezt a +szabadságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.