Az intézmények elosztásakor a mérleg nyelve az eddiginél is durvábban billent nyugat felé. Amíg a brit és az uniós delegációk csak a szájukat járatják, és minden tárgyalási forduló előtt igyekeznek telekürtölni a sajtót, hogy mit szeretnének elérni, a brexit legelső kézzelfogható eredményét nem nekik, hanem az Európai Unió tanácsának – azon belül egy miniszteri szintű formációnak – sikerült összehoznia. A múlt heti külügyminiszteri marakodás után (amelyen hazánkat Takács Szabolcs uniós államtitkár képviselte) a Londonból elköltöző két csúcsszerv új székhelyéről döntöttek a tagállamok.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy kis idétlen matyarkodó olvasat

A derék mno.hu a brexit miatti hivatal emanáció „visszáságairól”

A portál derék szerzője annak kapcsán fröcsögött egy nagyot – sőt fenyegetőzött, hisz azzal zár, hogy „Ezek után talán nem is kellene annyira meglepődniük, amikor Varsó vagy Budapest újabb kritikát ereszt meg feléjük” -, hogy megszületett a döntés, hogy a Londont elhagyva „az Európai Gyógyszerügynökség Amszterdamba, az Európai Bankhatóság Párizsba költözik”.
A derék fírkász „Uniós árokásók
” című irkodmányában fröcsög egy jó-ízűet.
Ilyen mondatokkal:
„A folyamat tökéletesen szakmaiatlan, etikátlan és cinikus volt, sőt részben átláthatatlan is”,
„A kiválasztás szakmaiatlan volt”,
„A folyamat etikátlan volt”,
„A kiválasztás cinikus is volt”,
etc.
Mondjuk az is igaz, hogy már az elején elárulta magát: mikor az elosztás aránytalanságát emlegette: „Franciaországnak öt ilyen hatósága van, míg a 2004-ben csatlakozott tíz országnak összesen kilenc a negyven közül. …. ebből kettő Budapesten ”! =))
karma1
@RonaGyuri: Tedd a tudodre a kezed, Draga Gyurikam: akarki is lobbizott azert, hogy ez a ket fontos szerv esetleg Magyarorszagra jojjon, vajon a tobbiek miert is szavaztak volna arra, hogy egy nyelveben totalisan ismeretlen, allamformajaban meg eppen a soft diktaturaban leledzo allamba tegyek ezt a ket fontos intezmenyt?
Akik itt voltak, orban azokat is elzavarta, hiszen ha valamelyik ilyen nagyon komoly szerv idekoltozne, akkor Magyarorszag is jobban reflektorfenybe kerulne , es az intezkedesei egeszen biztosan go'rcso" ala kerulnenek.
Az IMF kozpont annakidejen Magyarorszagon volt - azt is elzavartak innen, hiszen meg akartak tudni, mire koltodik az a kamionnyi penz, amit a magyarok felhasznalnak.
orban mindenkit elzavar a homokozobol, aki kritizalhatna a kis homokvarat, netan elkerne, vagy kritizalna a kislapatjat, kisvasutjat.

Es valljuk be, szerintem minden egeszseges gondolkodasu ember agyanak a legmelyen ott munkal az a gondolat, hogy ha Magyarorszagnak mennie kell az Uniobol, akkor ezeknek az intezmenyeknek ne kelljen ujabb telephelyet keresni. Nem mas ez, mint egeszseges elorelatas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.