Öt személyt ítélt a bíróság letöltendő és felfüggesztett börtönbüntetésre, miután szeptemberben egy falunapon rendőrökre támadtak, egyiküket bántalmazták is.

Elítélte a Nagyatádi Járásbíróság csütörtökön azokat, akik rendőrökre támadtak szeptemberben a Somogy megyei Kutas településen – tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Vadócz Attila elmondta: a bíróság az öt embert szerepüktől függően hivatalos személy elleni erőszakban, testi sértésben és zaklatásban találta bűnösnek, amelyért 2 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetést, 2 év, 1 év 10 hónap és 1 év 7 hónap felfüggesztett szabadságvesztést, továbbá 120 óra közérdekű munkát szabott ki. Az ítélet csak az egyik, felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott vádlott esetében vált jogerőssé, az ügy a többieket érintő fellebbezések okán a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Elítéltek öt embert, akik rendőrökre támadtak Somogyban szeptemberben

Fotó: pixabay.com CCO

Az eset szeptember 2-án egy kulturális rendezvényen történt. Az egyik vádlottal szemben közterületi vizelés miatt rendőrök intézkedtek, akiket ezért a vádlott testvére szidalmazott. Az ittas testvérpár ezután a rendőrökre támadt, többször ököllel megütötte őket. A helyszínre érkezett egy másik járőrpár, akiket a támadók rokonai, ismerősei közül hárman életveszélyesen megfenyegettek és akadályoztak az előállítás meghiúsítása érdekében. Az egyik rendőrt bántalmazták is.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na ebben az ítéletben a 120 óra közmunka lesz nekik a leghúzósabb!
Equus
dik mán... szegín cigánember még rendőrt sem verhet? Aljas fajgyűlölők vagytok tik mind. Aggyatok segíjt, mert megfagynak a purgyék! Ez a ti dóugotok!
nyanya001
@Equus: Te meg miről beszélsz ?
Farkas Flórián szerint potenciális fideszes szavazók :D
mackoka46
Bezzeg a rendőrök semmit se kapnak a dicséreten felül, ha embereket jogellenesen bántalmaznak. Megáll az ember esze, mit meg nem tehetnek jogszerűen is ...
Nagyon messzire szaladtak a lovak.
advocat
Ha kijönnek a szoliból rögtön isznak? Nem egészséges. És mert kell hagyni egy kicsit pihenni a bőrt. Állítólag.
nyanya001
Csókoltatom a ma ügyeletes moderátort !
Csak 3x szeretett volna kizárni !
Anyuci nem csuklik hevesen ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.